[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 812
5 896
113
Mondjuk, hogy a DK-sok védenék meg a hazát, a Mi hazánkosok nagyobb része meg nem lenne erre hajlandó, az tényleg nagyon skizofrén eredmény.
Én ezen annyira nem csodálkozok. Pár éve a feleségem kollégáival beszélgetve felmerült, hogy milyen furcsa, hogy a kollégák közül pont a legnagyobb szájú Fidesz rajongó hazafiaknak élnek külföldön a gyerekeik, míg a többieknek jellemzően Magyarországon élnek a gyerekeik. És pont ugyanez van a rokonaimnál is.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 707
72 041
113
Én ezen annyira nem csodálkozok. Pár éve a feleségem kollégáival beszélgetve felmerült, hogy milyen furcsa, hogy a kollégák közül pont a legnagyobb szájú Fidesz rajongó hazafiaknak élnek külföldön a gyerekeik, míg a többieknek jellemzően Magyarországon élnek a gyerekeik. És pont ugyanez van a rokonaimnál is.
Azért ne kezdjük az ámítást a hazafias baloldalról az elmúlt évtizedeik után. :D

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 857
32 414
113
A korosztalyom mentalis es turo hatarait ismerve azert lenne ra precedens meg a sok fobe lovesnek is
Ukrajnában is ugyan az a "korosztály" van, mégis a férfi lakosság igen jelentős részét be lehetett zsuppoltatni, önként, vagy "önként" még se ezért fogy a tiszti állományuk és nincsenek olyan hú de nagy számú megadások.

Nem gondolnám, de a toborzásnak árt, hogy hogy egyszerre fegyverkeznénk a kommunikáció meg tök ellentétes és támadási felületet ad a szarrágásra szakosodottaknak.
"A békéhez erő kell."
Azért a leveli béka szintjét nem ártana társadalmilag meghaladni. Hisz attól, hogy van tűzoltó, még nem gyújtogatni akarnak, a rendőrök bűnözni, a NAV-osok adót csalni stb.

• Tetszik
Reactions: J.G.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 857
32 414
113
Bizony. Alig várom a horog és a felütés részeket :confused:
Nagy baj van nálatok kreatív oldalon. Nem lehet oda szólni, hogy ezt azért nem kéne?
Jövőhéten lehet, hogy a Miniszterúr Őfőméltósága vicceket fog felolvasni a tiktakkon.
Honvédségben kreativitás? Szerintem sokan azt hiszik, hogy olyan betegség, mint a kommunikáció. Néha van, aki elkapja, de azt le kell szerelni, nehogy ragadós legyen.

• Tetszik
Reactions: antigonosz and J.G.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 136
130 338
113
Ukrajnában is ugyan az a "korosztály" van, mégis a férfi lakosság igen jelentős részét be lehetett zsuppoltatni, önként, vagy "önként" még se ezért fogy a tiszti állományuk és nincsenek olyan hú de nagy számú megadások.

"A békéhez erő kell."
Azért a leveli béka szintjét nem ártana társadalmilag meghaladni. Hisz attól, hogy van tűzoltó, még nem gyújtogatni akarnak, a rendőrök bűnözni, a NAV-osok adót csalni stb.
Ez a honvédelmi minisztérium kommunikációja ami szemben áll a központival és ezt nagyon sokan ki is emelik.
Van egy kis kognitív disszonanciája a dolognak.
A társadalmunk meg nemhogy a leveli de a bányászbéka alfelének szintjén pislog....

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 088
9 042
113
Én most csúnyát írok.. Egyrészt "háborúpárti" fidesz ellenes vagyok..

Ugyanakkor - előre is bocsánat Pongrátz Gergely bácsi, isten nyugosztaljon - amior a Corvin köznél a flobertpukás, géppisztolyos fiatal fiuk full polgári ruhában látták a T-55 és -34/85 stb tankokat, és ezt már a felderítés előtte mondta (különösen mert a néhány légvédelmi ágyú páncéltörőként lőtte őket az Üllői uton, szóval tudták mi jön ellenük, azokak a parancsnokoknak lehetett volna annyi eszük, hogy hazaküldik az embereket, itt is meg a Széna téren stb. Ezeket a mi eszközeink nem lehet megállítani. Jobb hősi halottnak lenni...
Egyébként az oroszok mérsékeletet tanusítottak. Nem került bevetésre, visszafordították a Tu-4 bombázókötelékeke, amelyek kiégették volna a Bp-i városközpontot.. A páncélos hadosztályoknak kisméretű gyalogsága volt, és ennek ellenére nem vetették be a ho. nehéztüzérséget, nem baszták szét se Bp-et, se más várost..

