[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 218
22 106
113
Aki ma Magyarországon munkanélküli, az katonai szolgálatra is alkalmatlan (ez a gyakorlati tapasztalat).
50 feletti, alkesz lecsúszott, roncs egészségügyi állapotú egyénekre nekünk sincs szükségünk.
Harcoló beosztásba fiatalok kellenek (adminisztratívból van épp elég).
A megoldást én sokkal inkább egy svájci jellegű, milíciában látnám.
Harcoló.....
Logisztikus,rakodó,targoncás, ács,villanyszerelő,stb....
Ezek nem kellenek?
Sofőr van?

Svájc-ot,példáztam.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 218
22 106
113
Na ilyet nem találsz munkanélküliben.
Lehet képezni a seregben.
Franciák megoldották.
:rolleyes:
( Ahogy mindenki B-s jogsival szerel le....,ha tisztes volt akkor a B-C a csomagban van. Ahogy a katonai képesìtéseket tudják civil végzettségre konvertálni. Szakma nélkül nem nagyon megy ki senki,max ha azt akarja.)
Mert lehet tanulni is a laktanyában dolgokat...
Légimentő, mentő, speciális gépkezelő, túravezető, hegyi vezető, tűzoltó, polgári védelem,stb...
Vannak működő példák.
Légió képez még heggesztőt is.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 527
132 355
113
Franciák megoldották.
( Ahogy mindenki B-s jogsival szerel le....,ha tisztes volt akkor a B-C a csomagban van. Ahogy a katonai képesìtéseket tudják civil végzettségre konvertálni. Szakma nélkül nem nagyon megy ki senki,max ha azt akarja.)
Légimentő, mentő, speciális gépkezelő, túravezető, hegyi vezető, tűzoltó, polgári védelem,stb...
Vannak működő példák.
De ez nem 1 éves időtartam szerintem.

• Tetszik
Reactions: Filter and Kávé

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 527
132 355
113
Franciák megoldották.
Vannak működő példák.
De amúgy az ingyen jogsi program elindult egyelőre 16 oktatóval.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 218
22 106
113
Filter azt mondta egy éves időtartamra gondolt utána hozta fel ezeket a példákat (amik jó példák) csak nem abban az 1 éves időtartamban vannak amiről eddig szó volt.
Harcoló.....
Ezek nem kellenek?
Sofőr van?

Svájc-ot,példáztam.

Na ilyet nem találsz munkanélküliben.
Erre reflektáltam.
Mert pl ezt a dolgot is régen rendezni lehetett volna....
Mert alapkik előtt már aláír 3 évet.
Nem kib@szni kell az embereket mert "nem jó harcolónak", hanem helyet találni neki. Mert meló az van.
Ismerek olyan katonákat akiknek már hiányzik keze,lába,fél feje,stb mégis aktív, és hasznos. ( Nem Magyarország.)
Mert beállítom egy raktárba, ott minden is kocka lesz. Mert a háború permanensen zajlik a fejében...és neki a zokniszámolás a csata aznap.
Fegyverzeti anyag karbantartásra is mehetnek....oda a "lalások" a legjobbak, mert mániások...újra és újra átnézi,ellenőrzi,súrolja amíg el nem veszik tőle...
Nincs használhatatlan ember.
Persze ehhez kell egy "vasfegyelem" a teljes rendszerre alkalmazva.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 600
97 781
113
Egyrészt sokkal több a nem dolgozó ember, csak itthon az lesz papíron munkanélküli aki aktívan keres a hivatalban munkát. Másrészt ha heti egy órát dolgozol, akkor már nem vagy munkanélküli. A naracssárga csík az amit a statisztika munkanélkülinek hív. És az aki nem is szeretne dolgozni, az ebben benne sincsen.
munkanelkuli4-447100.png

