Ki támad meg minket, hogy ennyire kell sietnünk?
Az is lehet, hogy mi fogunk támadni, például Oroszországra.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ki támad meg minket, hogy ennyire kell sietnünk?
Abból történelmileg eddig csak jól jöttünk ki .Az is lehet, hogy mi fogunk támadni, például Oroszországra.
Abból történelmileg eddig csak jól jöttünk ki .
Mikor jöttünk ki győztesen világháborúból?
Oroszország megtámadásából 1918-ban győztesen jöttünk ki a breszti békében.
Tehát megnyertük az első világháborút . Ahogy jelezték már utánam is, nekem nem ez maradt meg, hanem hogy a folyamat vége az lett, hogy mi kerültünk a süllyesztőbe, az államalakulatunk reccsent darabokra, jött kisvártatva Trianon, hirtelen 1/3 lett a terület, és totálisan vereséget szenvedett az az oldal akikkel voltunk. Ki lehet ragadni Breszti békét, csak tényleg ez volt a döntő a történelmi cselekményekben, vagy az amit én most itt felkarcintottam? Sose többet ilyen sikert, vagy győzelmet, amit te annak neveztél.Oroszország megtámadásából 1918-ban győztesen jöttünk ki a breszti békében.
Azért azt remélem látja mindenki, hogy onnan indult, hogy megjegyeztem, hogy milyen jól jártunk eddig mindig, mikor megtámadtuk az Oroszokat, ugye? A cári Oroszország egyébként ha már nagyon kukacoskodunk, valóban belepusztult, CSAK nem mi vagy a szövetségeseink verték őket tönkre, hanem Lenin/Trockij és a vörösök, aminek a következménye az lett, hogy 20 év múlva az ebből kinövő Szovjetunió már a világ egyik vezető hatalma, mi meg mentünk a süllyesztőbe. Ezek tények. Szóval én még mindig tartom magam ahhoz, hogy soha többet ilyen "sikert" mint ami nekünk azzal járt, hogy megtámadtuk őket, és eddig mindig csak mély torokra rakták a brokit nekünk, miután ilyen csodás kalandozásba kezdtünk, és ráköptünk a Medvére.Pedig most teljesen igaza van, a cári Oroszország nem csak hogy elveszítette a velünk és a németekkel vívott háborúját de bele is pusztult. Az uralkodó család elvesztette a hatalmát az ország polgárháborúba süllyedt, a keleti front megszűnt. Az hogy ezek után a többi háborús fél legyőzött minket nem jelenti hogy Oroszországot ne vertük volna meg. (Mármint mi monarchia meg dojcsland.)
Az orosz rendszer pont annyival olcsóbb, hogy feléért vagy negyedéért veheted meg "ugyanazt" a felszerelést. Pl harckocsik, egy Leo2A6/7 árából vehetsz 3-4 T-90-est, fenntartásnál ugyanilyen arányú eltérésekre számítok. Mégis mitől tűnne el ez az eltérés menet közben? Pont semmitől. A szerb dolgot a tüzérség miatt eröltetem, teherautóra szerelt saját ágyújúk van, valószínűleg barátágosabb árral, mint a svéd vagy izraeli gyártmány. A kínaiaktól jelenleg konkrétan semmit nem akarok, de mindent gyártanak, potenciális beszállítónak ők is ott vannak. Gripen után hátha 5. gen gépet akarnak, pénz meg nem lesz sok - miért is lenne? - akkor meg ott lesz a J-31 meg ha az oroszok összedobnak egy kicsi egyhajtóművest akkor az, meg az F-35 darabonként 300 millió dollárért (mert otthon így tudják 95-ért adni profitcsökkenés nélkül). Orosz heli árban fele mint az amerikai, támadó és szállító egyaránt, de lehet ha egyharmada. És értem a jó pontot a barátoknál, de az is jó pont lenne ha ők állnának elő olyan árral, mint a konkurenciájé, mert a barátok ugy-e nem kellene lehúzzák egymást. Ebben az esetben nem kellene felemlegetni, hogy "az én pénzem és arra költöm el amire akarom, és annál akinél akarom b*meg!!!"Egy szövetség tagja vagyunk.