Kérdés: Orbán Balázs nem védte volna meg hazánkat.. ÉN igen, de limitált ideig.. Kvázi ellenállás, de rövid ideig és minél kisebb áldozatvállalással..

Másik aspektus, csehek, szlovákok 1968-as bevonulás.. Néhány halott, minimális attrocitás. A csehek, szlovákok a sörözöken ülve várták a honvédeket, a lengyeleket, oroszokat kis tulzással.. Nem is lett baja a városoknak stb..
Szóval a cseh rendelkeztek több történelmi korban is erős hadsereggel, de nem harcoltak.. Lásd: németek ellen II. vh-elött, vagy éppen a 69-es VSz bevonulásakor sem.. Kérdés, ki a demokratikusabb, és hazafibb...

Ezek csak foszlányok, de azt akartam éreztetni, hogy nem minden fekete-fehér. Ennek ellenére elítélem Orbán Balázs hülyeségét, és hozzá csak azt tudom írni, amit a facebookra..

Putyin megkérdi a generálisaokat, hogy mennyi idegi tartana Hazánk elfogalalása.
Ha van ellenállás, fél napig, mondják a tábornokok.. És ha nincs kérdezi Putyin? Akkor egy nap!!! Miért?
Mert meg kéne hallgatni az üdvözlő beszédeket.

Nos ezért szégyen a jelenlegi kormánypárt...

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 707
72 041
113
Bizony. Alig várom a horog és a felütés részeket :confused:
Nagy baj van nálatok kreatív oldalon. Nem lehet oda szólni, hogy ezt azért nem kéne?
Nem tudom, nekem van egy romlövész ismerősöm, ő ott kezdte a közelharcról való diskzrzust, hogy ököl->szem. :D

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 387
19 782
113
Ukrajnában is ugyan az a "korosztály" van, mégis a férfi lakosság igen jelentős részét be lehetett zsuppoltatni, önként, vagy "önként"

Szomorúan valós lehet a közvéleménykutatás eredménye, sajnos. Háborús helyzetben azonban nem közvéleményt kutatnak, hanem mozgósítát rendelnek el.
Országhatárok lezár, adott korosztály férfi embereinek pedig behívóparancs megy.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 731
12 256
113

Volt nyolc évük fanatizálni.

"A békéhez erő kell."

De sajnos sok a proli, akiknek ráadásul sátáni módon kommunikációs eszközt adnak a kezébe.

Honvédségben kreativitás?

"Nem azért van itt, hogy gondolkodjon!"

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 165
81 040
113

"Elsöprő siker az új magyar sorozat, mindenki a folytatást várja...

Voltak szkeptikus hangok a premier előtt, de a S.E.R.E.G. okosan rájuk cáfolt, nem valami trükkös toborzófilm lett, hanem intelligens, átélhető emberi dráma."

• Hűha
Reactions: endre

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 247
5 427
113
Én most csúnyát írok.. Egyrészt "háborúpárti" fidesz ellenes vagyok..

Ugyanakkor - előre is bocsánat Pongrátz Gergely bácsi, isten nyugosztaljon - amior a Corvin köznél a flobertpukás, géppisztolyos fiatal fiuk full polgári ruhában látták a T-55 és -34/85 stb tankokat, és ezt már a felderítés előtte mondta (különösen mert a néhány légvédelmi ágyú páncéltörőként lőtte őket az Üllői uton, szóval tudták mi jön ellenük, azokak a parancsnokoknak lehetett volna annyi eszük, hogy hazaküldik az embereket, itt is meg a Széna téren stb. Ezeket a mi eszközeink nem lehet megállítani. Jobb hősi halottnak lenni...
Egyébként az oroszok mérsékeletet tanusítottak. Nem került bevetésre, visszafordították a Tu-4 bombázókötelékeke, amelyek kiégették volna a Bp-i városközpontot.. A páncélos hadosztályoknak kisméretű gyalogsága volt, és ennek ellenére nem vetették be a ho. nehéztüzérséget, nem baszták szét se Bp-et, se más várost..

