[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 396
7 921
113
Ja és hirtelen pár hónap leforgása alatt a honvédség többsége nyugállományba is vonul…utána a többi fegyveres is követeli a vissza állítást. A tűzoltóság,be,pénzügyőrség azonnal le is húzhatja utána a rolót stb stb
Ahhoz hogy ezt meg lépjek kene utánpótlás ami nincs.
Skandináv mintájú sorozás és kiképzés felkészítés...... Társadalmilag jó előadással el is lehet fogadtatni.
 

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
2 340
7 694
113
Skandináv mintájú sorozás és kiképzés felkészítés...... Társadalmilag jó előadással el is lehet fogadtatni.
Nem tudom mit szeretnetek finn meg svéd vagy tokom tudja milyen modellre nem eset meg le sokaknak h mi semmit nem
Tudunk meg valósítani és csak papíron működik minden…a jelenleg önkéntes alapon felszereloket nem tudjuk felszerelni megfelelő minőségű mennyiségű felszereléssel nem hogy egy évben be vonuló akar több ezer 18evest akiknek kedve es motiváció nincs mert nem akar ott lenni…
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 032
7 269
113
Most hogy jönnek a vérrel,könnyel lubrikált Böröndi gyakorlatok tessék kizavarni a Zrínyi médiát hogy forgassanak mert csapnivaló amit az a banda eddig összerakott. Komolyan, egy Mauzer vagy egy Haci production olyan toborzó videót tudna összerittyenteni hogy még a fővárosi liberális zsidó is rögtön magyarosítaná a nevét.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 667
46 668
113
Most nem nyugdíjba mennek, az egy másik biztonságosabb jogállás. Életjáradákot KAPHATNAK, de nem kötelező. Most a miniszter minden egyes ember esetében egyesével dönt. A legjobb esetben kap életjáradékot, ha nem akkor ez 0 forint.
Ezt rosszul tudod!

/2023. (I. 17.) Korm. rendelet​


a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény hatálya alá tartozókra vonatkozó egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről​

A Kormány az Alaptörvény 53. cikk (1) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, figyelemmel a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról szóló 2021. évi XCIII. törvény 80. és 81. §-ára, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § (1) * Az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása és kezelése érdekében veszélyhelyzet kihirdetéséről és egyes veszélyhelyzeti szabályokról szóló 424/2022. (X. 28.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) ideje alatt a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény (a továbbiakban: Hjt.) 62. § (1) bekezdésétől eltérően az állomány tagjának szolgálati viszonya felmentéssel abban az esetben is megszüntethető, ha a 45. életévét betöltötte, és legalább 25 év - a Hjt. 92. § (1) és (2) bekezdése figyelembevételével számított - tényleges szolgálati viszonyban töltött idővel rendelkezik.
.
.
.
.2. § (1) Az állomány azon tagja, akinek szolgálati viszonya az 1. § szerint szűnik meg, a szolgálati viszonyának megszűnése időpontjától honvédelmi szolgálati juttatásra jogosult.

Ettül csak akkor lehet eltérni, ha a Hjt 62-es §-a szerint történik a felmentés.
2. § (1) A szolgálati viszony felmentéssel megszüntethető, ha *


a) * az Országgyűlés, a Kormány, a miniszter döntése alapján a honvédelmi szervezetnél létszámcsökkentést kell végrehajtani, és emiatt az állomány tagjának további szolgálatára nincs lehetőség, (Ez nem áll fenn, mert nem létszámcsökkentésről van szó)


b) az állomány tagjának szolgálati beosztása átszervezés következtében megszűnt, és emiatt további szolgálatára nincs lehetőség, (Ez sem, mert nem szűnnek meg a beosztások)


c) az állomány tagja szolgálati beosztásában nem foglalkoztatható tovább, mert annak ellátására teljesítményértékelése alapján alkalmatlan, (ez fennálhat, de miért is foglalkoztatnának olyat, aki nem kapkodja magát?)


d) az állomány tagja szolgálati beosztásában nem foglalkoztatható tovább, mert arra az egészségi vagy a pszichikai állapota alapján alkalmatlan, vagy
(ez is lehetséges, de ugyan az, mint a C pont)


e) az állomány tagja szolgálati beosztásában nem foglalkoztatható tovább, mert annak ellátására nemzetbiztonsági szempontból alkalmatlan. (ilyenről szó sincs)


(2) A szolgálati viszonyt felmentéssel meg kell szüntetni, ha


a) az állomány tagja nemzetbiztonsági szempontból a katonai szolgálatra alkalmatlan,


b) az állomány tagja az egészségi vagy a pszichikai állapota alapján a katonai szolgálatra alkalmatlan,


c) az állomány tagja a megváltozott munkaképességű személyek ellátására jogosultságot szerzett, feltéve, hogy ezt írásban kéri,


d) *


e) *


f) az állomány tagja rendelkezési állományba nem helyezhető át, vagy abban tovább nem tartható, kivéve, ha a szolgálati viszonya megszűnésének módjára e törvény eltérően rendelkezik, vagy


g) * az állománynak Tny. tv. 18. § (2a) bekezdésében foglalt feltételt a felmentési idő leteltekor teljesítő tagja kérelmezi.


(2a) * A (2) bekezdés b) pontját nem kell alkalmazni, ha a 46. § (1) bekezdés t) pontja szerinti rendelkezési állomány időtartama alatt kerül sor az állomány tagja egészségi alkalmatlanságának megállapítására.


