[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 532
34 214
113
Tehát ha megnézi valaki egyenruhában az Egri csillagokat, az politikai állásfoglalás, valamelyik magyar belpolitikai irányzattal ? Édes jó istenem, GYERE LE !!!
Latom,nem jott le...
Igen,az eloadas talalasatol fuggoen lehet politikai iranyultsaga is akar egy Egri Csillagok eloadasnak is.
Megint mas kerdes,ha az az eloadas egy honvedelmi celu,de kulonben apolitikus rendezvenyen van.Abban az esetben az egyenruha a Honvedelem politikafuggetlen jelkepekent helyenvalo.
Szoval bizony nem is olyan egyszeru ez az elsore egyszerunek tuno kerdes.
Az allampolgarnak politikai iranyultsagtol fuggetlenul biznia kell tudnia az MH egyenrihaban.Es ehez az egyenruhanak meg a latszatat is kerulnie kell,jogy hatalompolitikai iranyultsaggal szenyezodik.Fuggetlenzl a regnalo hatalomtol.

• Tetszik
Reactions: Kockás ing

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 167
3 336
113
Hat,tobb problemam is van ezzel az irassal...
Egyreszt magaman konzervativ nemzeti liberalsnak vallokent kifejezetten tiltakozom,hogy ezeket a manapsag progresdzivnel ( anno a komcsik hivtak magukat igy....) nevezett kulturharcos zodkomcsidiota iranyzatot liberalisnak nevezzuk.Sokmindennek tudnam oket mondani,de liberalisnak nem.
Masresut a katona maganemberkent,civil ruhaban oda megy,ahova akar.De egyrnruhaban nem.Az egyenruha az allamhatalmat kepviseli,igy semmi keresnivaloja polgari,civil rendezvenyen.Meg kulturalis eloadason sem,foleg ha az politikai iranyultsagu sugalmazast tartalmaz.Az egyenruhanak nem szabad az aktualisan regnalo politikai hatalom kiszolgalojanak jelkepeve vallnia.A Honvedsegnek mindenekelott a Haza Vedelmenek politikai iranyultsagtol es kultiralis izlestol fuggetlen jelkepenek kell lennie.
Tudom,hogy idealista vagyok,de attol,ki nemzeti libetalisnak valja magat,szerintem ez nem meglepo azert annyira.
Szoval semmi kifogadom a katonak muvelodese ellen,de az ellen igen hogy azt egyenruhaban tegyek civil rendezvenyen.
A Honvedelem ossznemzeti ugy kene,hogy lrgyen.Es a seregnek meg a latszatat is kerulnie kene,hogy barmilyen kulturpolitikai iranyultsagnak reszese.
Szoval ha politikai felhangja van akar egy kulturalis,szinhazii esemenynek is,semmi keresnivaloja azon egyenruhas katonanak.Civilben mehet,de egyenruhaban,testulete jelkepeivel nem.
Remelem ertheto,hogy mit akarok ezzel mondani.
Na ez az igazi a kommunizmus alatt belénk ivódott mentalitás. Persze Amerikában meg nagy britanniában nem gáz ha egyenruhában mennek valahova a katonák. Sőt még tiszteletet is kapnak…

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 532
34 214
113
Na ez az igazi a kommunizmus alatt belénk ivódott mentalitás. Persze Amerikában meg nagy britanniában nem gáz ha egyenruhában mennek valahova a katonák. Sőt még tiszteletet is kapnak…
Eppenseggel az angolszasz orszagokban is tilos politikai iranyultsagu rendezvenyen ehyenruhaban megjelenni.Pontosan azert,mit irtam-rs amibol latjatoan egy kukkot se ertetel meg.No,rz az igazi komcsi mentalitas.A politikai hatalmat osszekeverni az allami kozszolgaltatassal es kozigazgatassal( a honvedelem is kpzszolgaltazas).

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 167
3 336
113
Eppenseggel az angolszasz orszagokban is tilos politikai iranyultsagu rendezvenyen ehyenruhaban megjelenni.Pontosan azert,mit irtam-rs amibol latjatoan egy kukkot se ertetel meg.No,rz az igazi komcsi mentalitas.A politikai hatalmat osszekeverni az allami kozszolgaltatassal es kozigazgatassal( a honvedelem is kpzszolgaltazas).
Egy színházi előadás politikai rendezvény. Jár a taps.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 532
34 214
113
Egy színházi előadás politikai rendezvény. Jár a taps.
Igen az,ha a regnalo politikao hatalom erdekeit szolgalja.
Egyebkent nyugaton civil szervezesu kulturalis esemenyen se szokad ehyenruhaban megjelenni.Azt nem tudom,hogy kifejezetten tilos e,de mikozben dokkal nagyobb az egyenruha tidztelete mint nalunk,szigoruan elkulonitik az egyenruha hivatalos viselrset a magan/civil redrzvenyektol.Civil szinhazi rendezvenyre civil ruhaban mennek.Kivetelt kepez ha hivatalosan a haderot kepvidelik.( de az nem lehet semmilyen szinten partpolitikai tendeuvenx,meg kulturalis se).