Másrészt akik képtelenek ma itthon munkát találni, azok nagy százalékát semmire nem lehet használni. Szerintem sem lene rossz ha az ő szocializációjukat elvégezné a honvédség, csak akkor kriss a szakasz harcászat helyett jobb lett volna ha pedadogiai és pszichologiai tantárgyakat hallgat. Bár a hasonlóan eszes csoportokból arab oszágokban sem lett bajnok, modern haderő.
Mellesleg a 220e nagyobbik fele valószínüleg nő, akik kevésbé alkamasak katonának, mondjanak akármit is a feministák...
Ha jól látom az inaktívokon belül egy nagy kategória, aki szeretne dolgozni, de nem keres munkát. Ez magyarul nem az a kategória, aki nem akar dolgozni, de azt hazudja szeretne?? ;)

Viszont a legegyszerűbb utánpótlásnak a katonai sulik tűnnek. Az utóbbi években innen nem nőtt meg a beáramlás?? Sztem több ilyen suli van. Mert iigazából ők lennének a célközönség.

• Tetszik
Reactions: Filter

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 131
33 305
113
50 feletti, alkesz lecsúszott, roncs egészségügyi állapotú egyénekre nekünk sincs szükségünk.
Igazából elég sok fiatal is van, akik sem nem dolgoznak, sem nem tanulnak, sem nem keresnek állást. Elvannak, valahol kvázi a rendszeren kívül lebegnek. Az más kérdés, hogy mennyire ön és közveszélyes lenne a munkanélküliek egy jelentős részének a honvédelemben részt venni.

Tehát akkor megyezhetünk abban, hogy van ember.
Számszerűleg.

Szalag vagy közmunka. Oda valók.
Sajnos elég sokan oda se. Régen azt mondtam, hogy nem kell mindenkinek tanulni, valakinek kell a krumplit is tölteni; de rájöttem, hogy van, aki arra is alkalmatlan -sajnos. Mire képzed ki, hogy adsz fegyvert, vagy technikát a kezébe, mikor sokkal egyszerűbb feladatot is képtelenek ellátni?
Szocializálni meg a családban, de minimum az iskolában kellene. A kályhától kellene elindulni. De az már egy másik generáció, igaz, az sincs elkezdve. Persze, nem azt jelenti, hogy megyénként 1-1 ezer embert ne lehetne összekaparni és ne lenne ennyi alkalmas ember; ilyen mértékben igazat adok.

TribunusAlex

Well-Known Member
2021. június 21.
319
1 428
93
Harcoló.....
Ezek nem kellenek?
Sofőr van?

Svájc-ot,példáztam.
Teljesen igazad van. Harctámogató, harckiszolgáló/támogató is kellene, de az ezekbe a kategóriákba eső beosztások esetén a jelentkezőket kizárólag a legmagasabb szintű, egyénre szóló engedély alapján vehetik fel a parancsnokok. Míg harcoló beosztások esetén, külön engedély nélkül is felvehető az alkalmas jelölt.

• Tetszik
Reactions: fishbed and Kávé

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 333
51 649
113
Az alap az valamiféle MHSZ szerű képzés, hazafias neveltetés kell legyen. Erre jó pl. a kadétprogram, nyári honvédelmi táborok. Itt kell kezdeni, ez az irány szerintem jó, nekem családon belül jó személyes tapasztalataim vannak, egyik fiam be is szippantotta a rendszer, nem kellett hozzá kb. csak 5-6 ilyen tábor, meg néhány év :p.

Itt kell kezdeni, olyan legkésőbb 12 éves korban. Sokkal nagyobb számokkal kéne csinálni, de az meg rengeteg pénz, és sanszosan hígulna minden oldal vele, akik mennek gyerekek, meg akik oda vannak vezényelve hogy foglalkozzanak velük, állomány is.

De itt kell kezdeni, nem 20 éves túlsúlyos hópihéktől várni a csodát, aki egész életében egy vajaskenyeret sem kent meg magának, és SUV-al hozták vitték még a suliba is.