[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

A területvédelem koncepciójában szerintem több mozdítható ember van, pont a lokalutása miatt.
Sajnos nem. Megmutatta az ADHU a behívottak nagyjából 5%-a érkezett be.
A területvédelmi tartalékosokat egy-két hetes behívásra sem lehet igénybe venni (minimális a kivétel), mert a többség ekkor bukná a munkahelyét (az egyetemistákhoz meg szorgalmi időszakon kívül lehet csak nyúlni a hétvégi kiképzések mellett).
Nagyon szép és jó a területvédelmi tartalékos elgondolás csak éppen a fogható emberek többsége szarrá hajtja magát hétközben és ha behívásra kerül sor egyszerűen nem jön be (nagyon sokan vannak, akiket évek óta nem lehet elérni egy nap behívásra sem, de a létszámban jól mutatnak).
Az én véleményem ezért továbbra is az, hogy előbb az aktív haderő legyen rendben., ha az OK, akkor lehet másra is forrást biztosítani. És igen van az a pénz amivel feltölthető minőségi jelentkezőkkel is a honvédség (az Embert a vasra program megmutatta).

Sajnos nem. Megmutatta az ADHU a behívottak nagyjából 5%-a érkezett be.
A területvédelmi tartalékosokat egy-két hetes behívásra sem lehet igénybe venni (minimális a kivétel), mert a többség ekkor bukná a munkahelyét (az egyetemistákhoz meg szorgalmi időszakon kívül lehet csak nyúlni a hétvégi kiképzések mellett).
Nagyon szép és jó a területvédelmi tartalékos elgondolás csak éppen a fogható emberek többsége szarrá hajtja magát hétközben és ha behívásra kerül sor egyszerűen nem jön be (nagyon sokan vannak, akiket évek óta nem lehet elérni egy nap behívásra sem, de a létszámban jól mutatnak).
Az én véleményem ezért továbbra is az, hogy előbb az aktív haderő legyen rendben., ha az OK, akkor lehet másra is forrást biztosítani. És igen van az a pénz amivel feltölthető minőségi jelentkezőkkel is a honvédség (az Embert a vasra program megmutatta).
Aki évente egyszer sem hajlandó bevonulni még egy hétvégére sem azt miért nem törlik az állománylétszámból? Annak minek fizet a sereg? Ha nem hajlandó még egy hétvégére sem bevonulni akkor értesíteni kell, hogy törölték az állományból. Mozgósításnál úgyis behívják majd.

Aki évente egyszer sem hajlandó bevonulni még egy hétvégére sem azt miért nem törlik az állománylétszámból? Annak minek fizet a sereg? Ha nem hajlandó még egy hétvégére sem bevonulni akkor értesíteni kell, hogy törölték az állományból. Mozgósításnál úgyis behívják majd.
Mert akkor nem lehet elmondani a nagyvilágnak, hogy hűdemennyi tartalékos katonánk van.

Teljes álomvilagokat döntesz romokba egyeseknèl.

Senkinek sem engedik el a kezét...

A Magyar Honvédség gondoskodási körébe 25-26 ezer ember tartozik, nagy részük nyugállományú, vagy honvédségi nyugdíjas. Ennek a hatalmas közösségnek a véleményére folyamatosan kíváncsiak vagyunk, és folyamatosan igyekszünk a számukra nyújtott szolgáltatásokat is bővíteni – mondta dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Honvédelmi Idősügyi Munkacsoport június 25-ei ülését követően.

A munkacsoport ülésén felmerült a nyugállományúak idősotthoni elhelyezésének a kérdése, amivel kapcsolatosan dr. Czermann János elmondta, az egyik hagyományos katonavárosunkban egy pilot program kialakításán dolgoznak, konkrétumok az ősszel varhatók.

Az ülésen több más gondoskodási, ellátási forma is szóba került. A humánpolitikai főosztály által 2015 óta működtetett egyre bővülő vásárlói kedvezményrendszerbe például már 78 partnert sikerült bevonni, a kedvezményekről pedig a nyugállományú bajtársak hirdetményeken, illetve a munkacsoportban résztvevő szervezeteken keresztül kaphatnak tájékoztatást.

Az MH Egészségügyi Központ az általuk kidolgozott egészségmegőrző programnak a szenior korosztályra szabott változatát ajánlotta az idősek figyelmébe.

A nemzetközi hírekben egyre több szó esik a sorozás lehetőségének visszaállításáról. Mi a magyar álláspont? - Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert kérdeztük...