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 781
85 214
113
Igen az,ha a regnalo politikao hatalom erdekeit szolgalja.
Egyebkent nyugaton civil szervezesu kulturalis esemenyen se szokad ehyenruhaban megjelenni.Azt nem tudom,hogy kifejezetten tilos e,de mikozben dokkal nagyobb az egyenruha tidztelete mint nalunk,szigoruan elkulonitik az egyenruha hivatalos viselrset a magan/civil redrzvenyektol.Civil szinhazi rendezvenyre civil ruhaban mennek.Kivetelt kepez ha hivatalosan a haderot kepvidelik.( de az nem lehet semmilyen szinten partpolitikai tendeuvenx,meg kulturalis se).
Akkor az amcsiknál február közepétől nem lehet Teslával járni a katonáknak egyenruhában, mert az a regnáló politikai hatalom érdekeit szolgálja (Musk lesz az egyik miniszter)?

silversisko

Active Member
2011. december 15.
162
163
43
Öntsünk tiszta vizet a pohárba....

..."arra is felhívva a figyelmet, hogy a képviselő „mélyen átélt felháborodásával” éppen három hónapot késett, hiszen szeptemberben játszották magyar kadétok előtt a Gárdonyi Géza műve alapján készült színházi előadásukat az MVM Dome-ban, és közben elkerülte a figyelmét, hogy a kadétok előtt játszott előadás másnapján hétköznapi nézők tekintették meg az előadást – ugyancsak több mint hatezren, ugyancsak az MVM Dome-ban, és ők ugyancsak együtt mondták Dobó Istvánnal az esküt.
Vidnyánszky Attila leszögezte, hogy a kadétok természetesen nem viseltek fegyvert az MVM Dome-ban tartott előadáson."...

U.i.Biztos vannak olyanok akik jobban örültek volna, ha a kadétokat egy Benkő Dániel vagy Krétakör előadásra vitték volna (érzékenyíteni), nem pedig az Egri Csillagokra...

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 532
34 214
113
Akkor az amcsiknál február közepétől nem lehet Teslával járni a katonáknak egyenruhában, mert az a regnáló politikai hatalom érdekeit szolgálja (Musk lesz az egyik miniszter)?
?????
Ne keverjunk mar ossze egy autovasarlast egy rendezvennyel....

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 532
34 214
113
Öntsünk tiszta vizet a pohárba....

..."arra is felhívva a figyelmet, hogy a képviselő „mélyen átélt felháborodásával” éppen három hónapot késett, hiszen szeptemberben játszották magyar kadétok előtt a Gárdonyi Géza műve alapján készült színházi előadásukat az MVM Dome-ban, és közben elkerülte a figyelmét, hogy a kadétok előtt játszott előadás másnapján hétköznapi nézők tekintették meg az előadást – ugyancsak több mint hatezren, ugyancsak az MVM Dome-ban, és ők ugyancsak együtt mondták Dobó Istvánnal az esküt.
Vidnyánszky Attila leszögezte, hogy a kadétok természetesen nem viseltek fegyvert az MVM Dome-ban tartott előadáson."...

