[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 898
44 917
113
Legyen akkor Fekete Sereg mert az sikeresebb volt? :D

Nem a néven múlik hogy jövőben mennyire lesz sikeres. Nevezheted őket Halhatatlanoknak is, ugyanúgy elverik őket ha szar a felszerelés, nincs ember és az ellenfél dokkal erősebb.
Amúgy a a Fekete Sereg olyan k. sokba került hogy majdnem bele roppant a Magyar Királyság: állandóan adót kellett emelni. Mátyás király a maga idejében amúgy pont emiatt nagyon népszerűtlen volt. Emlékét az utána következő széthullás szépítette meg - ahhoz képest máris jó időszaknak tűnt.
Mátyás halála után már nem is tudták fizetni a Fekete Sereget: rabolva fosztogatva szétszéledtek illetve kikergették őket az országból. (nagy része cseh meg német zsoldosokból állt)

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 267
10 879
113
Szia.
Ha a Lengyelek meg tudják tenni,nekünk is menne.
9 milliós ország vagyunk.
100k meg azért kell, hogy fizikailag érezhető legyen.
Valós elrettentő képesség.
Ne viccelj már.
Jelen pillanatban 20-50 között van 1,95 millió férfi, ebből békében álljon fegyverben 100e?
1988-ban ez 2,25 millió férfi volt.
2030-ra még kiesik vagy 200e férfi. És igazából a 40+ szerintem háborúban többnyire csak tankot mosni és szerelni lenne alkalmas, nem lövésznek.
A magyar férfiak 65 százaléka túlsúlyos...

És már most is munkaerőhiány van.
Ajánlom ezt nézegetni. Ha jól emlékszem 1,6! a termékenyséi arányszám mögötte, és csekély migráció.

"1988-ban a néphadsereg békelétszáma 106 800 fő volt, közvetlenül a rendszerváltozást megelőző időszakban 13 gépesített lövész-, 4 harckocsi-, és 4 tüzérdandárja, 4 páncéltörő tüzérezrede, 7 műszaki- és 3 híradóezrede, 1 hadműveleti-harcászati rakétadandára, 3 harcászati rakétaosztálya, 4 felderítő- és 1 deszant rohamzászlóalja, 1 rádiótechnikai dandára, 11 légvédelmi tüzér- és rakétaezrede, 1 harci helikopterezrede védte az ország határait"
Az általad elképzelt létszám ekkora haderőnek ágyaz meg békeidőben. Teljesen felesleges, már akkor sem tudtuk felszerelni ezeket a dandárokat rendesen. Inkább be kell látni hogy kevesen vagyunk, ezért annak aki katona ki kell nyalni a fenekét, és a legjobban felszerelni őket, akkor is ha így nem marad pénz a haszontalan dolgokra.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 359
34 112
113
Ne viccelj már.
Jelen pillanatban 20-50 között van 1,95 millió férfi, ebből békében álljon fegyverben 100e?
2030-ra még kiesik vagy 200e férfi. És igazából a 40+ szerintem háborúban többnyire csak tankot mosni és szerelni lenne alkalmas, nem lövésznek.

Ajánlom ezt nézegetni. Ha jól emlékszem 1,6! a termékenyséi arányszám mögötte, és csekély migráció.

"1988-ban a néphadsereg békelétszáma 106 800 fő volt, közvetlenül a rendszerváltozást megelőző időszakban 13 gépesített lövész-, 4 harckocsi-, és 4 tüzérdandárja, 4 páncéltörő tüzérezrede, 7 műszaki- és 3 híradóezrede, 1 hadműveleti-harcászati rakétadandára, 3 harcászati rakétaosztálya, 4 felderítő- és 1 deszant rohamzászlóalja, 1 rádiótechnikai dandára, 11 légvédelmi tüzér- és rakétaezrede, 1 harci helikopterezrede védte az ország határait"
Az általad elképzelt létszám ekkora haderőnek ágyaz meg békeidőben. Teljesen felesleges, már akkor sem tudtuk felszerelni ezeket a dandárokat rendesen. Inkább be kell látni hogy kevesen vagyunk, ezért annak aki katona ki kell nyalni a fenekét, és a legjobban felszerelni őket, akkor is ha így nem marad pénz a haszontalan dolgokra.
Ennek az áthidalására alkalmas (lehetne) a tartalékos haderő erőteljesebb fejlesztése, ami a munkából kevésbé, illetve kevesebb embert von el. Természetesen nem a Honvédség egyéb képességeinek rovására.

