1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[HUN] T-72M1

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - Jeno által indítva @ 2012. december 23..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  De,észreveszi az indítás vagy annak előkészületeit.
   
 2. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Nem lőttek még rám Kornettel (vagy csak nem tudok róla, bármi lehet :D ) de azt hiszem elég elméleti az esély, hogy szabad szemmel a katona kiszúrja. Hőkamera más kérdés, de az EMES-15 akkor is adott volt.
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az indítást ki lehet szúrni,ha őrségben vagy van optikád ami,minimum távcső....Persze ha már indítottak akkor szinte nulla esélyed van ekkora távolságról megakadályozni a rávezetést,de nem is emiatt van az őr no meg nem is csak felállított őr kellett volna hanem járőr is.
   
  tonyo and Fundin like this.
 4. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Na meg olyan őr is kell hozzá. Láttunk már videón arrafelé olyan "komoly" őrt aki mellett egy zászlóaljnyi harckocsi elmehetett volna, és azt se vette volna észre, mert olyan mélyen aludt/kábult volt egyéb okból.
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ezért írtam anno,hogy Szíriában egy Néphadsereges gépesített lövészszázaddal csodát lehetne tenni.
  Mindezt mondom,úgy,hogy nem vagyok elájulva az akkori kiképzettségtől,de még így is tartom az állításom.
   
  fishbed, tonyo, fedett_mókus and 2 others like this.
 6. tacticool

  tacticool Well-Known Member

 7. honved

  honved Well-Known Member

  Ja, van igazad neked is. Viszont alapban a gyalogság kombináltan működik együtt a harckocsikkal. Szétbontakozva. Nem biztos hogy megkockáztatják a rakéta indítást a lesben állók, ha mindenütt lövészek vannak, aki kiszúrhatják őket és csapást mérnek rájuk. Valamint a török parancsnoknak illett volna tudni, ellenséges területen nem állok meg nyílt terepen, mindenféle biztosítás és felderítés nélkül. Iskolapélda volt azoknak a tankoknak a kilövése arra, hogyan nem szabad eljárni.
   
  tonyo, LMzek 2.0, Nemerson and 3 others like this.
 8. honved

  honved Well-Known Member

  1 órája került a facebookra ez a kép, na meg a többi, összesen 30 fotó. Klapka György lövészdandár oldalán.

  [​IMG]
   
  arcas, anonim999, Galthran and 8 others like this.
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 10. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Utálom az ilyen sarkokban sötétedő képeket. Kb. így lát az ember, amikor a fáradságtól kezd beszűkülni a látótere. Ez valami alapeffekt lehet valamelyik képszerkesztőben?
   
 11. Pista a hegyről

  Pista a hegyről Well-Known Member

  Ja az utolsó képek nagyon alulexpósak meg túl lett húzva a kontraszt csúszka, meg amire te gondolsz, a post crop vignetting = vignettálás is. Vagy így látta jónak, vagy az összes képet egy kattintással elintézte ugyanazokkal a beállításokkal, hát mindkét eset elég gáz egy hivatásos fotóstól. Most nem genyózni akarok, de szakmai szemmel nézve nagyon vegyes az mh sajtófotósok színvonala, tisztelet a kivételnek.
   
  mindenen kívül likes this.
 12. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Kiment még 60 kép. :)
   
  mindenen kívül, honved and tonyo like this.
 13. Firga bácsi

  Firga bácsi Well-Known Member

  Pörög a tankos kocka.... (lhsn.hu)

  [​IMG]
   
  arcas and Rotten878 like this.
 14. Firga bácsi

  Firga bácsi Well-Known Member

 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Az nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot hogy őket nem kitakart arccal mutatják? Csak a Gripen pilóták csoportképe a problémás és Pápai Joci fotói, ahol mindenkin mindig maszk van?!?
   
 16. krisss

  krisss Well-Known Member

  Pont ahogy mondod.
   
  honved and mindenen kívül like this.
 17. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  És még látszik a Bölény is!
  :)
   
  borisz and SilvioD like this.
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 19. dudi

  dudi Well-Known Member

 20. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nem, de egy az egyben benyomom amit a gugli tud. ( A telefonom automatikusan forditja a külföldi oldalakat.)
  Néhányan a T-72 korszerűsítését javasolják, míg mások új koncepció kidolgozásán dolgoznak
  Nos, ki javasolná még a T-72 újabb korszerűsítését az oroszoktól eltekintve, ha nem az SE SFTE "SpetsTechnoExport" ukránok, az "Ukroboronprom" állami aggály része:

  Az Indiában a DefExpo 2020-ban bemutatott frissítés 40 új alkatrészt tartalmaz , köztük egy 1200 lóerős 6TD-2 motort, 10 kW teljesítményű dízel APU-t, Nozh reaktív páncélt és Duplet, Zaslon aktív védelmi rendszert.

  Eközben az ukránok is korszerűsítik és tesztelik az új T-72 AMT szabvány sorozatát ... a T-72A kissé kevésbé ambiciózus és olcsóbb fejlesztése , amely egy erősebb 840 lóerős motorral, digitális kommunikációval, GPS által támogatott navigációval, rendszerrel van felszerelve. éjjellátó és hátrameneti kamera a vezető számára, légkondicionáló, képesség a KOMAT LASER által vezetett rakéták lőésére, az oldalsó és a hátsó anti-RPG rács.

  És az oroszok is kijöttek azzal, hogy a T-90M Proriv az Anya Oroszország kevésbé aszfaltozott útjain repült:

  Az ukrán korszerűsítések egyik fő problémája az, hogy ha az eredeti kb. 125 mm-es ágyú cseréje nem csillogó, mint pontosság vagy sebesség a cső száján, az ukránok által svájci engedély / asszisztens által gyártott ágyúk nem haladják meg a 350 életet , összehasonlítva az Rh120 1200 felvételével, részleges megoldásként, amely lehetővé teszi a cső könnyű cseréjét.

  Egy másik probléma, amely a legtöbb kommunista blokk nyugati oldalán található legtöbb országban, a 2A46 lóágyú nagy teljesítményű lőszereinek hiánya. 125 mm-re a T-72-hez.

  Például a lengyelek elemzést végeznek nagy teljesítményű APFSDS-T típusú lőszer megszerzéséről. 125 mm-es áron, 1000, 5000 és 10 000 darab árvizsgálattal, a jelenlegi lőszer, amelyet 1970-es évek engedélyével állítottak elő. 90 ° -os szög, időben elegendő érték a T-62, M60 vagy a Chieftain tartályokkal szemben. A 2000-es évek elején, a Spike ellentételezéseként, a lengyelek 1500 izraeli Lynx M711 / 8 Mk 2 lövedéket vásároltak, amelyek áttört kapacitása 450–540 mm RHA 30–90 ° szögben, de a lőszerrel minőségi problémák merültek fel. ami az utolsó tételek szállításának megszakításához vezetett. Cseh APFSDS áthatoló ló.

  A követelmények között szerepel a maximális hosszúság betartása az önrakodó karusszelében, de a megengedett legnagyobb nyomás, amelyet a szovjet ágyú elvisel. Tehát nem lehet hosszabb lövedékekről vagy erősebb porról, a teljesítmény növekedésének más elemekből kell származnia.

  Emlékeztetni kell arra, hogy az APFSDS-T BM-421 Sg / M309 lövedékek kb. Az Aeroteh SA-nál, az izraeli engedély alapján gyártott, a TR-85M1 Bizon ágyú számára gyártott 100 mm vastagsággal 445 mm RHA-t 90 ° és 0,5 km szögben, ill. 425 mm 1 km-nél és 328 mm 4 km-nél.  Eközben a Bundestag jóváhagyta a német-francia fő földi harci rendszer (MGCS) program keretében az európai tankok következő generációjának építészetét meghatározó tanulmányok megkezdését . Ez a Leopard 2 , esetleg később az AMX-56 Leclerc cseréje .A tanulmány első szakaszát 18 hónapon belül be kell fejezni, és ez év 4. negyedévében a KMW, a Rheinmetall közötti kutatás és technológiai együttműködés részletes szabályait fogadják el. és Nexter. ez az első szakasz a francia és a német pártok becslése szerint 75 millió eurót tesz ki, a program költsége pedig a demonstrátor fejlesztéséig (2028-as horizonton) 1,5 milliárd euróra kerül.
  [​IMG]
  A jelenlegi terv szerint az első MGCS sorozatú termék várhatóan 2035-ben leszállítva, az eredeti működési kapacitása pedig várhatóan 2040-ben érhető el. Addig a francia-német konszern valószínűleg megpróbálja eladni a „ Leoclerc ” hibridjét Enhanced Main néven. Battle Tank (EMBT) , vagy a Leopard 2 és Leclerc legutóbbi konfigurációi.

  Az MGCS ágyújának valószínű konfigurációja szintén vita tárgyát képezi, amikor Rheinmetall az új 130 mm-es kaliberrel dolgozik, és a franciák 2015-ben teszteljék vissza a GIAT cal ágyúval ellátott torony változatát. 140 mm (kapacitás: 30 leválasztott lövés, amely a toronyba tárolható) egy Leclerc alvázon, a "Le Terminateur" elnevezésű konfigurációban, az ágyút már tesztelték ebben a konfigurációban, több mint 200 lövéssel.
  [​IMG]
  Noha a lengyelek kezdetben érdeklődtek az MGCS részvétele iránt, 2020. január 20-án a lengyeleket kizárták az európai programból, mivel érdeklődtek a Rotem K2 és a dél-koreai együttműködés iránt. A spanyolok azt is érdekli, hogy Leopard 2 készletüket lecserélik az MGCS-re.
  [​IMG]
  És mit gondol Rheinmetall :
  [​IMG]
  [​IMG]

  .
   

Ezen oldal megosztása