(3) Az (1) bekezdés c)-e) pontja alapján akkor szüntethető meg a szolgálati viszony, ha


a) az állomány tagja a 43. § (2) bekezdése szerinti kérelmet nem nyújtott be,


b) az állomány tagja a 43. § (3) bekezdése szerinti beleegyezését nem adta meg,


c) az állomány tagja az erre vonatkozó, a 43. § (4) bekezdése szerinti különös méltánylást érdemlő egyéni érdekét a munkáltatói jogkört gyakorló figyelembe veszi, és más megfelelő szolgálati beosztás nem ajánlható fel részére, vagy


d) rendelkezési állományba nem helyezhető át.


(4) Az (1) bekezdés e) pontja akkor alkalmazható, ha a szolgálati beosztás betöltése nemzetbiztonsági alkalmassághoz kötött.


(5) *


(6) A felmentés a (2) bekezdés alapján nem kötelező, ha az állomány tagja a 46. § (1) bekezdés n) vagy o) pontja szerinti rendelkezési állományban tartható.


(7) A (2) bekezdés g) pontja szerinti feltétel megállapításához szükséges jogosultsági időt az állomány tagja részére a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv a Tny. tv. szerinti adategyeztetés és szolgálati idő, jogosultsági idő igazolása keretében hatósági bizonyítvánnyal igazolja.
 
  • Vicces
Reactions: krisss

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 455
120 842
113
Mit szeretnél mondani?
Melyik részét nem érted?
A kormányrendeletet, vagy a törvényt?
Az új kormányrendeletnek van két paragrafusa az egyes es a hatos.

Aki az egyes szerint kerül elküldésre annak van járuléka.
Aki a hatos szerint annak nincs.

És az elöljaró felterjesztése alapján a miniszter bíŕàl el egyénileg mindkét esetben.
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
840
4 258
93
Az új kormányrendeletnek van két paragrafusa az egyes es a hatos.

Aki az egyes szerint kerül elküldésre annak van járuléka.
Aki a hatos szerint annak nincs.

És az elöljaró felterjesztése alapján a miniszter bíŕàl el egyénileg mindkét esetben.
Kösz, most belémraktad az ideget kb 5 percig, mert nálunk is szó volt a behozásáról. ATiszta ideg voltam mig rá nem kerestem a honvédségi tv 46. 1 bek. n; é o; pontjára.

" (6) A felmentés a (2) bekezdés alapján nem kötelező, ha az állomány tagja a 46. § (1) bekezdés n) vagy o) pontja szerinti rendelkezési állományban tartható."

Tehát akkor a paraszt nem kap járadékot a következő két esetben:

n) a tábornok, aki a szolgálati viszonya megszűnésére, megszüntetésére vonatkozó előterjesztési javaslattal szemben bírósághoz fordult, a kereset jogerős elbírálásáig,

o) az állomány azon tagja, akivel szemben méltatlansági eljárást rendeltek el, annak befejezéséig, ha a méltatlansági eljárás felfüggesztésre kerül és az állomány tagja nem tölt be szolgálati beosztást,


Ez még tolerálható, tekintve hogy nem vagyok pizsamás, illetve az o; pont alapján minket kirúgnak általában a picsába.

Pfu, kösz, kávé már nem kell :)
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 455
120 842
113
Kösz, most belémraktad az ideget kb 5 percig, mert nálunk is szó volt a behozásáról. ATiszta ideg voltam mig rá nem kerestem a honvédségi tv 46. 1 bek. n; é o; pontjára.

" (6) A felmentés a (2) bekezdés alapján nem kötelező, ha az állomány tagja a 46. § (1) bekezdés n) vagy o) pontja szerinti rendelkezési állományban tartható."

Tehát akkor a paraszt nem kap járadékot a következő két esetben:

n) a tábornok, aki a szolgálati viszonya megszűnésére, megszüntetésére vonatkozó előterjesztési javaslattal szemben bírósághoz fordult, a kereset jogerős elbírálásáig,

o) az állomány azon tagja, akivel szemben méltatlansági eljárást rendeltek el, annak befejezéséig, ha a méltatlansági eljárás felfüggesztésre kerül és az állomány tagja nem tölt be szolgálati beosztást,


Ez még tolerálható, tekintve hogy nem vagyok pizsamás, illetve az o; pont alapján minket kirúgnak általában a picsába.

Pfu, kösz, kávé már nem kell :)
Ja és indoklás nélkül 6-os paragrafusra lehet tenni bárkit.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 667
46 668
113
Az új kormányrendeletnek van két paragrafusa az egyes es a hatos.

Aki az egyes szerint kerül elküldésre annak van járuléka.
Aki a hatos szerint annak nincs.

És az elöljaró felterjesztése alapján a miniszter bíŕàl el egyénileg mindkét esetben.
Ok, de itt - ezek szerint - olyan emberekről van szó, akire senkinek nincs semmi szüksége. Mert ugye ha elvileg a 2 hónap alatt talál/találnak neki beosztást, akkor kikerül a rendelkezési állományból.
Ugyanakkor a végkielégítés jár neki, + kap így két hónapot, hogy bizonyítsa hasznosságát.
Ez még mindig több, mint a civil szférában egy egyszerű munkavállalót megillet.
Vagy ki van adva kvótába az alegységeknél, hogy mennyi kaphat juttatást?