"A második kampányunk jelmondata úgy szólt: Embert a vasra! Ennek keretében a legmodernebb gyalogsági harcjárművünkre, a Lynxre és a visszaszerzett tüzérségi képességeket biztosító, csúcsmodern PzH–2000 lövegre vártuk a fiatalokat. Százakra számítottunk, végül ezrek jöttek."

A nemzetközi hírekben egyre több szó esik a sorozás lehetőségének visszaállításáról. Mi a magyar álláspont? - Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert kérdeztük...

"A második kampányunk jelmondata úgy szólt: Embert a vasra! Ennek keretében a legmodernebb gyalogsági harcjárművünkre, a Lynxre és a visszaszerzett tüzérségi képességeket biztosító, csúcsmodern PzH–2000 lövegre vártuk a fiatalokat. Százakra számítottunk, végül ezrek jöttek."
Azt is elmondhatná a jóember hogy az emberek kis rèsze került eddig vasra. :confused:

Mondjuk hódmezőn az első század katonáin kívül a többi pár percet töltött a vasban.

Azt is elmondhatná a jóember hogy az emberek kis rèsze került eddig vasra. :confused:

Mondjuk hódmezőn az első század katonáin kívül a többi pár percet töltött a vasban.
Nekem barátom második században van és lynxeznek rendesen már tanuljak a vezetést ja és most mesélte illetve mutatta ahogy h225m el mennek és gyakoroljak a deszka talpa át szóval ez nem teljesen igaz.

Bocsi autokorrektor na szóval gyakoroljak már a deszantolast h225mbol
Aha.
:confused:

Hát.
Szerintem!

Először a saját gèpükkel kellene teljesen kèpben lenni.
Utánna lehetne, kellene ilyeneket gyakorolni.

Most ebben az X időben ami repidő van, ès desszantoltatni akarnak valakiket, annak a szolnoki állomanynak kellene lennie.

Persze buli,èlmèny. Morált emel. Emiatt esetleg lehet èrtelme.

Aha.
:confused:

Hát.
Szerintem!

Először a saját gèpükkel kellene teljesen kèpben lenni.
Utánna lehetne, kellene ilyeneket gyakorolni.

Most ebben az X időben ami repidő van, ès desszantoltatni akarnak valakiket, annak a szolnoki állomanynak kellene lennie.

Persze buli,èlmèny. Morált emel. Emiatt esetleg lehet èrtelme.

Szerintem a szolnoki állomány már annyit desszantol hogy lehet unják is.De aztán ki tudja.

Sziasztok !

Nem akarom félbeszakítani a megkezdett beszélgetést, de ha lehetne, én is szeretnék kérdezni.

Már jó ideje kacérkodom azzal a gondolattal, hogy komolyabban is szeretném a sereget. De katonai végzettségem nincs. Ha jól tudom, ilyenkor két opció jöhet szóba:

- "Acélkocka" Alap Altiszti Tanfolyam

- Egységes Gyalogostiszti Felkészítés

Az Acélkockáról szépen leírják a tudnivalókat a honlapjukon, de az Egységes Gyalogostiszti Felkészítésről csak nagyon szórványosan lehet találni infókat.

A következő kérdéseim lennének:

• Hol hirdetik az ilyen tanfolyamot ?

• Hogyan lehet az ilyenre jelentkezni ?

• Mikor indítják ?

• Mennyi az időtartama ?

• Miből áll a tanfolyam, és mikre lehet számítani asorán ?

Sziasztok !

Nem akarom félbeszakítani a megkezdett beszélgetést, de ha lehetne, én is szeretnék kérdezni.

Már jó ideje kacérkodom azzal a gondolattal, hogy komolyabban is szeretném a sereget. De katonai végzettségem nincs. Ha jól tudom, ilyenkor két opció jöhet szóba:

- "Acélkocka" Alap Altiszti Tanfolyam

- Egységes Gyalogostiszti Felkészítés

Az Acélkockáról szépen leírják a tudnivalókat a honlapjukon, de az Egységes Gyalogostiszti Felkészítésről csak nagyon szórványosan lehet találni infókat.

A következő kérdéseim lennének:

• Hol hirdetik az ilyen tanfolyamot ?

• Hogyan lehet az ilyenre jelentkezni ?

• Mikor indítják ?

• Mennyi az időtartama ?

• Miből áll a tanfolyam, és mikre lehet számítani asorán ?
Először is egy beosztást kell talàlnod és utàna onnan fognak beiskolázni bárhova is.