Elolvastam a Magyar Közlöny mai számát, amiben benne van. Javaslom minden potenciálisan érintettnek hogy tegye ezt....Ez az info honnan van?
Második szakasz második bekezdés utolsó sora.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Elolvastam a Magyar Közlöny mai számát, amiben benne van. Javaslom minden potenciálisan érintettnek hogy tegye ezt....Ez az info honnan van?
Nem sokan lehetnek már. 12 éve vették el a szolgálati nyugdíjat a korábbi korkedvezményes szolgálati nyugdíjasoktól. Az elmúlt 12 évben biztos, hogy a többség elérte a 60 éves kort és már öregségi nyugdíjas. (az 5 éves nyugdíjkedvezmény az gondolom most is megvan még)Akik pedig a régi rend szerint mentek nyugdíjba, majd átminősítették őket szolgálati járandóságosnak, és 15%-ot vonnak tőlük, velük mi lesz?
Az sem probléma, hogy ezért a pénzért semmit sem kell tenni, és mellette melózhatsz?Baromság! Ki fog elmenni kb 40% fizuval? (Aki egyébként is le szerelne,vagy van másodállása ,szóval nem sokan).
50eves kolléga 42%...lóf@sz!
Rosszul gondolod. Azokra, akik 2012 előtt elmentek nyugállományba, már semmi nem vonatkozik a 15%-os levonáson kívül, amennyiben nem vállaltak ÖMT-t.Nem sokan lehetnek már. 12 éve vették el a szolgálati nyugdíjat a korábbi korkedvezményes szolgálati nyugdíjasoktól. Az elmúlt 12 évben biztos, hogy a többség elérte a 60 éves kort. (az 5 éves nyugdíjkedvezmény az gondolom most is megvan még)
Nem igy van az, mint ahogy mondod.Nem sokan lehetnek már. 12 éve vették el a szolgálati nyugdíjat a korábbi korkedvezményes szolgálati nyugdíjasoktól. Az elmúlt 12 évben biztos, hogy a többség elérte a 60 éves kort. (az 5 éves nyugdíjkedvezmény az gondolom most is megvan még)
Róluk írtam. Nagy többség időközben már elérte a nyugdíjkorhatárt és már öregségi nyugdíjas. Az egyik rokonom is szolgálati járadékos volt.Rosszul gondolod. Azokra, akik 2012 előtt elmentek nyugállományba, már semmi nem vonatkozik a 15%-os levonáson kívül, amennyiben nem vállaltak ÖMT-t.
Ááá.. ezek a fiúk nem ilyenek..Ha életszerűen nézem akkor ez egy nagyon jó eszköz a honvédelmi miniszter kezében, hogy a számára problémát jelentő (és a feltételeknek megfelelő) embereket eltávolítsa a Honvédségtől....
csak nemtudom hogy ennek mennyire kell a politika kezében lennie és mennyire kellene a vezérkaréba...Ha életszerűen nézem akkor ez egy nagyon jó eszköz a honvédelmi miniszter kezében, hogy a számára problémát jelentő (és a feltételeknek megfelelő) embereket eltávolítsa a Honvédségtől....
a korkedvezményeseknekk nem kellett semmit tenni. majd szigorítottak és bevezették a 60 napot.Az sem probléma, hogy ezért a pénzért semmit sem kell tenni, és mellette melózhatsz?
Tudom volt ilyen, hogy 38-39 éves beavatkozós elment nyugdíjba, szerencsére kevés ilyen volt. Többek közt ezért is szüntették meg a lehetőséget. Én a többségről beszéltem, a zöm elérte a 60 éves korhatárt. Nem sokan lehetnek már alatta. Az 5 éves nyugdíjkedvezmény: tehát nem a jelenlegi 65 hanem 60 éves kor a nyugdíjkorhatár a fegyveres erőknél, rendvédelmi szerveknél az tudtommal még megvan. De ha nem hiszed kérdezd meg Szittya-t, ő foglalkozik a tartalékosokkal, szerintem ő is alá fogja támasztani, hogy nem sok szolgálati járadékos van már.Nem igy van az, mint ahogy mondod.
12 évvel ezelőtt már a 38-39 éveseket is elengedték, valamint nálunk azért a 2x-es évszorós beavatkozók közül is sokan leléptek. Tehát az állomány egy része késői 30-as vagy korai 40-es volt.
Ez az egyik. A másik meg az hogy a 60 éves nyugdíjkorhatár csak azoknak létezik, akkor összeszedtek elég évszorzós évet. Nekem pl 3 év kedvezményem van. tehát 62 évesen megyek nyugdíjba, 60 évesen csak rendelkezési állományba tesznek.
Van egy rakat rendőr és katona, meg BV és tűzoltó, meg a fene tudja még kik, akik bőven 60 alatt vannak, és ráadásul nekik nem 60 a nyugdíj, hanem azért felette van pár évvel. Most a részletes szabályozást nem írom le. A lényege hogy a rögzített nyugdíjkorkedvezmény akkor is jár, ha leszerel a hivatásos állomány tagja. Én ha elmennék buszsofőrnek, akkor is 62 évesen mennék nyugdíjba, csak ugye civilként nem tudnék 60 évesen rendelkezésibe elmenni. Ez a korkedvezmény már nincs, tehát aki mondjuk 10 éve szerelt fel, az nem tud az általános nyugdíjkorhatár előtti időt szerezni.