Nem kell amerikától venni fegyvert - repülőgépet mi például egy semleges államtól a svédektől vettünk.
Az oroszoktól most veszünk helikopter nagyjavítást például.
A lengyelek modernizálták a MIG 29-est, és üzemben tartják.
Nálunk a nyílt levegőn rohad szét az összes.
De a rendszereknek ára van, az orosz szerb modern rendszer annyival nem olcsóbb, és ha még olcsóbb is lenne a különbözet menet közben eltűnne.
De például vehetnénk lengyelországban gyártott helikoptert, az egy jó pont lenne a barátainknál.
Nem értem miért erőlteted a kínai, szerb orosz oldalt. A heliket célszerű lenne mondjuk tényleg onnan beszereznünk, de max ennyi.
Joker, lehet itt álmodozni akár olcsóbb ár akár tetszés-alapon, de szerintem az oroszok nem lesznek olyan marhák, hogy harctevékenységre alkalmas fegyvert adjanak el egy velük ellenséges katonai szövetség tagjának. Eladnak nekünk teherautót, esetleg terepjárót, szállítóhelikoptert és talán esetleg szállítógépet (tehát másodvonalbeli támogató eszközöket), de pl. harckocsit, önjáró löveget és harci repülőgépet már nem fognak, szerintem kb. erre számíthatunk.Az orosz rendszer pont annyival olcsóbb, hogy feléért vagy negyedéért veheted meg "ugyanazt" a felszerelést. Pl harckocsik, egy Leo2A6/7 árából vehetsz 3-4 T-90-est, fenntartásnál ugyanilyen arányú eltérésekre számítok. Mégis mitől tűnne el ez az eltérés menet közben? Pont semmitől. A szerb dolgot a tüzérség miatt eröltetem, teherautóra szerelt saját ágyújúk van, valószínűleg barátágosabb árral, mint a svéd vagy izraeli gyártmány. A kínaiaktól jelenleg konkrétan semmit nem akarok, de mindent gyártanak, potenciális beszállítónak ők is ott vannak. Gripen után hátha 5. gen gépet akarnak, pénz meg nem lesz sok - miért is lenne? - akkor meg ott lesz a J-31 meg ha az oroszok összedobnak egy kicsi egyhajtóművest akkor az, meg az F-35 darabonként 300 millió dollárért (mert otthon így tudják 95-ért adni profitcsökkenés nélkül). Orosz heli árban fele mint az amerikai, támadó és szállító egyaránt, de lehet ha egyharmada. És értem a jó pontot a barátoknál, de az is jó pont lenne ha ők állnának elő olyan árral, mint a konkurenciájé, mert a barátok ugy-e nem kellene lehúzzák egymást. Ebben az esetben nem kellene felemlegetni, hogy "az én pénzem és arra költöm el amire akarom, és annál akinél akarom b*meg!!!"
Ez már az ők problémájuk, de mindenképp lényeges, hogy saját pénzed arra költhesd amire akarod és ebben a "barátaid" ne korlátozzanak. Az egyipromi Kamovok meg az öbölországoknak promózott T-90 után akár Magyarországnak is beleférne, elvégre export verziók. Tüzérség meg jönne szerbektől, már úgyis majdnem EU-tagok vagy mfszm.Joker, lehet itt álmodozni akár olcsóbb ár akár tetszés-alapon, de szerintem az oroszok nem lesznek olyan marhák, hogy harctevékenységre alkalmas fegyvert adjanak el egy velük ellenséges katonai szövetség tagjának. Eladnak nekünk teherautót, esetleg terepjárót, szállítóhelikoptert és talán esetleg szállítógépet (tehát másodvonalbeli támogató eszközöket), de pl. harckocsit, önjáró löveget és harci repülőgépet már nem fognak, szerintem kb. erre számíthatunk.