F

Filter

Guest
Ne viccelj már.

Izrael 9.3 millió lakos

Svájc 8.7 millió lakos.

Finnország 5.6 millió lakos.

Tehát Magyarországnak 100k nem lehet gond.
Ez pedig evidencia a fentiek tükrében.
Akarat nincs.
A DNR grundolt 50-70k-t városállamként.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 960
12 812
113

Izrael 9.3 millió lakos

Svájc 8.7 millió lakos.

Finnország 5.6 millió lakos.

Tehát Magyarországnak 100k nem lehet gond.
Ez pedig evidencia a fentiek tükrében.
Akarat nincs.
A DNR grundolt 50-70k-t városállamként.

Na jó, csak mindegyik példa körülményei teljesen mások. Illetve Svájcot leszámítva van egy világos, egyértelmű ellenségkép.

• Tetszik
Reactions: alali77

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 960
12 812
113
Magyarország népességének száma nemek és életkor szerint, 1870-2070

Én ebben kétkedem. Mit tekintünk túlsúlyosnak. A gyógyszermaffia hasznos hülyéi gyakran autóskártya szinten vannak ezzel, és nem tesznek különbséget az izom és a zsír között, erre itt a HTKA-n is írtak többen személyes tapasztalatot.

A fertilitási ráta az tragikus. Mindezt úgy sikerült összehozni, hogy a kúrmány erre is ellocsolt egy valag pénzt, CSOK-ostol, mindenestül. Közben pedig százezreket üldöztek külföldre a baromságukkal, akik úgy ahogy vannak, el is vesztek a szempontukból. Ezek túlnyomó része nem akar visszajönni, kozmopolita életet él, vegyesházasságot köt, elkeveredik. És a legrosszabb ebben, hogy sokan olyanok mentek ki, akik használhatóak, nem pedig azok, akik itthon sem kellenének.

Nemzeti öntudat, világos célok, meg egyáltaln megfelelő körülmények nélkül, egyre szűkülő alapsokaságból egyre nehezebb toborozni.

F

Filter

Guest
Na jó, csak mindegyik példa körülményei teljesen mások. Illetve Svájcot leszámítva van egy világos, egyértelmű ellenségkép.
Szerintem nem mások.
Világos ellenségkép?
Amióta az eszem tudom, valahol mindig ütötték egymást a határ másik oldalán...
- Román forradalom.
-Jugiszláv polgárháború.
-Csehszlovákia széthullása.
-Jugoszlávia széthullása.
-Szovjetunió széthullása.
- Ukrajnai polgárháború, majd háború.

Nekem egyértelmű hogy KELL 100k, ami nem opconális kérdés.
Geopolitikai helyzetünk megegyezik IL-el.
Sőtt, a lehetséges ellenségeket megnézve, rosszabb.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 960
12 812
113
Szerintem nem mások.
Világos ellenségkép?
Amióta az eszem tudom, valahol mindig ütötték egymást a határ másik oldalán...
- Román forradalom.
-Jugiszláv polgárháború.
-Csehszlovákia széthullása.
-Jugoszlávia széthullása.
-Szovjetunió széthullása.
- Ukrajnai polgárháború, majd háború.

Nekem egyértelmű hogy KELL 100k, ami nem opconális kérdés.
Geopolitikai helyzetünk megegyezik IL-el.
Sőtt, a lehetséges ellenségeket megnézve, rosszabb.

Ok, és ki az, aki felszólal a Parlamentben, hogy ez van?
Ki az, aki ezt elmondja TV-ben, rádióban, Jútybob meg akármilyen videókban, ki az, aki nem csak meggyőzi a követőit, hogy katonának lenni tökös dolog, hanem jelentékeny részüket rá is tereli a pályára - és nem szűri ki ezen követőit a KNBSZ? Ki az, aki tesz emögé pénzt és politikai akaratot és a szakértés meg a tervezés nagyját ráhagyja a katonákra?

