[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

„A katonai szolgálat minden kihívásával, nehézségével és felelősségével együtt ad valamit, amit méltóságnak hívnak. Méltóságot, amit nem lehet megvásárolni vagy örökölni, csak kiérdemelni, és önök kiérdemlik a haza szolgálata által” – köszöntötte dr. Böröndi Gábor vezérezredes a szekszárdi Béla király téren pénteken esküt tett 55 honvédet.

Az 55 esküt tett katona – férfiak és nők egyaránt – május 12-én vonultak be, és a Magyar Honvédség Sipos Gyula 6. Területvédelmi Ezrednél végezték el az öthetes alapkiképzést.

Az esküt tett állomány a jövőben szerződéses vagy tartalékos katonaként teljesít szolgálatot a Magyar Honvédség kötelékében. A legtöbben Tatán, az MH Klapka György 1. Páncélosdandárnál folytatják a szolgálatot, de többen mennek Szolnokra, Kaposvárra, illetve az MH Egészségügyi Központ kötelékébe is.

„A honvédségnek szüksége van a társadalmi támogatásra, a nyugdíjasok tanácsaira, a tartalékos katonákra, és arra is, hogy az aktív állományt erősítsük. Remélem, hogy a programok és a bemutatott technikai eszközök megerősítik a hitüket abban, hogy érdemes a hazát szolgálni, érdemes a Magyar Honvédséget támogatni, hiszen így leszünk erősek” – fogalmazott a Marcaliban szolgált nyugállományú katonák találkozóján dr. Böröndi Gábor vezérezredes.

A Honvéd Vezérkar főnöke köszöntőjében elmondta, a honvédség jövőjét a fiatalok jelentik, de múlt nélkül nem létezik jövő, ezért az aktív állomány feladata az is, hogy hidat képezzen a nyugállományúak és a fiatal katonák között.

A honvedelem.hu-nak Böröndi vezérezredes elmondta: Marcaliban két bezárt laktanya jelzi, hogy a város egykor alakulatok otthona volt. Ezért is fontos, hogy az idősek találkozzanak a mai Magyar Honvédséggel és egymással, hiszen a találkozón az emlékeik felidézésén túl az aktív állománnyal a modern haderőről is beszélhetnek.

Jelentkezz most, és légy Acélkocka! Ne hagyd ki – a pótfelvételi jelentkezési határideje július 28-án zárul!

Légy az, akire mások felnéznek. Építs karriert, szerezz valódi értéket adó tudást, és formáld a jövőt – katonaként, vezetőként, példaképként.

Vélhetőleg nem jó topicba írom, de nem találtam a helyét :
a ma kezdődő, balatoni SuperBike futam helyszínén kint van a honvédség két robot kutyussal és bemutatót tartanak.
Azt már csak én feltételezem, hogy terrorelhárítási céllal is érkezhettek a várhatóan nagy tömegeket vonzó rendezvényre.

Katonai robot kutyák a balatoni SuperBike futamon ( elnézést a kaputelefon minőségért ) :

MjAyMDYxNQ.jpg

Vélhetőleg nem jó topicba írom, de nem találtam a helyét :
a ma kezdődő, balatoni SuperBike futam helyszínén kint van a honvédség két robot kutyussal és bemutatót tartanak.
Azt már csak én feltételezem, hogy terrorelhárítási céllal is érkezhettek a várhatóan nagy tömegeket vonzó rendezvényre.
Szia !

csak feltételezed, semmi köze hozzá, számos nagyobb rendezvény zajlik jelenleg (fesztiválszezon van) ahol nincs ilyen jellegű készültség, de lehetne, ha ez feltétel lenne, viszont ehhez sem kellene a "robotkutya" , sok helyen van viszont összekötve a fesztivál vagy tömegrendezvény a toborzókampánnyal, szerintem ez az oka hogy kitelepültek.

A beléptetésnél van ruházat és csomagátvizsgálás, illetve sok esetben meg van határozva,hogy melyik rendezvényre milyen méretű táskát,csomagot stb lehet bevinni (sok esetben ez A4-es méretet nem meghaladó ) , kikötés szokott lenni pl hogy mit lehet bevinni, tilos sokszor pl a szelfibot,a dezodor,bármilyen jellegű üveg stb,étel vagy ital sokszor nem megengedett,mert van a területen büfé lehetőség, de hasonlóan nagy rendezvénynek számítanak itthon a fesztiválokon kivül, a válogatott mérkőzések (60000+ ember általában) a Forma-1, esetleg a több napos koncertek a Puskásban (szintén 60000+/nap) és nincs ilyen jellegű készültség , amit el kell látni azt meg intézi a rendőrség,és a biztonsági szektorok cégei.