Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha lesz még a tesztekről újabb infód ,jelezd légyszi . Köszi!Hírek a HX tenderről...
Az EF teljesítette a próbákat.
Érdekesek a Finnek szempontjai:
1. Függetlenség: a jelszó: "You buy it, you own it, and you decide exactly how you want to use it" (Te veszed, a Te tulajdonod és teljesen Te döntesz hogyan akarod használni) Külön kiemelik hogy teljes kontrolt akarnak a "mission data" fileok fölött és azt nem hajlandók senkivel sem megosztani! (megjegyzés: ezek után érdekes lesz az F-35 szereplése ahol mint köztudott, minden üzemeltető mission data serve-re az USA-ban van...)
2. Földi kiszolgálás: különös tekintettel a hideg, párás környezetben szabad ég alatt végzett karbantartásokra. Fontos szempont még mindig a széttelepített repterekről való üzemeltethetőség. Érdekes részlet hogy külön megkérték a reptér üzemeltetést végző céget hogy a megszokott standardhoz képest rosszabb pályaállapotokat hozzon létre a teszt idejére.
háát akkor eldőlt hogy a finnek nem vesznek ami gépet szerintemHírek a HX tenderről...
Az EF teljesítette a próbákat.
Érdekesek a Finnek szempontjai:
1. Függetlenség: a jelszó: "You buy it, you own it, and you decide exactly how you want to use it" (Te veszed, a Te tulajdonod és teljesen Te döntesz hogyan akarod használni) Külön kiemelik hogy teljes kontrolt akarnak a "mission data" fileok fölött és azt nem hajlandók senkivel sem megosztani! (megjegyzés: ezek után érdekes lesz az F-35 szereplése ahol mint köztudott, minden üzemeltető mission data serve-re az USA-ban van...)
2. Földi kiszolgálás: különös tekintettel a hideg, párás környezetben szabad ég alatt végzett karbantartásokra. Fontos szempont még mindig a széttelepített repterekről való üzemeltethetőség. Érdekes részlet hogy külön megkérték a reptér üzemeltetést végző céget hogy a megszokott standardhoz képest rosszabb pályaállapotokat hozzon létre a teszt idejére.
Ha nem kapják meg úgy a forráskódot mint Izrael, akkor nem, ha komolyan gondolják ezt a hülyeségüket, hogy 100% kontrollt akarnak a saját kifizetett gépeik felett.háát akkor eldőlt hogy a finnek nem vesznek ami gépet szerintem
Szerintem az oroszok vagy a kínaiak is szállítanának nekik 5. generációs repülőt ilyen feltételekkel. Persze aztán megpróbálnák kijátszani.háát akkor eldőlt hogy a finnek nem vesznek ami gépet szerintem
Utánaolvasva úgy vettem ki én is hogy komolyan gondolják a 100% os saját kontrollt. Ha belegondolunk akkor sztem nem csinálnak hülyeséget. Sőt sokan egyet is értenének velük.Ha nem kapják meg úgy a forráskódot mint Izrael, akkor nem, ha komolyan gondolják ezt a hülyeségüket, hogy 100% kontrollt akarnak a saját kifizetett gépeik felett.
Kizártnak tartom jelenleg, hogy ne nyugatról vásároljanak gépet.Szerintem az oroszok vagy a kínaiak is szállítanának nekik 5. generációs repülőt ilyen feltételekkel. Persze aztán megpróbálnák kijátszani.
Itt azért köhögtem egy nagyot. Ha ma gördülne le a sorról egy Rafale és csak évi 200 órát repülnének vele (ez két pilóta évi 100 órával),akkor is a gépek 8 ezer (?) órás élettartama régen elfogy ezelőtt az időpont előtt.HX project Rafale...
Érdekes a cikk, mert a szerző szerint a Franciák és a Dassult cég nem folytatott erőteljes marketing kampányt, viszont ami volt az teljes mértékben a Finneknek arra az igényére épül hogy a megvásárolt eszközöket abszolút szuverén módon kívánják használni.
Ennek érdekében a Franciák - tőlük meglepő nyíltsággal - tényleg felajánlottak és bemutattak indent amijük van, kivéve a AEROS stratégiai felderítő konténert.
Viszont a csomag részét képező Thales Talios konténer nagyon tetszik a Finneknek és sokat dob az ajánlat értékén.
Az EF-fel szemben azt hangsúlyozzák hogy míg az EF gyártósora a közeljövőben "kiszárad", a Rafale 2060-ig tutira üzemben marad.
Hangsúlyozzák továbbá a EU.i együttműködés fontosságát és az 42.cikkely jelentőségét.
Azért ez a HX program elég f@szán is elsülhet a finneknek. Az a kemény, hogy a nyilvános ajánlatok miatt olyan ráigéréseket kapnak, hogy csak nézel.
HX Program Timetable