@Shadow
@tonyo
na igen , ha lenne 100+ leo nem hinném hogy ilyenekről beszélgetnénkSzerintem az a Lengyel PT16 modernizációs csomag a környéken ütne. Főleg hogy kilövi a DM63-at meg a DM11-et. Azt mondják a védelme olyan Leo 2A5 szinten van kb. Kérdés mennyibe kerülne... Igazándiból senki nem beszélne erről ha lenne komolyabb számú Leo 2 de nincs csak 44+12. Nem hiszem hogy nagyon pörögnénk ezen a modernizáció dolgon ha lenne mondjuk 120 db A7+. De annyi pénzt nem adtak...szegény ember vízzel főz
@tonyo
én is kétlem hogy az oroszoktól bármi is érkezne romániába vagy a szerbekhez , annyi kiegészítés hogy lehet hogy a csehek mikor bejelentik az IFV-t (ami sanszosan német lesz) akkor bejelentenek Leo-kat is.Látom a többség abban egyetért hogy valamilyen szinten a 72 et fel kénne modernizálni.
Egyébként a szomszédoknál én nem várok jobb helyzetett. A csehek szlovákok több mint valószínüleg egy két zl 72 et modernizálnak maguknak.
A románoknál se várok valami eszement nehéz technikai beszerzést. Pénz is kelene hozzá.
A szerbek legfeljebb orosz segítséggel egy kicsit szintbe hozzák az M-84 et. Kb T-72b szintig.
T-90s hk meg nem hisszem hogy kapnának egy darabig. Ingyen nincs semmi. Ha már akarták volna pl akkor nem levedlet/felújitott mig-29 et kapnak az oroszoktól hanem komolyabb technikát. Eddig se kaptak modern új technikát az oroszoktól. Szerintem ez után se fognak kapni.