[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 177
141 498
113
Lenyomták x évet és most otthagynak 6 havi fizut? Nem úr, aki nem pazarol.;)
Van amikor az egészséged és a családod fontosabb. Egy ismerőst 2 hete vitt el a mentő a HM-ből szívrohammal....

De amúgy elég sokan azt várják mik lesznek a 6 havi feltételei és úgy döntenek, hogy mikor próbálnak lelépni.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 480
104 721
113
Van amikor az egészséged és a családod fontosabb. Egy ismerőst 2 hete vitt el a mentő a HM-ből szívrohammal....
Oké, mindig van kivétel, ebben igazad van, de nem ez a föszabály sztem.

Máshol is sokszor kifordul az embernek a bele a munkájától, nagyon kevesen vannak, akik örömmel járnak dolgozni.
Nekem az emberem is állandóan panaszkodnak a civil munkahelyen. Aztán most, hogy beindult a racionalizálás, ami leépítést jelent majd a gyakorlatban, akkor hirtelen már nem is olyan xar a meló. És aki azt mondta évekig, hogyha ez még az nem lesz felmond, hirtelen már jelezte, ö vele mindenképpen számolhatunk hosszú távon.

• Tetszik
Reactions: Tumpek

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 177
141 498
113
Oké, mindig van kivétel, ebben igazad van, de nem ez a föszabály sztem.
Hangsúlyozd a szerintemet ;)

Nálunk nagyon gatya a helyzet sajnos. Ami szintén nem segít a helyzeten, hogy kijött a direktíva, hogy ahogy lehet csökkentsék a fegyverpénzre jogosultak számát. ..
Pl aki ellen fenyítés vagy vizsgálat van az nem kaphat, etc. (meg is ugrott a jogi esetek száma) illetve a teljesítményértékelést szigorítva lesz.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 618
18 730
113
Lenyomták x évet és most otthagynak 6 havi fizut? Nem úr, aki nem pazarol.;)
Van amikor nem eri meg maradni en is lemondtam az utolso 6 havirol de menni akartam mert gyomorgolcsel jartam be szolgalatba…nem ert nekem 2milliot az egezsegem es a boldog japjaim ez az amivel nem tudnak mit kezdeni higy a mi generacionk mar nem nyel le mindent.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 618
18 730
113

Nálunk nagyon gatya a helyzet sajnos. Ami szintén nem segít a helyzeten, hogy kijött a direktíva, hogy ahogy lehet csökkentsék a fegyverpénzre jogosultak számát. ..
Pl aki ellen fenyítés vagy vizsgálat van az nem kaphat, etc. (meg is ugrott a jogi esetek száma) illetve a teljesítményértékelést szigorítva lesz.
Mindenhol elkezdtek ezt sajnos, adnak de elotte az igyis szukos humaneroforrasbol kirugogatnak.

• Tetszik
Reactions: endre and fishbed

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 480
104 721
113

Nálunk nagyon gatya a helyzet sajnos.
Várom, hogy megnyíljon a teljesen szabad leszerelés, mert így mki csak azt mondhatja sztem. Bár most is lehet közös megegyezéssel.

Ugyanez volt az egészségügyben, dokinál, ápolóknál, tanároknál majd mki felmond.
Az eü-ben gyakorlatilag senki sem mondott fel a sajtókampány ellenére, sőt többen dolgoznak, a tanároknál meg akit belehecceltek a felmondásba, később azon problémáztak nem veszik fel őket.

Ez nem jelenti azt, hogy itt is így lesz és nincs probléma.

Talán a rendőrséggel lehet a legjobban összevetni. Még akkor is ha a fizu elmarad ott tőletek, főleg a kiemelt alakulatokhiz képest. Ha jól emlékszek a rendőröknél már 2022 nyara óta teljes felmondási szabadság van.
Minimális csökkenés volt.

8CtuiHI6u457JkCqs-xs.png

8Ctuiajmv4CnFh6as-xs.png

És ott ilyen célzott tobirzokampányok nincsenek.
Ennyi volt idén a csoportos bevonulás..

