Én most csúnyát írok.. Egyrészt "háborúpárti" fidesz ellenes vagyok..
Ugyanakkor - előre is bocsánat Pongrátz Gergely bácsi, isten nyugosztaljon - amior a Corvin köznél a flobertpukás, géppisztolyos fiatal fiuk full polgári ruhában látták a T-55 és -34/85 stb tankokat, és ezt már a felderítés előtte mondta (különösen mert a néhány légvédelmi ágyú páncéltörőként lőtte őket az Üllői uton, szóval tudták mi jön ellenük, azokak a parancsnokoknak lehetett volna annyi eszük, hogy hazaküldik az embereket, itt is meg a Széna téren stb. Ezeket a mi eszközeink nem lehet megállítani. Jobb hősi halottnak lenni...
Egyébként az oroszok mérsékeletet tanusítottak. Nem került bevetésre, visszafordították a Tu-4 bombázókötelékeke, amelyek kiégették volna a Bp-i városközpontot.. A páncélos hadosztályoknak kisméretű gyalogsága volt, és ennek ellenére nem vetették be a ho. nehéztüzérséget, nem baszták szét se Bp-et, se más várost..
Kérdés: Orbán Balázs nem védte volna meg hazánkat.. ÉN igen, de limitált ideig.. Kvázi ellenállás, de rövid ideig és minél kisebb áldozatvállalással..
Másik aspektus, csehek, szlovákok 1968-as bevonulás.. Néhány halott, minimális attrocitás. A csehek, szlovákok a sörözöken ülve várták a honvédeket, a lengyeleket, oroszokat kis tulzással.. Nem is lett baja a városoknak stb..
Szóval a cseh rendelkeztek több történelmi korban is erős hadsereggel, de nem harcoltak.. Lásd: németek ellen II. vh-elött, vagy éppen a 69-es VSz bevonulásakor sem.. Kérdés, ki a demokratikusabb, és hazafibb...
Ezek csak foszlányok, de azt akartam éreztetni, hogy nem minden fekete-fehér. Ennek ellenére elítélem Orbán Balázs hülyeségét, és hozzá csak azt tudom írni, amit a facebookra..
Putyin megkérdi a generálisaokat, hogy mennyi idegi tartana Hazánk elfogalalása.
Ha van ellenállás, fél napig, mondják a tábornokok.. És ha nincs kérdezi Putyin? Akkor egy nap!!! Miért?
Mert meg kéne hallgatni az üdvözlő beszédeket.
Nos ezért szégyen a jelenlegi kormánypárt...