[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 879
6 107
113
Mondjuk, hogy a DK-sok védenék meg a hazát, a Mi hazánkosok nagyobb része meg nem lenne erre hajlandó, az tényleg nagyon skizofrén eredmény.
Én ezen annyira nem csodálkozok. Pár éve a feleségem kollégáival beszélgetve felmerült, hogy milyen furcsa, hogy a kollégák közül pont a legnagyobb szájú Fidesz rajongó hazafiaknak élnek külföldön a gyerekeik, míg a többieknek jellemzően Magyarországon élnek a gyerekeik. És pont ugyanez van a rokonaimnál is.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 230
73 847
113
Én ezen annyira nem csodálkozok. Pár éve a feleségem kollégáival beszélgetve felmerült, hogy milyen furcsa, hogy a kollégák közül pont a legnagyobb szájú Fidesz rajongó hazafiaknak élnek külföldön a gyerekeik, míg a többieknek jellemzően Magyarországon élnek a gyerekeik. És pont ugyanez van a rokonaimnál is.
Azért ne kezdjük az ámítást a hazafias baloldalról az elmúlt évtizedeik után. :D

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 361
34 117
113
A korosztalyom mentalis es turo hatarait ismerve azert lenne ra precedens meg a sok fobe lovesnek is
Ukrajnában is ugyan az a "korosztály" van, mégis a férfi lakosság igen jelentős részét be lehetett zsuppoltatni, önként, vagy "önként" még se ezért fogy a tiszti állományuk és nincsenek olyan hú de nagy számú megadások.

Nem gondolnám, de a toborzásnak árt, hogy hogy egyszerre fegyverkeznénk a kommunikáció meg tök ellentétes és támadási felületet ad a szarrágásra szakosodottaknak.
"A békéhez erő kell."
Azért a leveli béka szintjét nem ártana társadalmilag meghaladni. Hisz attól, hogy van tűzoltó, még nem gyújtogatni akarnak, a rendőrök bűnözni, a NAV-osok adót csalni stb.

• Tetszik
Reactions: J.G.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 361
34 117
113
Bizony. Alig várom a horog és a felütés részeket :confused:
Nagy baj van nálatok kreatív oldalon. Nem lehet oda szólni, hogy ezt azért nem kéne?
Jövőhéten lehet, hogy a Miniszterúr Őfőméltósága vicceket fog felolvasni a tiktakkon.
Honvédségben kreativitás? Szerintem sokan azt hiszik, hogy olyan betegség, mint a kommunikáció. Néha van, aki elkapja, de azt le kell szerelni, nehogy ragadós legyen.

• Tetszik
Reactions: antigonosz and J.G.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 882
134 505
113
Ukrajnában is ugyan az a "korosztály" van, mégis a férfi lakosság igen jelentős részét be lehetett zsuppoltatni, önként, vagy "önként" még se ezért fogy a tiszti állományuk és nincsenek olyan hú de nagy számú megadások.

"A békéhez erő kell."
Azért a leveli béka szintjét nem ártana társadalmilag meghaladni. Hisz attól, hogy van tűzoltó, még nem gyújtogatni akarnak, a rendőrök bűnözni, a NAV-osok adót csalni stb.
Ez a honvédelmi minisztérium kommunikációja ami szemben áll a központival és ezt nagyon sokan ki is emelik.
Van egy kis kognitív disszonanciája a dolognak.
A társadalmunk meg nemhogy a leveli de a bányászbéka alfelének szintjén pislog....

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 238
9 601
113
Én most csúnyát írok.. Egyrészt "háborúpárti" fidesz ellenes vagyok..

Ugyanakkor - előre is bocsánat Pongrátz Gergely bácsi, isten nyugosztaljon - amior a Corvin köznél a flobertpukás, géppisztolyos fiatal fiuk full polgári ruhában látták a T-55 és -34/85 stb tankokat, és ezt már a felderítés előtte mondta (különösen mert a néhány légvédelmi ágyú páncéltörőként lőtte őket az Üllői uton, szóval tudták mi jön ellenük, azokak a parancsnokoknak lehetett volna annyi eszük, hogy hazaküldik az embereket, itt is meg a Széna téren stb. Ezeket a mi eszközeink nem lehet megállítani. Jobb hősi halottnak lenni...
Egyébként az oroszok mérsékeletet tanusítottak. Nem került bevetésre, visszafordították a Tu-4 bombázókötelékeke, amelyek kiégették volna a Bp-i városközpontot.. A páncélos hadosztályoknak kisméretű gyalogsága volt, és ennek ellenére nem vetették be a ho. nehéztüzérséget, nem baszták szét se Bp-et, se más várost..