Győr: 120 fő + x
Budapest BHD: 100+ fő + 150 fő = 250+
Székesfehérvár: 90+ fő + 80 = 170+
Salgótarján 50
Hajdúhadház 100+
Hódmezővásárhely 107
Tata 100+
Kecskemét 63
Tiszasziget 24
Gödöllő 60

Összesen: kb.1.044 + X (első Győrhöz nem volt szám)
Hogy mennyi marad, akkor kb. mínusz 30--40%

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 177
141 498
113
Várom, hogy megnyíljon a teljesen szabad leszerelés, mert így mki csak azt mondhatja sztem. Bár most is lehet közös megegyezéssel.

Ugyanez volt az egészségügyben, dokinál, ápolóknál, tanároknál majd mki felmond.
Az eü-ben gyakorlatilag senki sem mondott fel a sajtókampány ellenére, sőt többen dolgoznak, a tanároknál meg akit belehecceltek a felmondásba, később azon problémáztak nem veszik fel őket.

Talán a rendőrséggel lehet a legjobban összevetni. Még akkor is ha a fizu elmarad ott tőletek, főleg a kiemelt alakulatokhiz képest. Ha jól emlékszek a rendőröknél már 2022 nyara óta teljes felmondási szabadság van.

8CtuiHI6u457JkCqs-xs.png

8Ctuiajmv4CnFh6as-xs.png

A rendőröknél a mostani létszám már a vödör alja...
A vicces az lesz majd amikor lejár az első pilot programosok 3 éves szerződése. (ami 2025 dec 30-ig tart), hogy hányan hosszabbítanak.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 177
141 498
113
Csak itt nincs sajtókampány mint a tanároknál.

• Tetszik
Reactions: endre and fishbed

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 480
104 721
113
Van amikor nem eri meg maradni en is lemondtam az utolso 6 havirol de menni akartam mert gyomorgolcsel jartam be szolgalatba…nem ert nekem 2milliot az egezsegem es a boldog japjaim ez az amivel nem tudnak mit kezdeni higy a mi generacionk mar nem nyel le mindent.
Majd az élettől pár pofon után, ez a tapasztalat.;)
Voltak nálunk is a csúcson, amikor gyakorlatilag többször 20% körüli béremelést fordultunk 3% infla mellett, akkor a fiataloknak az sem volt elég, mert az öregebb többet keres. Elment, majd két éve a jelentkezése újra beesett hozzám vissza. Ma már mondjuk ilyen nem lenne, mert az elmúlt két évben nem keresünk senkit, csak az emberek biztos helyet...

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 480
104 721
113
A rendőröknél a mostani létszám már a vödör alja...
A vicces az lesz majd amikor lejár az első pilot programosok 3 éves szerződése. (ami 2025 dec 30-ig tart), hogy hányan hosszabbítanak.
Ez jó mérföldkő lenne, de túl nagy a februári csali...

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 480
104 721
113
Csak itt nincs sajtókampány mint a tanároknál.
Van kétféle, de nem annyira intenzív, nincs is éles helyzet.

A pozitív a toborzó, meg az új szajré meg van negatív is. Szabad Európa, gránátot baleset, RSzR amit mond, RSzR, amit tett;), folyamatos nőverések cégen kívül, cégen belül kiképzésen, covid diktatura a seregben.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 618
18 730
113

8CtuiHI6u457JkCqs-xs.png

8Ctuiajmv4CnFh6as-xs.png

Ezek a szamok azert csalokak…itt tokkal vonoval mindenki benne van, mivel kel voltam pontosan tudom hogy egy kapson mar a letszam 80-85% irodan van a tobbi vegrehajtoi…mig regen ez az arany sokkal jobb volt. Olyan 60-40% a vegrehajtoi allomany javara.
Persze ez annak is koszonheto hogy egy papirdarabot 50en kell ala irni es velemenyezni, valamint oreg az allomany es sok fenymasolo beo szuletett mert nem tudnak elmenni a kollegak az igert 25el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 480
104 721
113
hát figyi, azok a kölkök most bekerestek kegyetlenül az elmúlt 3 évben. Az előzetes felmérések elég negatívak (igen csinálunk ilyeneket.)
Elhiszem. Jó hogy csináljátok, lehet rá reagálni, feljészülni, javítani

Én is láttam ilyet máshol. De más egy statisztikaba leirni, meg odaállni a papírral vagy amikor behívatnak a papírért. Sokat tud változni a vélemény.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 480
104 721
113
Nem kell a kioktatasod nem a taknyos gyereked vagyok, kaptam mar par pofont az eletben.
Kicsit lazíts, abszolút nem személyeskedés. A generációdról írtál arra reagáltam, nem rólad a generációdról.