Kérdés: Orbán Balázs nem védte volna meg hazánkat.. ÉN igen, de limitált ideig.. Kvázi ellenállás, de rövid ideig és minél kisebb áldozatvállalással..

Másik aspektus, csehek, szlovákok 1968-as bevonulás.. Néhány halott, minimális attrocitás. A csehek, szlovákok a sörözöken ülve várták a honvédeket, a lengyeleket, oroszokat kis tulzással.. Nem is lett baja a városoknak stb..
Szóval a cseh rendelkeztek több történelmi korban is erős hadsereggel, de nem harcoltak.. Lásd: németek ellen II. vh-elött, vagy éppen a 69-es VSz bevonulásakor sem.. Kérdés, ki a demokratikusabb, és hazafibb...

Ezek csak foszlányok, de azt akartam éreztetni, hogy nem minden fekete-fehér. Ennek ellenére elítélem Orbán Balázs hülyeségét, és hozzá csak azt tudom írni, amit a facebookra..

Putyin megkérdi a generálisaokat, hogy mennyi idegi tartana Hazánk elfogalalása.
Ha van ellenállás, fél napig, mondják a tábornokok.. És ha nincs kérdezi Putyin? Akkor egy nap!!! Miért?
Mert meg kéne hallgatni az üdvözlő beszédeket.

Nos ezért szégyen a jelenlegi kormánypárt...
Azért van itt baj nem kevés.

Tehát a csehek jól tették 68-ban hogy sörözgetve várták a megszállókat. Véleményed szerint okos dolog volt mert megkímélték az emberéletet meg nem rombolták le az infrastruktúrát. Így nem is kérdés hogy ki a demokratikusabb és ki a hazafibb.
Akkor miért is ítéled el Orbán Balázst aki ugyanezt mondta?
Ráadásul a nem harcolás hazafias és demokratikus szerinted.
Akkor ezek szerint Ukrajna maga a hazaáruló diktatúra?
Érdekes megközelítés...

A putyinos példa erősen sántít mert ha jól tudom ezt Hitler kérdezte 44-ben amikor a komplett magyar hadsereg a fronton harcolt, és ez is inkább anekdota mint történelmi tény.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 088
9 042
113
Azért van itt baj nem kevés.

Tehát a csehek jól tették 68-ban hogy sörözgetve várták a megszállókat. Véleményed szerint okos dolog volt mert megkímélték az emberéletet meg nem rombolták le az infrastruktúrát. Így nem is kérdés hogy ki a demokratikusabb és ki a hazafibb.
Akkor miért is ítéled el Orbán Balázst aki ugyanezt mondta?
Ráadásul a nem harcolás hazafias és demokratikus szerinted.
Akkor ezek szerint Ukrajna maga a hazaáruló diktatúra?
Érdekes megközelítés...

A putyinos példa erősen sántít mert ha jól tudom ezt Hitler kérdezte 44-ben amikor a komplett magyar hadsereg a fronton harcolt, és ez is inkább anekdota mint történelmi tény.
Nem, roszul értelmezted amit írtam. A kérdés, hogy melyik tevékenység, melyik konfilkuskezelés a demokratikusabb, hazafibb.. Melyik jobb a nemzetnek, országnak. Más minták. Mégsem mondjuk, hogy a csehek hazafiatlanabbak, vagy, hogy mi vagyunk a hazafiság mintjaképei - amely nemzet aktuális vezetői sok-sok esetben érdekes módon soha nem azt a közösséget szerették, amelyben éppen kooperációban, unióban, dualista szövetségeben stb. éppen volt a Nemzet.. A putyinos példa sántit, természetesen, de az értelme megvan. Egyébként pedig a komplett magyar hadsereg nem harcolt a fronton, lásd, például az erősen nemzetinek számító zászlóaljak összevonási kisérletet (testőrség, folyamőrök, ejtőernyösök, páncélosok).. Más kérdés, hogy sokszor még vezetéknevükben is németajkú tisztek egy része simán elárulta a németeknek a kormányzó pálfordulását... Egyébként sem volt etikus, mások vagyok mint a románok.