[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 177
90 556
113
„A katonai szolgálat minden kihívásával, nehézségével és felelősségével együtt ad valamit, amit méltóságnak hívnak. Méltóságot, amit nem lehet megvásárolni vagy örökölni, csak kiérdemelni, és önök kiérdemlik a haza szolgálata által” – köszöntötte dr. Böröndi Gábor vezérezredes a szekszárdi Béla király téren pénteken esküt tett 55 honvédet.

Az 55 esküt tett katona – férfiak és nők egyaránt – május 12-én vonultak be, és a Magyar Honvédség Sipos Gyula 6. Területvédelmi Ezrednél végezték el az öthetes alapkiképzést.

Az esküt tett állomány a jövőben szerződéses vagy tartalékos katonaként teljesít szolgálatot a Magyar Honvédség kötelékében. A legtöbben Tatán, az MH Klapka György 1. Páncélosdandárnál folytatják a szolgálatot, de többen mennek Szolnokra, Kaposvárra, illetve az MH Egészségügyi Központ kötelékébe is.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 177
90 556
113
„A honvédségnek szüksége van a társadalmi támogatásra, a nyugdíjasok tanácsaira, a tartalékos katonákra, és arra is, hogy az aktív állományt erősítsük. Remélem, hogy a programok és a bemutatott technikai eszközök megerősítik a hitüket abban, hogy érdemes a hazát szolgálni, érdemes a Magyar Honvédséget támogatni, hiszen így leszünk erősek” – fogalmazott a Marcaliban szolgált nyugállományú katonák találkozóján dr. Böröndi Gábor vezérezredes.

A Honvéd Vezérkar főnöke köszöntőjében elmondta, a honvédség jövőjét a fiatalok jelentik, de múlt nélkül nem létezik jövő, ezért az aktív állomány feladata az is, hogy hidat képezzen a nyugállományúak és a fiatal katonák között.

A honvedelem.hu-nak Böröndi vezérezredes elmondta: Marcaliban két bezárt laktanya jelzi, hogy a város egykor alakulatok otthona volt. Ezért is fontos, hogy az idősek találkozzanak a mai Magyar Honvédséggel és egymással, hiszen a találkozón az emlékeik felidézésén túl az aktív állománnyal a modern haderőről is beszélhetnek.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 177
90 556
113

Jelentkezz most, és légy Acélkocka! Ne hagyd ki – a pótfelvételi jelentkezési határideje július 28-án zárul!

Légy az, akire mások felnéznek. Építs karriert, szerezz valódi értéket adó tudást, és formáld a jövőt – katonaként, vezetőként, példaképként.

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
295
1 371
93
Vélhetőleg nem jó topicba írom, de nem találtam a helyét :
a ma kezdődő, balatoni SuperBike futam helyszínén kint van a honvédség két robot kutyussal és bemutatót tartanak.
Azt már csak én feltételezem, hogy terrorelhárítási céllal is érkezhettek a várhatóan nagy tömegeket vonzó rendezvényre.

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
295
1 371
93
Katonai robot kutyák a balatoni SuperBike futamon ( elnézést a kaputelefon minőségért ) :

MjAyMDYxNQ.jpg

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 965
33 018
113
Vélhetőleg nem jó topicba írom, de nem találtam a helyét :
a ma kezdődő, balatoni SuperBike futam helyszínén kint van a honvédség két robot kutyussal és bemutatót tartanak.
Azt már csak én feltételezem, hogy terrorelhárítási céllal is érkezhettek a várhatóan nagy tömegeket vonzó rendezvényre.
Szia !

csak feltételezed, semmi köze hozzá, számos nagyobb rendezvény zajlik jelenleg (fesztiválszezon van) ahol nincs ilyen jellegű készültség, de lehetne, ha ez feltétel lenne, viszont ehhez sem kellene a "robotkutya" , sok helyen van viszont összekötve a fesztivál vagy tömegrendezvény a toborzókampánnyal, szerintem ez az oka hogy kitelepültek.

A beléptetésnél van ruházat és csomagátvizsgálás, illetve sok esetben meg van határozva,hogy melyik rendezvényre milyen méretű táskát,csomagot stb lehet bevinni (sok esetben ez A4-es méretet nem meghaladó ) , kikötés szokott lenni pl hogy mit lehet bevinni, tilos sokszor pl a szelfibot,a dezodor,bármilyen jellegű üveg stb,étel vagy ital sokszor nem megengedett,mert van a területen büfé lehetőség, de hasonlóan nagy rendezvénynek számítanak itthon a fesztiválokon kivül, a válogatott mérkőzések (60000+ ember általában) a Forma-1, esetleg a több napos koncertek a Puskásban (szintén 60000+/nap) és nincs ilyen jellegű készültség , amit el kell látni azt meg intézi a rendőrség,és a biztonsági szektorok cégei.