Anno egy zsidó,teljekörű korszerűsitést nézegettem.Gyakorlatilag csak a váz maradna a régi.Új hajtáslánc,felfüggesztés,Merkava IVen használt NERA páncélzat,élvonalbeli izraeli elektronika,páncélba burkolt karusszel (ezt pl mi is tervezgettük a 90es évek eleji korszerűsitési elgondolásokkor),új irányzógépek,szlovákok nagyobb nyomást kibiró 125milis löveg-mint amikor az amcsik előszedik a korai M1et,és csinálnak a vázábol egy SEP3 változatú gépet.Plusz régebben is szemeztem vele,de most már kifejezetten szükségesnek tartanám az erős,gá-s másodfegyverzetet (szlovákok,szlovének terveztek olyat).Lynx 30milis ágyúja kézenfekvő hozzá.Nem osztom ezt a merész gondolatot...
30db BVP-1-ért cserébe "kapnak" a szlovákok használt, de rendberakott 15db Leopard2A4-et.
A T-72 a saját konstrukciós korlátaitól nem tud csak úgy megszabadulni, szétszeded izekre, minden kopó dolgot kicserélsz, összerakod, előkészited a modernizációs dolgoknak, lefested. Ez még mindig csak T-72. Majd ráraksz amit tudsz, amit elbir, beépitész amit tudsz, aminek van hely egy valag pénzért, de még akkor is az egész egy T-72 felcicomázva. Igen, növelted bizonyos képességeit egy rakat pénzért, de ez még akkor is egy T-72 lesz. És akkor meg egy csomó dologról nem is beszéltünk, mint pl. az alkatrészellátottság stb.
De ez csak az én véleményem.
És mehet a gyalogság harcrendjébe,közvetlen támogató hk-nak (felejtsük már el @dudi hülyeségét,hogy arra elég az IFV-még afgánban sem volt elég,nemhogy europai viszonyok között).