U.i.Biztos vannak olyanok akik jobban örültek volna, ha a kadétokat egy Benkő Dániel vagy Krétakör előadásra vitték volna (érzékenyíteni), nem pedig az Egri Csillagokra...
Egyebkent ez igy megint mas helyzet.A kadetok egy direkt nekik rendezett eloafason termeszetesen megjelenhetnek egyenruhaban.Ez igy nem egyenruhaban levo kozszereples.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 136
9 243
113
Engem mindig zavart, ha honvédek katonaruhában jelentek meg nagyobb tömegben. A katona az katona, de kultúrában, művelődésben állampolgár. Más, ha "un" társasági öltözetben" tartózkodnak katonák színház, opera kiállítás stb. Ez más ez a tiszti, tiszhelyettesi egyenruha becsülete. Egyébként is mikor csak katonáknak rendeznek meg olyan eseményt, amely igazából nem csak katonáknak akarnak bemutatni, akkor sokkal értelmesebb lenne, a polgári lakosságnak keveredni ezzel mutatva, hogy a katona, is magyar polgár. Nem szeretem mikor kijelentésre, kerül, hogy ez a hivatás ennyivel-annyival több, mint a többi, mert életét is adhatja a hazáért, mert a rendőr, a bányász, de még a mozdonyvezető is.. Igen a szakmában, hivatásban vannak olyanok amelyek full teljes embert követelnek, az ember ezt elvileg szabadon választja magának, életcél stb. miatt. Én nem katonáknak szerveznék "egri csillagok" elődást, hanem sokkal több jegyet adnák katonáknak mindenféle művelődésre (szinház, koncert, opera, kiállítások stb.. Ez ua kultúrális igényt célozza, szofisztikáltabb, és erősítené a civil szféra és a hadsereg közösségét.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
889
2 877
93
Már a rendszerváltás után, a 90-es évek második felében volt. Határőr tiszt ismerősöm, mesélte, minden csütörtökön sportnap van, mert kötelező megtartani és ezen a részvétel is kötelező. Nos, a sportnap a körmendi határőrségnél, a közeli sportpálya, "kuglizó" becenévre hallgató büféjében volt megtartva. Ahol egyébként, valóban volt legalább tekepálya. Nos, a kiérdemesült határőr hadfiak, levonultak ide, minden héten, csütörtök délután, majd leittasodva, estefelé hazamentek szépen. Aztán hivatalosan megvolt a sportnap és az azon való részvétel. A csütörtöki napban nem vagyok biztos, de mintha az lett volna. Tuti hétköznap volt, erre biztosan emlékezem. Mindent meg lehet tartani, hivatalosan is.

Igen.Nekem az öregek mesélték,hogy zl állomány gyűlés is hasonlóképpen zajlott többhelyen.Utána ittasállapotú katonák szenderegtek szerte a lakiban,ki a körletben,ki a műhelyben,de még az irodában is.De azóta hálistennek ez már kikopott.

• Tetszik
Reactions: Kávé

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 060
13 796
113
Igen.Nekem az öregek mesélték,hogy zl állomány gyűlés is hasonlóképpen zajlott többhelyen.Utána ittasállapotú katonák szenderegtek szerte a lakiban,ki a körletben,ki a műhelyben,de még az irodában is.De azóta hálistennek ez már kikopott.
Az hogy kikopott szemlelet valtasnak valamint az allando szondázásnak koszonheto a magyar fegyveres testületeknél.
Ha az utolsó nem lenne állítom meg mindig lenne olyan mint amit le irtal.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 167
3 336
113
Engem mindig zavart, ha honvédek katonaruhában jelentek meg nagyobb tömegben. A katona az katona, de kultúrában, művelődésben állampolgár. Más, ha "un" társasági öltözetben" tartózkodnak katonák színház, opera kiállítás stb. Ez más ez a tiszti, tiszhelyettesi egyenruha becsülete. Egyébként is mikor csak katonáknak rendeznek meg olyan eseményt, amely igazából nem csak katonáknak akarnak bemutatni, akkor sokkal értelmesebb lenne, a polgári lakosságnak keveredni ezzel mutatva, hogy a katona, is magyar polgár. Nem szeretem mikor kijelentésre, kerül, hogy ez a hivatás ennyivel-annyival több, mint a többi, mert életét is adhatja a hazáért, mert a rendőr, a bányász, de még a mozdonyvezető is.. Igen a szakmában, hivatásban vannak olyanok amelyek full teljes embert követelnek, az ember ezt elvileg szabadon választja magának, életcél stb. miatt. Én nem katonáknak szerveznék "egri csillagok" elődást, hanem sokkal több jegyet adnák katonáknak mindenféle művelődésre (szinház, koncert, opera, kiállítások stb.. Ez ua kultúrális igényt célozza, szofisztikáltabb, és erősítené a civil szféra és a hadsereg közösségét.

Ez ugyanaz a kommuniszmusban belénk nevelt mentalitás, mint Negannál. A katonától, meg a rendőrtől félni kell, mert ő az állam pörölye. El kellene ezt felejteni, nem az államért, hanem értünk vannak. MI VAGYUNK AZ ÁLLAM. A TÁRSADALOM. Az ő feladatuk, hogy szolgálnak és védenek. Azért képezzük őket drága pénzért, hogy ha beüt a córesz ne nekünk kelljen háborúzni, hanem nekik, akiknek legalább van esélyük.

Amúgy ezt az öltözék dolgot nem értem. Ha a katona leveti az egyenruhát, akkor megszűnik katonának lenni, ha visszaveszi, akkor ismért üzembehelyezi magát? Érdekes én pizsamában is mérnök maradok...

