Ami annak a liberális népségnek minden baja, ami a katonasággal, honvédelemmel, kapcsolatos. Zsigerből, mert neki úgy illik. Kb., ennyi. Megmondani úgysem tudná.
Hat,tobb problemam is van ezzel az irassal...
Egyreszt magaman konzervativ nemzeti liberalsnak vallokent kifejezetten tiltakozom,hogy ezeket a manapsag progresdzivnel ( anno a komcsik hivtak magukat igy....) nevezett kulturharcos zodkomcsidiota iranyzatot liberalisnak nevezzuk.Sokmindennek tudnam oket mondani,de liberalisnak nem.
Masresut a katona maganemberkent,civil ruhaban oda megy,ahova akar.De egyrnruhaban nem.Az egyenruha az allamhatalmat kepviseli,igy semmi keresnivaloja polgari,civil rendezvenyen.Meg kulturalis eloadason sem,foleg ha az politikai iranyultsagu sugalmazast tartalmaz.Az egyenruhanak nem szabad az aktualisan regnalo politikai hatalom kiszolgalojanak jelkepeve vallnia.A Honvedsegnek mindenekelott a Haza Vedelmenek politikai iranyultsagtol es kultiralis izlestol fuggetlen jelkepenek kell lennie.
Tudom,hogy idealista vagyok,de attol,ki nemzeti libetalisnak valja magat,szerintem ez nem meglepo azert annyira.
Szoval semmi kifogadom a katonak muvelodese ellen,de az ellen igen hogy azt egyenruhaban tegyek civil rendezvenyen.
A Honvedelem ossznemzeti ugy kene,hogy lrgyen.Es a seregnek meg a latszatat is kerulnie kene,hogy barmilyen kulturpolitikai iranyultsagnak reszese.
Szoval ha politikai felhangja van akar egy kulturalis,szinhazii esemenynek is,semmi keresnivaloja azon egyenruhas katonanak.Civilben mehet,de egyenruhaban,testulete jelkepeivel nem.
Remelem ertheto,hogy mit akarok ezzel mondani.