A kadétképzés felkészít a katonai hivatásra
Harminckilenc végzős hallgató kapta meg a felnőtté válást szimbolizáló szalagot a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium szalagtűző ünnepségén, Debrecenben, november 16-án.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem olyan rossz egy 10-es skálán olyan 4,5 lenne szerintem...Érdekes, a telex nem fikázta szét teljesen a S.E.R.E.G.-et
![]()
Magyarország Kapitány még a NATO-t is kisegíti, de saját fiával nem boldogul
Az állami pénzzel jócskán megtámogatott S.E.R.E.G. nem lett rossz, pláne, hogy akár úgy is kinézhetett volna, mint Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala. Kritika az első két részről.telex.hu
Egy ilyen tipik 2010 körüli akciósorozat szinvonalát hozza kb, amit szombat délután leadnak a TV2-őn. Mind a Száguldó Vipera meg a CsillagkapuNem olyan rossz egy 10-es skálán olyan 4,5 lenne szerintem...
Korrekt, nem volt ez nézhetetlen.Érdekes, a telex nem fikázta szét teljesen a S.E.R.E.G.-et
![]()
Magyarország Kapitány még a NATO-t is kisegíti, de saját fiával nem boldogul
Az állami pénzzel jócskán megtámogatott S.E.R.E.G. nem lett rossz, pláne, hogy akár úgy is kinézhetett volna, mint Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala. Kritika az első két részről.telex.hu
Én is ennyit adnék objektíven. Szubjektíven nekem egy fokkal jobban bejött.Nem olyan rossz egy 10-es skálán olyan 4,5 lenne szerintem...
Látszik hogy Rogánék adták meg a lehetséges válaszokat.
Na ez a szomorú.Szerintem ha lenne egy olyan válasz, hogy politikai okok miatt, akkor arra szavaztak volna a legtöbben.
Mikor nézték annak? Kik nézték annak? Ha az egyéni, emberi sorsok lennének a döntőek nem lenne háború (se gyilkosságok, se semmilyen emberéletet követelő cselekedetek).Az, hogy a katonát nem emberként, hanem eszközként kezelik, akit ha kell, erővel is visszatartják!
Kelet-Nyugati.Jó lenne már eldönteni, hogy most akkor a nyugati, vagy a keleti végekre küldjük-e a katonáinkat, hogy megvédjenek minket!
A lófaszt.Az a természetes, hogy visszatartják
Pedig volna mire készülni, és még teljes erőbedobással sem tudnánk leküzdeni az elherdált éveket.aminek a lényege, hogy a különleges jogisultságoknak csak az a része van meg amik a gyorsított politikai döntéshozatakt szolgálják, de a háborúra való felkészülés az nincsen..
Akkor nem egyformán értelmeztük a visszatartást.A lófaszt.
Haborúban vagy haborút megelőző védelmi helyzetben.( ennek a lényege, a haderő, a lakosság és a gazdaság háborúra való gyors felkészítése különleges jogosultságok használatával)
Itt meg csak háborús vicchelyzet van ami a megelőző védelmi helyzet down szindrómás kistestvére aminek a lényege, hogy a különleges jogisultságoknak csak az a része van meg amik a gyorsított politikai döntéshozatakt szolgálják, de a háborúra való felkészülés az nincsen..
Zárójelben megjegyzem, hogy még a lengyeleknél sincs leszerelési stopp pedig náluk nem veszi komolyabban senki ezt a helyzetet Európában a hivatalos hadviselő feleken kívül..
Persze ez alap.Én háború esetére értettem, hogy nem lehet csak úgy lelépni és elsunnyogni.
A Cobra 11-et kifelejtetted!Egy ilyen tipik 2010 körüli akciósorozat szinvonalát hozza kb, amit szombat délután leadnak a TV2-őn. Mind a Száguldó Vipera meg a Csillagkapu![]()
Ha le lehetne leszerelni...
Nem szerelhet le attol hogy lejart a szerződése pont ez a baj van olyan aki evek ota ugy van ott hogy lejart a szerzodes de nem volt hajlando újat ala irni.Ez q leszerelési stop ez kikre vonatkozik? Úgy értem ha mondjuk valaki 2019 december 2-án aláírt 5 évre, az holnap után leszerelhet, vagy ő sem?
Ha le lehetne leszerelni...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..