Hunter (Hawker Siddeley,Egyesült Királyság)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 329
75 908
113
Hunter vs. F-35... egy katapultálás története

Screen-Shot-2022-11-04-at-5.28.48-PM.png
Hawker_Hunter_F58_ATAC_Airborne_Tactical_Advantage_Company_AN1865349.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 329
75 908
113
The high operating costs of 5th generation fighters have many current and prospective operators looking at ways to cut the number of training flight hours on these assets, and transfer them to Surrogate Training Aircrafts which have much lower operating costs, and a useful performance envelope featuring avionics representative of those to be found in the latest generation fighters.

Facing a similar challenge with training the test pilots of the future, the International Test Pilots School (ITPS) started development three years ago of the 5th generation Surrogate Training Aircraft (5STA). This unique training asset is a Hawker Hunter, featuring a 5th gen. Human Machine Interface (HMI), Helmet Mounted Display (HMD) and Live Virtual Constructive Training (LVCT) via data link. The aircraft will be employed at the school, on fundamental avionics testing exercises but also on a new series of exercises evaluating workload and system mission suitability during representative missions.

5th generation Surrogate Training Aircraft (5STA)
 
 • Tetszik
Reactions: enzo