Merthogy én nem látok ilyen garnitúrát.

F

Filter

Guest
Ok, és ki az, aki felszólal a Parlamentben, hogy ez van?
Ki az, aki ezt elmondja TV-ben, rádióban, Jútybob meg akármilyen videókban, ki az, aki nem csak meggyőzi a követőit, hogy katonának lenni tökös dolog, hanem jelentékeny részüket rá is tereli a pályára - és nem szűri ki ezen követőit a KNBSZ? Ki az, aki tesz emögé pénzt és politikai akaratot és a szakértés meg a tervezés nagyját ráhagyja a katonákra?

Merthogy én nem látok ilyen garnitúrát.
Tegnap írtam a HK beszerzés topikban...
Örnagyi rdf felett, menetke az összesnek.
Szalag vagy közmunka. Oda valók.
Ahogy azt is leírtam hogy a zsidó HM-et kellene "megmenteni", magunknak. Mert láthatóan jobban értik a dolgukat, mint a mieink.

• Tetszik
Reactions: J.G.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 267
10 879
113
Tegnap írtam a HK beszerzés topikban...
Örnagyi rdf felett, menetke az összesnek.
Szalag vagy közmunka. Oda valók.
Ahogy azt is leírtam hogy a zsidó HM-et kellene "megmenteni", magunknak. Mert láthatóan jobban értik a dolgukat, mint a mieink.
Izraelben állandó háborús helyzet van gyakorlatilag, a nők és férfiak is szolgálnak, így 165e a békelétszám.
Finnországban is a békelétszámot nézd, az messze nem 100e.
Svájc meg klassz, csak mára az amatörizmüst odáig vitték hogy hétvégén még légirendészet sincsen. Az egész egy hobbi hadsereg mára, megszokásból unalomüző.
Nálunk is lehetne sokkal több minden, de ezzel a mentalítással nagyon nehéz lesz. De 100e békelétszám, az teljes mellélövés jelenleg,
Csináljon mindenki 3 gyereket otthon, akkor lehet. Egy kilenc milliós ország, ahol van 1 millió munkaképes koru aki WC-t is alig tud takarítani, ott hogy akarsz 100-e férfit kivenni?

• Tetszik
Reactions: Blitz97
F

Filter

Guest
Izraelben állandó háborús helyzet van gyakorlatilag, a nők és férfiak is szolgálnak, így 165e a békelétszám.
Finnországban is a békelétszámot nézd, az messze nem 100e.
Svájc meg klassz, csak mára az amatörizmüst odáig vitték hogy hétvégén még légirendészet sincsen. Az egész egy hobbi hadsereg mára, megszokásból unalomüző.
Nálunk is lehetne sokkal több minden, de ezzel a mentalítással nagyon nehéz lesz. De 100e békelétszám, az teljes mellélövés jelenleg,
Csináljon mindenki 3 gyereket otthon, akkor lehet. Egy kilenc milliós ország, ahol van 1 millió munkaképes koru aki WC-t is alig tud takarítani, ott hogy akarsz 100-e férfit kivenni?

220k munkanélküli.
Csont nélkül megoldható.
Aki 3hónapja nem tud elhelyezkedni,bevonul egy évre.
Egy év, alapkiképzésre.
Lesz pénze, és lehet megszereti aztán bennmarad.
Szándék kérdése.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 880
134 473
113

220k munkanélküli.
Csont nélkül megoldható.
Egy év, alapkiképzésre.
Szándék kérdése.
Meg nagyjából annyi pénzé mint amit eddig ellőttünk a kiképzőbázisok, kiképzési és elhelyezési infra és az új gyakorló és lőterek valamint a megfelelő mennyiségű személyifelszerelés meg egyéb tartalék felhalmozására.

Ehhez kéne kéb egy 5-6 év előkészítés minimum és az első években max 2-3 ezer embert bevonni.

