- Ezt értem én, s jogosnak is tartom! Ám a testnevelés hiánya meg is fog látszani genetikai állományainkon is! Olvashattad a katonai felméréseket! Szuper jok voltak! 5 km-t nem tudtak lefutni! Nem kell itt mozogni, a testet edzeni, testnevelés órára járni, (lásd felmentések növekedése)! Ülni kell az szgép. előtt s játszani, ez a jó időtöltés!
- Az otthoni fegyverviselésről én nem örülnék neki, van így is elég iskolázottság hiányos, s csak szaporodni fog. Nem is kell ide engedély. A hadsereg tartsa azt a fegyvereket elzártan, kordában. Nem kell ide bandaháborúskodások, hogy az utcára se lehessen kilépni!
Bíróknak, ügyészeknek, képviselőknek is minek? Ha valaki leakarja lőni, úgy is lelövi. Mire elővenné az önvédelmi fegyverét! Kibiztosítja, felhúzza, stb, már rég halott. Tök felesleges!
- Fegyveres erőknél is szolgálat végén tegye saját zárható szekrénybe s ne vigye haza! Mennyi olyan balesetet lehetett hallani hogy a gyerek használta az apja fegyverét, játék vagy egyéb okból!
- A katonaságnál meg közelről megismerkedhetnének a fiatalok a fegyverekkel megfelelő elővigyázottság keretében s lenne miről mesélni az unokájának! Így meg mesélni fog hogy hogyan lövöldözött az szgépen, mint a hülye gyerek! S az unokája megkérdezi majd hogy láttál már igazi fegyvert,
hát azt nem!
- Nem is kellene jelentkeznie, nekem sem kellet anno! Na jó tudom hogy váltás volt s ment a f@sás, s eladtak gyorsan mindent, kormánytól függetlenül! Szóval értem én s gondolom te is!
- Ám meg kell értetni a fiatalokkal hogy ebben a hazában élnek s ezt a hont meg kell tudni védeni!
S nem dárdával s íjjal, kardal kel már harcolni, hanem komolyabb lőfegyverekkel! Amihez viszont idő, s kiképzés szükséges! S átlássa hogy mi miért történik egy harctéren! Hogy ez mennyi idő, itt ez lenne a fő kérdés! Ha a kormányunk tovább nyomja lefele a tudás szintet az iskolákban akkor sok!
Ha emeli a tudásszintet, akkor kevesebb.