[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 882
134 529
113
Ami több mint a Spanyol,Olasz, Francia Német együttvéve mi?? Jaja ez a lengyel gazdaság egy csoda. Igazából mitől is más mint a Magyar, Cseh stb... volt kelet Európa? Ugyanúgy peremvidék, ugyanúgy összeszerelő üzem a nyugatnak, értem hogy 4x belső piac mert 4x annyian vannak de az a pénz amit most ralocsolnak a seregre az 100osa a magyar/cseh/szlovák stb....nak.... vagy van egy jó szponzoruk aki fel akarja őket táplálni.
Megint nem ment àt az irónia

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 805
26 395
113
Mert te úgy beszélsz, hogy figyelem irónia on, elmondod az irónikus részt majd közlöd, hogy irónia off? Vagy csak simán a beszéd kontextusa az ami felismerhetővé teszi?
Élőszóban teljesen más, de azon meg se lepődök, hogy értelmezni sem tudtad amit leírtam. "jelzik online térben"

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 525
4 103
113
Az alapgondolat (@krisss -tol) az volt, hogy elso lepeskent, ideiglenesen 5000 sorkatonaval kell kezdeni.
5000 fo az nagyjabol a 10%-a az egy evben szuletett fiuknak - tehat mindenkeppen olyan szabalyt kell hozni, ami a ferfiak 10%-ra vonatkozik, es nem tobbre.
Szerintem nyugati orszagokban mukodhet a sorsolas, nalunk nem: ahhoz tul korrupt az orszag, hogy az emberek higgyenek abban, hogy tisztessegesen tortenik.

Nagyon könnyű egy adott évfolyam 10%-át igazságosan kiválasztani. Minden év elején kisorsolnak egy számot 0 és 9 között, mint egy lottó-sorsolásnál (közjegyző, TV, kiskutyamicsodája jelenlétében). Akinek erre a számra végződik a születési dátumának utolsó karaktere, az IJ, irány a sereg!
(igen, a 31 napos hónapok miatt ha épp 1-es van kisorsolva, kicsit több lenne a létszám... a 0-nál és a 9-esnél meg kevesebb a február miatt. De tán ennyi kotyogás megoldható lenne azért...)

Persze lehet hogy vannak akik szerint Magyarországon még a születési dátum is korrumpálható utólag...

• Tetszik
Reactions: bel

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 270
30 051
113
Sokan már így csinálják ha már teljesen elfogyott az összes türelem.
Tudom, az évek után beragadt pénz a leszereléskor, de ha túl sokáig benntartanak, akkor az elúszott pénz ezt felülírja. És túl sokáig, ha jól értem a helyzetet évek óta...

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 270
30 051
113
Mert ezzel el vágja magát elég sok lehetőségtől akar más testülettől is
Nem úgy van, hogy aki egyszer nálunk leteszi a fegyvert ... ? Úgy értem nem akar csöbörből vödörbe, mert már tudja. Ezért katasztrófa, hogy határvadászként hülyét csináltak sok ezer magyarból az elmúlt években a mocskos belügynél például. Őket is végleg elvesztette a haza, mint azt a sok tízezer rendőrt és katonát az elmúlt húsz évben.

Teljesen kimerített embertartalékkal már nincs hova fejleszteni.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
17 270
30 051
113
Vagy, hogy a lengyel gazdaságnak van akkora eltartóereje, hogy a megálmodott haderejüket eltartsa...
Már csináltam arányos összevetést lengyel-magyar relációban!

Mekkora lenne a magyar haderő, ha:
001-POL-HUN-katonai-k-lts-gvet-s.jpg

003-POL-HUN-ter-let-s-GDP.jpg

002-POL-HUN-n-pess-g.jpg

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 690
36 424
113
Milyen jól néz ki az a romos épület a háttérben...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 882
134 529
113
Milyen jól néz ki az a romos épület a háttérben...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Azt remélem megfigyeled, hogy úgy van megfogalmazva, hogy ennyien léptek be és nem ennyivel nőtt a létszám sajnos :(

T

Törölt tag

Guest
Gondoltam, kicsit hihetetlennek tűnt, hogy 1 év alatt 4 ezerrel nőtt a létszám...
Az ehhez tartozó cikkben leírták, hogy ebbe mindenki beletartozott. Szerződésesek, altiszti és tiszt képzősők, meg a tartalékosok is.
Nem baj. Én emiatt nem szomorkodom.... :rolleyes: