[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

TribunusAlex

Well-Known Member
2021. június 21.
300
1 336
93
A BM egyébként nem kérte a honvédség segítségét (sokmindent nem is kellett csinálni egykét szakaszon kívül a katonáknak)
ha Magyar Péter nem szól be esélyesen ki se megy senki...
Magyar Petike még nem cuppant rá az árvizi témára, amikor szeptember 16-án reggel már Móvárnál kellett zsákolni a Lajta parton.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 492
3 143
113
Ebben az esetben kénytelen vagyok azt gondolni, hogy igazából nem is akarják feltölteni az állományt.
Nem. Szimplán csak a mostani kpi az a minél több katona. Ezt így lehet a legkönnyebben, legnagyobb hatékonysággal elérni és elkerülni a kirúgást.
Hogy teszem azt 5 év múlva mi lesz, az megajd az 5ev mulvai vezetés problémája.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 873
128 806
113
Ebben az esetben kénytelen vagyok azt gondolni, hogy igazából nem is akarják feltölteni az állományt.
A politikai vezetésnek mond....
Ez a kormányzati humánerőforrás menedzsement teljes csődje amit a közszféra teljes vetületében látsz....
Amikor a szakma jelez, hogy változtatni kéne (legyen az bármelyik szakma) jön a majd mi azt tudjuk válasz, amiből az agresszív kismalac így szoktam leszállni a bicikliről hozzáállása lesz amikor a jobban tudjuk pofára esést eredményez....

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 873
128 806
113
Magyar Petike még nem cuppant rá az árvizi témára, amikor szeptember 16-án reggel már Móvárnál kellett zsákolni a Lajta parton.
Azt tudom, hogy honvédség szintű mozgosítás utána délután lett elrendelve addig központilag a bajszát se mozgatta rá senki.
A BM azóta is azt mondja, hogy ők megoldották vóna maguk is :D

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 658
12 060
113
Ez nem végtelenül kontraproduktív? Úgy értem, ilyen esetből vélhetőleg csak több lesz, és nyilván egy részük napvilágra is fog kerülni.
Akkor hogyan tervezik majd feltölteni az állományt??

Leírják egy papírra, hogy másképp legyen.
Meg keménykednek és fenyegetőznek egy sort.

• Vicces
Reactions: cirqle

TribunusAlex

Well-Known Member
2021. június 21.
300
1 336
93
Azt tudom, hogy honvédség szintű mozgosítás utána délután lett elrendelve addig központilag a bajszát se mozgatta rá senki.
A BM azóta is azt mondja, hogy ők megoldották vóna maguk is :D
Móvárnál nem volt helyi önkormányzati kompetens elérhető, onnan kérés se jött. A katasztrófavédelem jelezte a VÉB-nek, hogy jujuj ebből baj lesz, gyorsan ember kellene a gátra, és kiket lehet nagy számban azonnal mozdítani? Gondolom kitalálod.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 873
128 806
113
Móvárnál nem volt helyi önkormányzati kompetens elérhető, onnan kérés se jött. A katasztrófavédelem jelezte a VÉB-nek, hogy jujuj ebből baj lesz, gyorsan ember kellene a gátra, és kiket lehet nagy számban azonnal mozdítani? Gondolom kitalálod.
Jó tudni, hogy legalább a helyi szinten értelmes emberek vannak a Katvédnél.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 063
50 101
113
Én nem tudom a BM mennyire tudta volna megoldani a védekezést, de Dunabogdánynál rengeteg katona volt, és látványosan sok dolguk is volt, napokig.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 328
24 326
113
Liappai tábornok mondta pár éve (azóta már plagizálta Ruszin is, Böröndi is de még Bob -is), hogy az MH legjobb reklámhordozója az elégedett katona...
Na így most nem azokat gyártja a rendszer....
Javíts ki ha tévednék, de mindezeket elolvasva ha jól értem, amikor elmész katonának kiszopatnak, megölik a magánéletedet, nem azt kapod amit ígértek, szarul fizetnek és még leszerelni se hagynak.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 873
128 806
113
Javíts ki ha tévednék, de mindezeket elolvasva ha jól értem, amikor elmész katonának kiszopatnak, megölik a magánéletedet, nem azt kapod amit ígértek, szarul fizetnek és még leszerelni se hagynak.
Ja kb :D

Jah azt kihagytad, hogy a hazaszereteted és kötelességtudatod utolsó morzsáit kifacsarják belőled amíg rá nem megy az egészséged és el nem visz egy szívinfarktus vagy a rák :D

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 216
6 972
113
Ja kb :D

Jah azt kihagytad, hogy a hazaszereteted és kötelességtudatod utolsó morzsáit kifacsarják belőled amíg rá nem megy az egészséged és el nem visz egy szívinfarktus vagy a rák :D
Arról nagyvonalúan nem vesznek tudomást, hogy a katonáknak is van családja, vannak barátaik, ismerőseik. Ez kapásból ~250-300.000 fő, akik másodkézből, számukra megbízható forrásból ismerik meg a rendszert. Ráadásul így, vagy úgy, de az ő életükre is hatással van a barátaik és szeretteik által.
Aztán ott a közösségi média, ahol a kormányzat számára ellenőrizhetetlenül terjednek a hírek.
Ezzel még az ő propagandagépezetük sem veheti fel a versenyt.
Ez baromi jó támadási felületet ad a kormány ellen, amit kis is fognak használni az abban érdekeltek és kivételesen a társadalom támogatottságát is élvezhetük ez ügyben.
Szóval előbb, vagy utóbb kénytelenek lesznek feloldani a leszerelési tilalmat, és akkor jön a katasztrófa, tömegesen fogják elhagyni a honvédséget a katonák, miután megszűnik a nyomás rajtuk vallani fognak az őket ért sérelmekről, végül erőszakkal sem fognak tudni új jelentkezőket találni. Nemhogy ilyen jogállással és rendezetlen bérfeszültséggel.

De ha valami csoda folytán mégsem így lesz, akkor is egy konfliktus esetén biztosan nem harcolna az állomány jelentős része.