Felejtsd el....Szerintem azért nem túl bonyolult ez a biznisz.
A T-72-esek jelen vannak. Megnőtt a hirtelen védelmi igény.
Annyiban változott a szerepük, hogy tovább kell aktívumban tartani őket...
Amellett, hogy aktívan el kell kezdeni a szükséges mennyiségre felmenni a Leopardból, oda kell adni 1-1 darabot a dzsindzsásban (Nyírtelek?) álló darabokból a tatai szakiknak, valamint a Currusnak. Mellé adni 2-300.000 USD-nyi pénzt, és a rendelkezésre álló tartalék alkatrészek szabad használatát.
A végeredményt össze kell hasonlítani a szerbek megoldásával.
Ha egy elfogadható szintet el tudnak érni, és lehet garantálni a teljes 72-es állomány további 15 éves problémamentes működését, akkor hajrá!
Ha nem akkor meg addig kell csak megtartani őket, amíg meg nem tudunk szerezni további legalább 32db használt Leo2-est, akár A4-es verzióban is, és azokat (meg a már meglévőket) a upgradeljük minimum A6+ szintre.
Ha összeáll egy 88-100 db harckocsi, akkor már jók vagyunk. A célnak - szerintem - a 150db körül kellene lennie, ami még egy adag új A7+ megrendelésével érhető el, amennyiben nem tudunk rentábilis formában upgradelhető A4-eseket beszerezni.
Ha megvan az említett minimum 100 Leo 2-es alapú harckocsi, akkor mehetnek a T-72-esek. Akár tárolásba, akár eladni.
A kohót viszont mindenképpen (!) el kell kerülni. Abból nincs semmilyen haszon. Ha valaki ezt is nyilatkozza, biztos vagyok benne, hogy nem igazán gondolja át...
Másik topikban jeleztem mennyi ma egy optika ára....( Csak optika. A finom mechanika, hajtáslánc, Stab,stb.....ebbe nincs benne....ahogy a szervizelés sem.)
2-300k dolcsiból ma semmit (!) nem csinálsz meg normálisan(!), max kendácsolsz.
Az meg megy dolcsi nélkül is.
És hiába lesz technikád, ha nem lesz rá személyzet.
Ezelőtt 20 évvel, már 12-14 hónap intenzív kiképzés kellett egy lövésznek. ( Alapkiképzés.) Hogy azt mondhassa a kiállító ország, profi a gyalogságom.
HK-s,Tüzér minimum 2-3 év, Légvédelem 3-4 mire "PRO" lessz.....
És rengeteg gyakorlat, idő, és pénz.
Ilyenkor jön szembe a valóság.....Katonáskodni egy szakma. Nem OKJ-s tanfolyam.