Itt az a kérdéses, hogy ez milyen jogviszony lesz TB szempontból.Na ez felkavarja az állóvizet:
A régi korkedvezményes nyugdíjat csak sikerült visszahozni. Éppen ideje volt.Honvédelmi fiatalítás: felmenthetik a legalább 25 éve tényleges szolgálati viszonyban lévő katonákat | 24.hu
És bevezetik a honvédelmi szolgálati juttatást.24.hu
Nekem még van 5 évem,addig pedig még sok víz lefolyik a Dunán...Az sem probléma, hogy ezért a pénzért semmit sem kell tenni, és mellette melózhatsz?
A sokak által kért/várt "vízfejcsökkentés"?Inkább tűnik ez ezredestemetőnek így első blikkre.
Nem lehet mindenkiből tábibá.
Nincs meg. Épp ezt irtam. 65 év a nyugdíjkorhatár jelenleg. A fegyveres szervek hivatásos állományú tagja pedig jogosult a mindenkori nyugdíjkorhatár előtti 5 évben elmenni rendelkezési állományba. Ez jelenleg 60 év, de ha emelik mondjuk 67 évre a nyugdíjkorhatárt, akkor 62 év lesz.Tudom volt ilyen, hogy 38-39 éves beavatkozós elment nyugdíjba, szerencsére kevés ilyen volt. Többek közt ezért is szüntették meg a lehetőséget. Én a többségről beszéltem, a zöm elérte a 60 éves korhatárt. Nem sokan lehetnek már alatta. Az 5 éves nyugdíjkedvezmény: tehát nem a jelenlegi 65 hanem 60 éves kor a nyugdíjkorhatár a fegyveres erőknél, rendvédelmi szerveknél az tudtommal még megvan.
Tavaly emelkedett 65 évre az öregségi nyugdíjkorhatár, nincs szó róla, hogy 67 évre emelnék. Már régen leszereltem, de úgy emlékszem a Hszt. szerint 60 éves korban az mehet el akinek 25 év szolgálati ideje van. Ebbe gondolom beleszámít az 1.2-es szorzó is. De szerintem inkább a személyügyi szolgálattal beszéld ezt meg, biztos segítenek ha van kérdésed.Nincs meg. Épp ezt irtam. 65 év a nyugdíjkorhatár jelenleg. A fegyveres szervek hivatásos állományú tagja pedig jogosult a mindenkori nyugdíjkorhatár előtti 5 évben elmenni rendelkezési állományba. Ez jelenleg 60 év, de ha emelik mondjuk 67 évre a nyugdíjkorhatárt, akkor 62 év lesz.
Továbbá volt egy kompenzáció még, amelybe én is beleestem, meg a korosztályom tagjai. Minden 5 olyan szolgálatban töltött év, amelyre járt az 1,2-es szorzó, az adott 1 év nyugdíjkorkedvezményt. Ez a 1,2-es szorzó is kifutott akkor 2012-ben. Tehát nekem nyilván 2012-ig 3x5 év hivatásos jogviszonyom volt, melyre járt az 1,2-es szorzó. Aki mondjuk 1992-ben szerelt fel, annak járt 4 év, aki 1987-ben, annak volt 2012-ben 5 év kedvezménye, na azok mehetnek el 60 évesen nyugdíjba. Addig vagy szolgálatban vannak, vagy már abban a járadékos jogviszonyban, amit emlitettél.
Kevered a dolgokat. Te az ÖMT-ről beszélsz, és nem a teljes szolgálati járandóságos állományról. A korkedvezményesek annó nyugdíjba vonultak és erről dokumentumot is kaptak, 2012-be átminősítették őket szolgálati járandóságosnak, mely nyugdíjszerű ellátás..csak nemtudom hogy ennek mennyire kell a politika kezében lennie és mennyire kellene a vezérkaréba...
a korkedvezményeseknekk nem kellett semmit tenni. majd szigorítottak és bevezették a 60 napot.
most remélhetőleg nem játszák el ugyan azt a hbát és tanulnak belőlle és alapból a 60 napos konstruktcióval indítanak (ahol az elősző turnus abbahagyta de ha ügyesek és valóban áttgondólt döntést hoznak tovább finomítják a rendszert.)
a 60 nappal nem a 60 nap a legnagyobb baj hanem hogy 0 napról indúlt majd eggyik napról a másikra hirtelen 60 lett. és ez így mint szigorítás büntetés hatást keltett. miközbe ha alapból 60 nappal indítottak vólna ugyan úgy belementek vóna az akkoriak.
Az én véleményem az. hogy ezen a területen semmi keresnivalója a politikának.csak nemtudom hogy ennek mennyire kell a politika kezében lennie és mennyire kellene a vezérkaréba...
Ez a frissen bejelentett intézkedés engem kísértetiesen emlékeztet Thanos tervére....Ááá.. ezek a fiúk nem ilyenek..
Nemismerem teljes egészébe a folyamatot mert akkor aktív vóltam és mással vóltam elfoglalva. De mintha az ÖMT velük alakult vólna. persze vannak korkedvezményesek TVZ-knél is de a jogviszonyuk nekik is ÖMT és nem ÖTT. ÖVT sek vannak még korkedvezményesek.Kevered a dolgokat. Te az ÖMT-ről beszélsz, és nem a teljes szolgálati járandóságos állományról.
Letszamhiány VS. torlódás a tiszti karbanEgy létszámhiányos hadseregben ez jó ötlet?