Erről ez jut eszembe:

"Az őrmester már jól tudja, miről van szó, ellenkezés nélkül átadja a kardját, kabátot cserél, és csak egy nyilallás jelzi, hogy eddigi zubbonyával együtt a szívét is levetette, mert hozzá volt nőve a régi uniformishoz. Felveszi a fekete kabátot, a legionárius előírásszerű, katonás tisztelettel félreáll, utat nyit az őrmesternek és ez megy le az erődből. Már nem dobog benne semmi. A kapu magától kitárul, és az éjszakai sivatagban par fils de quatre oszlopba fejlődve dermedten áll a kísértetlégió! "

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
889
2 877
93
Ez ugyanaz a kommuniszmusban belénk nevelt mentalitás, mint Negannál. A katonától, meg a rendőrtől félni kell, mert ő az állam pörölye. El kellene ezt felejteni, nem az államért, hanem értünk vannak. MI VAGYUNK AZ ÁLLAM. A TÁRSADALOM. Az ő feladatuk, hogy szolgálnak és védenek. Azért képezzük őket drága pénzért, hogy ha beüt a córesz ne nekünk kelljen háborúzni, hanem nekik, akiknek legalább van esélyük.

Amúgy ezt az öltözék dolgot nem értem. Ha a katona leveti az egyenruhát, akkor megszűnik katonának lenni, ha visszaveszi, akkor ismért üzembehelyezi magát? Érdekes én pizsamában is mérnök maradok...

Erről ez jut eszembe:

"Az őrmester már jól tudja, miről van szó, ellenkezés nélkül átadja a kardját, kabátot cserél, és csak egy nyilallás jelzi, hogy eddigi zubbonyával együtt a szívét is levetette, mert hozzá volt nőve a régi uniformishoz. Felveszi a fekete kabátot, a legionárius előírásszerű, katonás tisztelettel félreáll, utat nyit az őrmesternek és ez megy le az erődből. Már nem dobog benne semmi. A kapu magától kitárul, és az éjszakai sivatagban par fils de quatre oszlopba fejlődve dermedten áll a kísértetlégió! "

Már a tarcsikba is sulykolják különben,hogy attól hogy nincs rajtuk az egyenruhájuk,még ugyanugy kell(ene) viselkedniük civilben is,nem szégyent hozva az egyenruhára.Persze azt tudjuk hogy ez nem mindenkinek megy,de legalább már a honvédség is probálja beléjük nevelni.
De a sok éves népbutítás hatása az hogy a katonák nem csinálnak semmit lógatják a lábukat a lakiba,a rendőrök csak mérni tudnak,meg kilakoltatni,@Kávé -ék meg kedvesen ébreszteni az embert reggel ( :D ),a TEK a Viktor magánhadserege...meg ehhez hasonló baromságok.Ja,a mentősök meg ne egyenek....

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 060
13 796
113
Már a tarcsikba is sulykolják különben,hogy attól hogy nincs rajtuk az egyenruhájuk,még ugyanugy kell(ene) viselkedniük civilben is,nem szégyent hozva az egyenruhára.Persze azt tudjuk hogy ez nem mindenkinek megy,de legalább már a honvédség is probálja beléjük nevelni.
De a sok éves népbutítás hatása az hogy a katonák nem csinálnak semmit lógatják a lábukat a lakiba,a rendőrök csak mérni tudnak,meg kilakoltatni,@Kávé -ék meg kedvesen ébreszteni az embert reggel ( :D ),a TEK a Viktor magánhadserege...meg ehhez hasonló baromságok.Ja,a mentősök meg ne egyenek....
Pont tegnap lattam egy tarcsist az auchanban hm-es bakancs es nadrag derekre egy adidas pulcsi kotve es folotte valami idiota polo…fogtam is a fejem
Tesom be is szolt neki hogy egyenruhát szabalyszeruen kene hordani.

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
889
2 877
93
Pont tegnap lattam egy tarcsist az auchanban hm-es bakancs es nadrag derekre egy adidas pulcsi kotve es folotte valami idiota polo…fogtam is a fejem
Tesom be is szolt neki hogy egyenruhát szabalyszeruen kene hordani.

Igen,az ilyenekre gondoltam azzal hogy kellene,meg hogy nem mindenkinek megy.Sajnos vannak ilyenek.Lejáratják azokat is,akik tényleg odateszik magukat,és igyekeznek normálisan csinálni a dolgokat.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 468
7 937
113
  • Tetszik
Reactions: Kávé