Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Soha ennyi tartalékos honvéd nem tett még esküt
Tovább bővült a honvédség területi tartalékos állománya. A csaknem 1200, a Szeretem, megvédem! toborzókampány részeként kiképzett tartalékos honvéd ünnepélyes keretek között tett esküt. Az esemén...www.vadhajtasok.hu
A nyáron indult Szeretem, megvédem! toborzókampány részeként rekordszámú, 1179 önkéntes tartalékos csatlakozott a honvédséghez. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke elmondta: a mostani, egyre bonyolultabbá váló geopolitikai helyzetben minden magyar állampolgárnak ki kell vennie valamilyen formában a részét a haza védelméből.
Az eskütételen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kiemelte: amióta a honvédség a kötelező sorkatonai szolgálatról áttért az önkéntes tartalékosok képzésére, még sosem tettek egyszerre ennyien esküt.
Megkérdeztem számos, régóta szolgáló tisztet és altisztet. Emlékeznek-e hasonlóra? Fel tudnak-e idézni ehhez fogható, ilyen nagy létszámban letett katonai esküt? Egységes választ kaptam. Amióta a Magyar Honvédség áttért az önkéntes kiegészítésre, egy helyszínen egyszerre ennyien még nem tettek esküt. Sőt, egyáltalán ennyi katona is nagyon régen állt egyszerre egy alakulótéren
– mutatott rá a honvédelmi miniszter. Jelezte: az eskütétel helyszínén tizenegy század áll együtt, feszes katonai alakzatban. – Ez pontosan 1179 fő esküt tett honvédet jelent. Önök az ország minden sarkából eljöttek, hogy életre szóló fogadalmat tegyenek. Felemelő érzés, hogy a haza számíthat önökre, önként vállalt szolgálatukra, köszönet érte – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Emlékeztetett: amikor a nyár elején megkezdődött a Szeretem, megvédem kampány, nem behívót, hanem meghívót küldtek a honvédséghez csatlakozni kívánóknak.
Ilyen rövid idő alatt ennyi önkéntes még nem csatlakozott a Magyar Honvédséghez annak modern kori történetében. A mai nappal bezárólag több mint 2600 hazafi válaszolt a hívásunkra és döntött az önkéntes tartalékos katonai szolgálat mellett
– árulta el a miniszter. A frissen belépők közül már háromszázan úgy döntöttek, hogy a Magyar Honvédség szerződéses állományában szolgálnak tovább. A politikus hozzátette: a ma esküt tett honvédek a nyomába léptek annak a nagyjából 35 nemzedéknek, amely az ország megalapítása óta Magyarországért, annak megmaradásáért harcolt.
A világ és Európa az elmúlt években ismét a veszélyek korába lépett. Ezért nagy elszántsággal folytatjuk a honvédelem erejének növelését és a honvédelmi rendszer teljes újjáépítését. Azt várom önöktől, hogy szolgálatukkal segítsék tovább növelni az erőinket. Legyenek önök az az erő, amelyre a nemzet minden időben és minden körülmények között számíthat – emelte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.
Igen szomszedomat is (buda szive) oda kuldtek tarcsisnak ez a hulye meg dalolva ment oda godollo helyettEgy tarcsis zászlóalj már ott dekkol egy ideje
Megérdemli a sorsátIgen szomszedomat is (buda szive) oda kuldtek tarcsisnak ez a hulye meg dalolva ment oda godollo helyett
Ahhh eggyel kevesebb iq-ja lenne mar aranyhal…Megérdemli a sorsát
Tökéletes tartalékosAhhh eggyel kevesebb iq-ja lenne mar aranyhal…
Mondtak neki latnak benne potencialt higy tiszt legyen mint hivatasos. (Majdnem lecsaptam hogy meg kíméljem az a kollégákat ott tole de felcsendült a btk azon resze hogy a hirtelen felindulasbol elkovetett emberolest mennyire jutalmazzak)Tökéletes tartalékos
Már nem kell makulátlan erkölcsi ahhoz, hogy katona legyél. A tiszti pályát nem tudom.Mondtak neki latnak benne potencialt higy tiszt legyen mint hivatasos. (Majdnem lecsaptam hogy meg kíméljem az a kollégákat ott tole de felcsendült a btk azon resze hogy a hirtelen felindulasbol elkovetett emberolest mennyire jutalmazzak)
Tudom. Nem az erkocsivel van baj hanem hogy segg hulye az emberMár nem kell makulátlan erkölcsi ahhoz, hogy katona legyél. A tiszti pályát nem tudom.
Tudom. Nem az erkocsivel van baj hanem hogy segg hulye az ember
Nem baj aláírni tudjon a többi nem számítTudom. Nem az erkocsivel van baj hanem hogy segg hulye az ember
Jó tudni, hogy a kabuli evakuációban már a Lynxeink és a Leo2A4-eink is segítettek!
Sajnos előre borítékolható, hogy egy nagy sz*r lesz a film és OB után Rákay is közröhej tárgyává teszi a honvédéséget...Jó tudni, hogy a kabuli evakuációban már a Lynxeink és a Leo2A4-eink is segítettek!
azért őszintén szólva ekkora történelem átírás meg se fordult a fejemben...döbbenetes.Sajnos előre borítékolható, hogy egy nagy sz*r lesz a film és OB után Rákay is közröhej tárgyává teszi a honvédéséget...
NemMondjuk, ha már a Lynxek szóba kerültek, akkor azt lehet-e tudni, hogy leszállítódott-e már az az első 46 db, amit ‘23 elejére ígértek (akkor még mint német gyártmányt)?