F

Filter

Guest
Meg nagyjából annyi pénzé mint amit eddig ellőttünk a kiképzőbázisok, kiképzési és elhelyezési infra és az új gyakorló és lőterek valamint a megfelelő mennyiségű személyifelszerelés meg egyéb tartalék felhalmozására.

Ehhez kéne kéb egy 5-6 év előkészítés minimum és az első években max 2-3 ezer embert bevonni.
Mégsem történik semmi.
Pedig kb minfen adott a feladat sikeres abszolválásához.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 267
10 879
113

220k munkanélküli.
Csont nélkül megoldható.
Egy év, alapkiképzésre.
Szándék kérdése.
Egyrészt sokkal több a nem dolgozó ember, csak itthon az lesz papíron munkanélküli aki aktívan keres a hivatalban munkát. Másrészt ha heti egy órát dolgozol, akkor már nem vagy munkanélküli. A naracssárga csík az amit a statisztika munkanélkülinek hív. És az aki nem is szeretne dolgozni, az ebben benne sincsen.
munkanelkuli4-447100.png

Másrészt akik képtelenek ma itthon munkát találni, azok nagy százalékát semmire nem lehet használni. Szerintem sem lene rossz ha az ő szocializációjukat elvégezné a honvédség, csak akkor kriss a szakasz harcászat helyett jobb lett volna ha pedadogiai és pszichologiai tantárgyakat hallgat. Bár a hasonlóan eszes csoportokból arab oszágokban sem lett bajnok, modern haderő.
Mellesleg a 220e nagyobbik fele valószínüleg nő, akik kevésbé alkamasak katonának, mondjanak akármit is a feministák...

F

Filter

Guest
Egyrészt sokkal több a nem dolgozó ember, csak itthon az lesz papíron munkanélküli aki aktívan keres a hivatalban munkát. Másrészt ha heti egy órát dolgozol, akkor már nem vagy munkanélküli. A naracssárga csík az amit a statisztika munkanélkülinek hív. És az aki nem is szeretne dolgozni, az ebben benne sincsen.
munkanelkuli4-447100.png

Másrészt akik képtelenek ma itthon munkát találni, azok nagy százalékát semmire nem lehet használni. Szerintem sem lene rossz ha az ő szocializációjukat elvégezné a honvédség, csak akkor kriss a szakasz harcászat helyett jobb lett volna ha pedadogiai és pszichologiai tantárgyakat hallgat. Bár a hasonlóan eszes csoportokból arab oszágokban sem lett bajnok, modern haderő.
Mellesleg a 220e nagyobbik fele valószínüleg nő, akik kevésbé alkamasak katonának, mondjanak akármit is a feministák...
Tehát akkor megyezhetünk abban, hogy van ember.
Szándék, na az, nincs.

TribunusAlex

Well-Known Member
2021. június 21.
357
1 646
93

220k munkanélküli.
Csont nélkül megoldható.
Egy év, alapkiképzésre.
Szándék kérdése.
Aki ma Magyarországon munkanélküli, az katonai szolgálatra is alkalmatlan (ez a gyakorlati tapasztalat).
50 feletti, alkesz lecsúszott, roncs egészségügyi állapotú egyénekre nekünk sincs szükségünk.
Harcoló beosztásba fiatalok kellenek (adminisztratívból van épp elég).
A megoldást én sokkal inkább egy svájci jellegű, milíciában látnám.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 880
134 473
113
Aki ma Magyarországon munkanélküli, az katonai szolgálatra is alkalmatlan (ez a gyakorlati tapasztalat).
50 feletti, alkesz lecsúszott, roncs egészségügyi állapotú egyénekre nekünk sincs szükségünk.
Nagyon sok esetben a dolgozó népességre is teljesen igaz...

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 476
15 191
113
Nagyon sok esetben a dolgozó népességre is teljesen igaz...
Amikor azt latom hogy a korombeliek es meg a nalam fiatalabbaknak arrol szol az egesz estejuk (vagy suli utan a napjuk),hogy sarga foldik isszak magukat akkor szerintem ez nem is fog valtozni…