Anno fiatalon én is ilyen voltam. Amikor lebasztak keményen a cégnél (utólag már azt mondom jogosan), akkor én sem nyeltem be, mondtam majd meglátjuk kinek mekkora a farka. Elmentem máshova nagy arccal interjúzni, aztán belefáradtam, duzzogva maradtam. Életem legjobb döntése volt...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 177
141 498
113
Elhiszem. Jó hogy csináljátok, lehet rá reagálni, feljészülni, javítani

Én is láttam ilyet máshol. De más egy statisztikaba leirni, meg odaállni a papírral vagy amikor behívatnak a papírért. Sokat tud változni a vélemény.
Az elmúlt tizenpár évemben ebben a cégben én is elég sok mindent láttam ;)
Egyelőre azt látom, hogy nagyon sok olyan katona akiket én képeztem ki még a szolgálati időm első harmadában egymás után adja be a leszerelést 6-7 év szolgálat után, évtizedes tapasztalatú szakemberek sorban hagyják itt a céget és a tudásukat nem tudjuk pótolni és emiatt egyre több a hiba és egyre jobban bukdácsolunk, a hatalmas sikerpropanganda ellenére.

Sikert olyan szaktiszt hiányt generálni hogy csak pisologok közép és magas szinteken. Csapatoknál olyan zászlóaljak is vannak ahol legénység pont van, viszont a tiszti helyek 70%-a nincs feltöltve, és egyre kevesebb a hadnagy aki kijön az egyetemről aki meg még bent van a cégnél 4-5 év után mégkevesebb. (az én évfolyamom 60%-a nincs bent már és nyolvanpáran végeztünk)

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 618
18 730
113
Kicsit lazíts, abszolút nem személyeskedés. A generációdról írtál arra reagáltam, nem rólad a generációdról.
Ugy jott at de akkor nem szoltam :rolleyes:
Barmikor ala irom hogy a generaciom ndet akar es azonnal, de ehhez sok koze van ahhoz ahogy neveltek oket.
En evek ota egy cellal sporolok a hitel 20-os onero de egyre eselytelenebb az ingatlan arak miatt,emiatt van a generiomban a sok elegedetlenseg reszben.
Anno fiatalon én is ilyen voltam. Amikor lebasztak keményen a cégnél (utólag már azt mondom jogosan), akkor én sem nyeltem be, mondtam majd meglátjuk kinek mekkora a farka. Elmentem máshova nagy arccal interjúzni, aztán belefáradtam, duzzogva maradtam. Életem legjobb döntése volt...
Ja en eddig jo alaposan megfontoltan alltam fel barhonnan is es egyiketse bantam meg mindig egyel foljebb lepve mentem az uj helyre.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 618
18 730
113
Az elmúlt tizenpár évemben ebben a cégben én is elég sok mindent láttam ;)
Egyelőre azt látom, hogy nagyon sok olyan katona akiket én képeztem ki még a szolgálati időm első harmadában egymás után adja be a leszerelést 6-7 év szolgálat után, évtizedes tapasztalatú szakemberek sorban hagyják itt a céget és a tudásukat nem tudjuk pótolni és emiatt egyre több a hiba és egyre jobban bukdácsolunk, a hatalmas sikerpropanganda ellenére.

Sikert olyan szaktiszt hiányt generálni hogy csak pisologok közép és magas szinteken. Csapatoknál olyan zászlóaljak is vannak ahol legénység pont van, viszont a tiszti helyek 70%-a nincs feltöltve, és egyre kevesebb a hadnagy aki kijön az egyetemről aki meg még bent van a cégnél 4-5 év után mégkevesebb. (az én évfolyamom 60%-a nincs bent már és nyolvanpáran végeztünk)
A szomoru az hogy pontosan tudjak mit kene csinalni annak erdekeben hogy ez a tendencia megaljon, de nem teszik baaaazdmeg majd a kovi vesztes haborunk ahol akar az orszag felezodik eszhez terunk.
Vagy nem. :D