Kérdés: Orbán Balázs nem védte volna meg hazánkat.. ÉN igen, de limitált ideig.. Kvázi ellenállás, de rövid ideig és minél kisebb áldozatvállalással..

Másik aspektus, csehek, szlovákok 1968-as bevonulás.. Néhány halott, minimális attrocitás. A csehek, szlovákok a sörözöken ülve várták a honvédeket, a lengyeleket, oroszokat kis tulzással.. Nem is lett baja a városoknak stb..
Szóval a cseh rendelkeztek több történelmi korban is erős hadsereggel, de nem harcoltak.. Lásd: németek ellen II. vh-elött, vagy éppen a 69-es VSz bevonulásakor sem.. Kérdés, ki a demokratikusabb, és hazafibb...

Ezek csak foszlányok, de azt akartam éreztetni, hogy nem minden fekete-fehér. Ennek ellenére elítélem Orbán Balázs hülyeségét, és hozzá csak azt tudom írni, amit a facebookra..

Putyin megkérdi a generálisaokat, hogy mennyi idegi tartana Hazánk elfogalalása.
Ha van ellenállás, fél napig, mondják a tábornokok.. És ha nincs kérdezi Putyin? Akkor egy nap!!! Miért?
Mert meg kéne hallgatni az üdvözlő beszédeket.

Nos ezért szégyen a jelenlegi kormánypárt...

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 230
73 847
113
Bizony. Alig várom a horog és a felütés részeket :confused:
Nagy baj van nálatok kreatív oldalon. Nem lehet oda szólni, hogy ezt azért nem kéne?
Nem tudom, nekem van egy romlövész ismerősöm, ő ott kezdte a közelharcról való diskzrzust, hogy ököl->szem. :D

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 629
20 520
113
Ukrajnában is ugyan az a "korosztály" van, mégis a férfi lakosság igen jelentős részét be lehetett zsuppoltatni, önként, vagy "önként"

Szomorúan valós lehet a közvéleménykutatás eredménye, sajnos. Háborús helyzetben azonban nem közvéleményt kutatnak, hanem mozgósítát rendelnek el.
Országhatárok lezár, adott korosztály férfi embereinek pedig behívóparancs megy.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 963
12 819
113

Volt nyolc évük fanatizálni.

"A békéhez erő kell."

De sajnos sok a proli, akiknek ráadásul sátáni módon kommunikációs eszközt adnak a kezébe.

Honvédségben kreativitás?

"Nem azért van itt, hogy gondolkodjon!"

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
43 726
84 294
113
November 11-én, hétfőn startol a TV2 műsorán az idei év legjobban várt magyar sorozata a S.E.R.E.G, a hat epizódból álló akciódús katonai történet...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Elsöprő siker az új magyar sorozat, mindenki a folytatást várja...

Voltak szkeptikus hangok a premier előtt, de a S.E.R.E.G. okosan rájuk cáfolt, nem valami trükkös toborzófilm lett, hanem intelligens, átélhető emberi dráma."

• Hűha
Reactions: endre

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 269
5 586
113
Én most csúnyát írok.. Egyrészt "háborúpárti" fidesz ellenes vagyok..

Ugyanakkor - előre is bocsánat Pongrátz Gergely bácsi, isten nyugosztaljon - amior a Corvin köznél a flobertpukás, géppisztolyos fiatal fiuk full polgári ruhában látták a T-55 és -34/85 stb tankokat, és ezt már a felderítés előtte mondta (különösen mert a néhány légvédelmi ágyú páncéltörőként lőtte őket az Üllői uton, szóval tudták mi jön ellenük, azokak a parancsnokoknak lehetett volna annyi eszük, hogy hazaküldik az embereket, itt is meg a Széna téren stb. Ezeket a mi eszközeink nem lehet megállítani. Jobb hősi halottnak lenni...
Egyébként az oroszok mérsékeletet tanusítottak. Nem került bevetésre, visszafordították a Tu-4 bombázókötelékeke, amelyek kiégették volna a Bp-i városközpontot.. A páncélos hadosztályoknak kisméretű gyalogsága volt, és ennek ellenére nem vetették be a ho. nehéztüzérséget, nem baszták szét se Bp-et, se más várost..

