<blockquote rel="ijasz">Elég gyakran utazom vonaton és mostanában sokat elgondolkoztam azon, hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetben vannak az utasok. Bármikor elkövethet egy vérengzést valamely állat és teljesen védekezésképtelenek lennénk. Ez csak azért nem történt meg eddig, mert nem egy zaftos célpont Mo. Erre ez a nagy pofájú kormány kijelenti, hogy Mo biztonságos és még soros elnökséget is szívesen átvállalja a Britektől. Célkeresztet nem akarna ránk festeni??? Ellenben korszerűen felszerelt határőrség még mindig sehol, helikopterek sem lettek pótolva, de egy rendőrségi Mi-2-est ma láttam 15 év után, amin még dédapám volt a géppuskás az első vh-ban. Nehogy véletlenül fegyvert viselhessen a normális ember, mert még a végén tényleg nem mernének itt balhézni a zozók, vagy tűzparancs az illegálisan bejövőkre, ami valós probléma megoldás lehetne. Esetleg kötelezni mindenkit a keresztény vallás felvételére.
Szóval az X nem megoldás, csak a drasztikus és bizonyos jogokat korlátozó lépések. Ha az ország lakosságának a biztonsága érdekelné a vezetést, akkor ilyen problémákat oldanák meg és nem azt, hogy, hogyan lehet vagonszámra lenyúlni a befizetett adóforintjainkat.
Nagyonis sokat tehetsz magad és környezeted megvédése érdekében. Elsősorban gyanakvó vagy. Figyelsz a környezetedre, a vasúti vagonban, étteremben, korcsmában, tömegrendezvényen, stb úgy foglalsz helyet, hogy látod a a bejáratokat a hátad mögött pedig fal van. Nem parázol, de figyelsz, mérlegelsz, hallgatsz az ösztöneidre. Mindig tartasz magadnál engedéllyel viselt önvédelmi eszközt. Gumigolyóst, gázpisztolyt, sprét! Tudom, egy kalasos dzsihadista ellen ez annyi mint halottnak a csók, de egy baltás-késes balfaxt ki tudsz vele csinálni, ha gyakorolsz, gyakorolsz gyakorolsz. A spréd nem a zsebed fenekén van hanem derékszíjon tokban, a gumissal meg hetente ellősz egy két dobot, gyakorolod a rántást-célzást. Határőrséget, rendőrséget, hadsereget nem fogsz leakasztani a szögről, de belenevelni a környezetedbe, hogy figyelmes legyen és merjen cselekedni ha gebasz van – teljesen megvalósítható. Lassan én is jobban örülnék, ha minden arra érdemes alanyi jogon hordaná a 357-est, de nem vagyunk Texasban. Közép-kelet-európában vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy birkaként hagyjuk magunkat szétcincálni. Nem sírunk mint a fürdős k..va, hanem főzünk abból ami megadatott, "érdekképviselőinket" meg elfeledjük mert azok csak a saját zsebüket képesek képviselni.</blockquote>
Köszi! Nem vagyok kezdő. Azonkívül, hogy ex hivatásos vagyok, megvan a polgári fegyvervizsgám és a lövészetvezetőim is. Csak fegyverem nincs (de gyakran járok lőni egy közeli klubba, ami elsősorban vadász de van pisztoly lőtere is). Ennek ellenére sohasem hordhatnék magamnál. Ha vadásznék, lehetne annyi puskám, amennyit akarnék, még ha lőni sem tudnék velük, de sportlövőként meg agyon szívatna a rendőrség.
Ezek hiányában meg esélytelen lennék egy ilyen szituban pedig a Honvédségnél párbajlövészetben nyert a csapatunk is.
Szerintem sokat segítene a közbiztonságon is, ha szigorú vizsgák és szűrők teljesítése esetén lehetne tartani/viselni.