Amennyiben a szerződésben vállalt időnél korábban mész el akkor igen.Tényleg,az létezik nyugaton is,hogy vissza kell fizetnie a katonának a kiképzésére fordított költségeket leszereléskor?
Különböző iskolák meg hasonlók után.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amennyiben a szerződésben vállalt időnél korábban mész el akkor igen.Tényleg,az létezik nyugaton is,hogy vissza kell fizetnie a katonának a kiképzésére fordított költségeket leszereléskor?
Teljes mértékben jól látod a helyzetet....Ez nem végtelenül kontraproduktív? Úgy értem, ilyen esetből vélhetőleg csak több lesz, és nyilván egy részük napvilágra is fog kerülni.
Akkor hogyan tervezik majd feltölteni az állományt??
Értem,köszönöm.Amennyiben a szerződésben vállalt időnél korábban mész el akkor igen.
Különböző iskolák meg hasonlók után.
Ebben az esetben kénytelen vagyok azt gondolni, hogy igazából nem is akarják feltölteni az állományt.Teljes mértékben jól látod a helyzetet....
Magyar Petike még nem cuppant rá az árvizi témára, amikor szeptember 16-án reggel már Móvárnál kellett zsákolni a Lajta parton.A BM egyébként nem kérte a honvédség segítségét (sokmindent nem is kellett csinálni egykét szakaszon kívül a katonáknak)
ha Magyar Péter nem szól be esélyesen ki se megy senki...
Nem. Szimplán csak a mostani kpi az a minél több katona. Ezt így lehet a legkönnyebben, legnagyobb hatékonysággal elérni és elkerülni a kirúgást.Ebben az esetben kénytelen vagyok azt gondolni, hogy igazából nem is akarják feltölteni az állományt.
A politikai vezetésnek mond....Ebben az esetben kénytelen vagyok azt gondolni, hogy igazából nem is akarják feltölteni az állományt.
Ezt még én mondtam neki, de az Ő szavát jobban hallottákLiappai tábornok mondta pár éve (azóta már plagizálta Ruszin is, Böröndi is de még Bob -is), hogy az MH legjobb reklámhordozója az elégedett katona...
Na így most nem azokat gyártja a rendszer....
Azt tudom, hogy honvédség szintű mozgosítás utána délután lett elrendelve addig központilag a bajszát se mozgatta rá senki.Magyar Petike még nem cuppant rá az árvizi témára, amikor szeptember 16-án reggel már Móvárnál kellett zsákolni a Lajta parton.
Győri katonák is részt vesznek az árvízi védekezésben❗ Ma, 6:00 órától megkezdte a munkát az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred kijelölt...www.facebook.com
Ez nem végtelenül kontraproduktív? Úgy értem, ilyen esetből vélhetőleg csak több lesz, és nyilván egy részük napvilágra is fog kerülni.
Akkor hogyan tervezik majd feltölteni az állományt??
Móvárnál nem volt helyi önkormányzati kompetens elérhető, onnan kérés se jött. A katasztrófavédelem jelezte a VÉB-nek, hogy jujuj ebből baj lesz, gyorsan ember kellene a gátra, és kiket lehet nagy számban azonnal mozdítani? Gondolom kitalálod.Azt tudom, hogy honvédség szintű mozgosítás utána délután lett elrendelve addig központilag a bajszát se mozgatta rá senki.
A BM azóta is azt mondja, hogy ők megoldották vóna maguk is
Ja, úgy mint a a Kenyeri tüzetA BM azóta is azt mondja, hogy ők megoldották vóna maguk is
Jó tudni, hogy legalább a helyi szinten értelmes emberek vannak a Katvédnél.Móvárnál nem volt helyi önkormányzati kompetens elérhető, onnan kérés se jött. A katasztrófavédelem jelezte a VÉB-nek, hogy jujuj ebből baj lesz, gyorsan ember kellene a gátra, és kiket lehet nagy számban azonnal mozdítani? Gondolom kitalálod.
Én nem tudom a BM mennyire tudta volna megoldani a védekezést, de Dunabogdánynál rengeteg katona volt, és látványosan sok dolguk is volt, napokig.Móvárnál nem volt helyi önkormányzati kompetens elérhető, onnan kérés se jött. A katasztrófavédelem jelezte a VÉB-nek, hogy jujuj ebből baj lesz, gyorsan ember kellene a gátra, és kiket lehet nagy számban azonnal mozdítani? Gondolom kitalálod.
Nekem úgy látszik szerencsém van, akár tűzoltókkal (az én korosztályomban lévők utálják a katasztrófavédő megnevezést, ami egy paradoxon), akár NAV-osokkal kell együtt működni mindeddig csak pozitív tapasztatalataim vannak.Jó tudni, hogy legalább a helyi szinten értelmes emberek vannak a Katvédnél.
Javíts ki ha tévednék, de mindezeket elolvasva ha jól értem, amikor elmész katonának kiszopatnak, megölik a magánéletedet, nem azt kapod amit ígértek, szarul fizetnek és még leszerelni se hagynak.Liappai tábornok mondta pár éve (azóta már plagizálta Ruszin is, Böröndi is de még Bob -is), hogy az MH legjobb reklámhordozója az elégedett katona...
Na így most nem azokat gyártja a rendszer....
tűpontos a meglátásod.Javíts ki ha tévednék, de mindezeket elolvasva ha jól értem, amikor elmész katonának kiszopatnak, megölik a magánéletedet, nem azt kapod amit ígértek, szarul fizetnek és még leszerelni se hagynak.
Ja kbJavíts ki ha tévednék, de mindezeket elolvasva ha jól értem, amikor elmész katonának kiszopatnak, megölik a magánéletedet, nem azt kapod amit ígértek, szarul fizetnek és még leszerelni se hagynak.
Arról nagyvonalúan nem vesznek tudomást, hogy a katonáknak is van családja, vannak barátaik, ismerőseik. Ez kapásból ~250-300.000 fő, akik másodkézből, számukra megbízható forrásból ismerik meg a rendszert. Ráadásul így, vagy úgy, de az ő életükre is hatással van a barátaik és szeretteik által.Ja kb
Jah azt kihagytad, hogy a hazaszereteted és kötelességtudatod utolsó morzsáit kifacsarják belőled amíg rá nem megy az egészséged és el nem visz egy szívinfarktus vagy a rák