Egyrészt jobban beolvad a terepbe,másrészt alakmásitás.Ez manapság,mikor önirányitott löszerek vannak,elég fontos.A múltkor szó volt róla mi értelme van az álcázásnak a harckocsijainkon. Itt egy külföldi fotó, más is így csinálja, nyilván okkal.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyrészt jobban beolvad a terepbe,másrészt alakmásitás.Ez manapság,mikor önirányitott löszerek vannak,elég fontos.A múltkor szó volt róla mi értelme van az álcázásnak a harckocsijainkon. Itt egy külföldi fotó, más is így csinálja, nyilván okkal.
Egy rakat ország újit fel hk-kat.Török M60,vietnámi T55,tucatnyi T72 korszerűsités.Ami azt illeti,az ausztrál és lengyel Abramsok is a "rozsdatemetőből" visszahozott hk vázakbol lesznek felújitva.....És lesz egy sehol nem.kiprobalr, rendszerszinten prototípus, ezért helyről osszelegózott lehet hogy még működik is szarkupac, aminek a különböző rendszerei nincsenek integrálva és ha valami beszarik 6 országból kell hozzá szakít hívni. Ezzel szemben van egy korszerű, integrált, kipróbált rendszer, aminek a fenntartásához gyári garanciát kapsz bármi gond van vele.... sőt, kötelesek vagyunk a rendszert üzemeltetni ezzel garantálva a hadraafoghatosagot különben bukjuk a garanciát... nem értem ez miért ennyire bonyolult és miért kell mantrazni hogy bukicsiljujk össze valami szart.... ha annyira qrva jó lenne miért nem használja senki?? Miért nem 40eves Kfirek vannak mindenhol felujitva?? Megint mindenki a hülye de Te vagy a helikopter ugye??
Engedjétek el ennek a témának az azzonal koho részét megmondták hogy lessz felújítás 72 nek. 72 höz M1 eseink vannak Lengyelek csehek bolgárok szudániak irakiak mind mind gyártanak hozzájuk alkatrészeket de még a currus is...Ahhoz a harckocsikkal kapcsolatban kell egy végleges, legfelsőbb szintű döntés. Maradjanak még, vagy kohó. Most ez a háborús helyzet még inkább előtérbe helyezi, hogy dönteni kell. Akár így, akár úgy. Ezt a békeidős bohóckodást nem lehet tovább húzni, pláne a T-72 esetében. Jelen állapotukban szinte harcképtelenek. Elég rájuk nézni. Kohó, vagy teljes felújítás, korszerűsítés. El kell végre dönteni. Mert semmi eredeti alkatrészbeszerzés már nem lesz. További kannibalizációval csak a hadrendben lévő mennyiség fogy tovább. Aztán a végén ezek is elfogynak, mint a MIG-29-es gépek. Azokból is mennyi volt még repülőképes a végén ? 4 db, a 28 db-ból ?
Miből gondolod, hogy az önirányított lőszereket a felrakott gazok megzavarják?Egyrészt jobban beolvad a terepbe,másrészt alakmásitás.Ez manapság,mikor önirányitott löszerek vannak,elég fontos.
Engedjétek el ennek a témának az azzonal koho részét megmondták hogy lessz felújítás 72 nek. 72 höz M1 eseink vannak Lengyelek csehek bolgárok szudániak irakiak mind mind gyártanak hozzájuk alkatrészeket de még a currus is...
Kolumbiai tapasztalat szerint a Spike önirányitott módban alig 10%-os találati arányra képes.Ami álcázva van,azt az alakfelismerő alogritmus képtelen követni.Kezelőnek kel célravezetni a rakétát.Miből gondolod, hogy az önirányított lőszereket a felrakott gazok megzavarják?
Erről tudsz vmi forrást vagy hol olvastad?Kolumbiai tapasztalat szerint a Spike önirányitott módban alig 10%-os találati arányra képes.Ami álcázva van,azt az alakfelismerő alogritmus képtelen követni.Kezelőnek kel célravezetni a rakétát.
Mikor a Kfir NG-röl kerestem anyagot,2-3 napig böngészgettem a HTKA kolumbiai megfelelőit-merthogy több is van nekik.AH60 Arpiak fel vannak szerelve Spikevel,és többször is találkoztam ezzel a harci tapasztalattal az irásokban.Linkeltek forrásokat is,hadsereg jelentéseint PDF-jeit,de persze spanyolul.Azokat nem olvastam el,nem szórakoztam a forditásukkal,de a fórumokon a tartalmukat megvitatták-azt olvastam.Erről tudsz vmi forrást vagy hol olvastad?
Cseh Excalibur Army T-72 Scarab. Ezzel a céggel már üzleteltünk, nem?
Main battle tanks | Military vehicles & equipment
The main battle tanks delivered by EXCALIBUR ARMY are all based on former Soviet tank models that were introduced in the second half of 20th centurywww.excaliburarmy.cz
Lehet, elnézést. De akkor minek megtartani? Venni kellene még, mert nincs 150 db használható. Mindent mást kicserélnénk benne. Nem tűnik logikusnak; max. beszerzésnél pénzügyi előnye lehet, de logisztikai duplikációk miatt abból azért veszítenénk hosszú távon.Szerintem neked kimaradt a diskurzus azon része, hogy nem általában a T-34 családról beszéltünk már, hanem az az ágyú kilóg megjegyzésnél az izraeli átalakítási csomagra volt értve. Azon tényleg szinte csak a kaszni és a főfegyver az, ami megmarad, a többit kibelezik és saját vagy más nyugati megoldásra cserélik.
a 72 felújítása bejelentett. az hogy ez modernizációt tartalmaz e vagy sem nemtudni.Szerintem el kellene már engedni a hazai T72 felújítást. Ha annyira szívügyetek a T72, vegyetek szerb M84AS1-et, a lövege (2A46M) miatt első vonalnak az sem lesz alkalmas (talán 550-600 mm RHA kihozható a lövegből), de ha a tartalékosokat harcba akarod küldeni, akkor inkább az AS1, mint a hazai hekkelt szarok. Új gyártású lesz (nem lelakott ócskavas) és lesz hozzá pótalkatrész. A nagyjavítási bázis pedig itt lesz a szomszédban.
Igazából az ASELSAN csomagja, szóval gondolom elérhető másutt is.A KAE-nek van egy modern T-72 megoldása, de nem tudom, hogy a tankokat modernizálni lehet-e az országban anélkül, hogy Kazahsztánba kellene mennem.
The new Shygys upgrade package for T-72 main battle tank from Aselsan
The new Shygys upgrade package for T-72 main battle tank from Aselsan and Kazakhstan The Turkish Company Aselsan in collaboratwww.armyrecognition.com