Kérdés: Orbán Balázs nem védte volna meg hazánkat.. ÉN igen, de limitált ideig.. Kvázi ellenállás, de rövid ideig és minél kisebb áldozatvállalással..

Másik aspektus, csehek, szlovákok 1968-as bevonulás.. Néhány halott, minimális attrocitás. A csehek, szlovákok a sörözöken ülve várták a honvédeket, a lengyeleket, oroszokat kis tulzással.. Nem is lett baja a városoknak stb..
Szóval a cseh rendelkeztek több történelmi korban is erős hadsereggel, de nem harcoltak.. Lásd: németek ellen II. vh-elött, vagy éppen a 69-es VSz bevonulásakor sem.. Kérdés, ki a demokratikusabb, és hazafibb...

Ezek csak foszlányok, de azt akartam éreztetni, hogy nem minden fekete-fehér. Ennek ellenére elítélem Orbán Balázs hülyeségét, és hozzá csak azt tudom írni, amit a facebookra..

Putyin megkérdi a generálisaokat, hogy mennyi idegi tartana Hazánk elfogalalása.
Ha van ellenállás, fél napig, mondják a tábornokok.. És ha nincs kérdezi Putyin? Akkor egy nap!!! Miért?
Mert meg kéne hallgatni az üdvözlő beszédeket.

Nos ezért szégyen a jelenlegi kormánypárt...
Azért van itt baj nem kevés.

Tehát a csehek jól tették 68-ban hogy sörözgetve várták a megszállókat. Véleményed szerint okos dolog volt mert megkímélték az emberéletet meg nem rombolták le az infrastruktúrát. Így nem is kérdés hogy ki a demokratikusabb és ki a hazafibb.
Akkor miért is ítéled el Orbán Balázst aki ugyanezt mondta?
Ráadásul a nem harcolás hazafias és demokratikus szerinted.
Akkor ezek szerint Ukrajna maga a hazaáruló diktatúra?
Érdekes megközelítés...

A putyinos példa erősen sántít mert ha jól tudom ezt Hitler kérdezte 44-ben amikor a komplett magyar hadsereg a fronton harcolt, és ez is inkább anekdota mint történelmi tény.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 238
9 601
113
Azért van itt baj nem kevés.

Tehát a csehek jól tették 68-ban hogy sörözgetve várták a megszállókat. Véleményed szerint okos dolog volt mert megkímélték az emberéletet meg nem rombolták le az infrastruktúrát. Így nem is kérdés hogy ki a demokratikusabb és ki a hazafibb.
Akkor miért is ítéled el Orbán Balázst aki ugyanezt mondta?
Ráadásul a nem harcolás hazafias és demokratikus szerinted.
Akkor ezek szerint Ukrajna maga a hazaáruló diktatúra?
Érdekes megközelítés...

A putyinos példa erősen sántít mert ha jól tudom ezt Hitler kérdezte 44-ben amikor a komplett magyar hadsereg a fronton harcolt, és ez is inkább anekdota mint történelmi tény.
Nem, roszul értelmezted amit írtam. A kérdés, hogy melyik tevékenység, melyik konfilkuskezelés a demokratikusabb, hazafibb.. Melyik jobb a nemzetnek, országnak. Más minták. Mégsem mondjuk, hogy a csehek hazafiatlanabbak, vagy, hogy mi vagyunk a hazafiság mintjaképei - amely nemzet aktuális vezetői sok-sok esetben érdekes módon soha nem azt a közösséget szerették, amelyben éppen kooperációban, unióban, dualista szövetségeben stb. éppen volt a Nemzet.. A putyinos példa sántit, természetesen, de az értelme megvan. Egyébként pedig a komplett magyar hadsereg nem harcolt a fronton, lásd, például az erősen nemzetinek számító zászlóaljak összevonási kisérletet (testőrség, folyamőrök, ejtőernyösök, páncélosok).. Más kérdés, hogy sokszor még vezetéknevükben is németajkú tisztek egy része simán elárulta a németeknek a kormányzó pálfordulását... Egyébként sem volt etikus, mások vagyok mint a románok.