1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hyunmoo

Diskurzus a(z) 'Ballisztikus és taktikai nukleáris, biológiai és v' témában - AIM-120 által indítva @ 2013. január 9..

 1. AIM-120

  AIM-120 Member Szerkesztőségi tag

 2. joker

  joker Well-Known Member

  Csak a kiegyensúlyozottság kedvéért. Ők miért nem kapnak szankciót, ha a rakétafejlesztés miértjét egyből azzal kezdik, hogyha úgy látják, akkor szétlövik vele a szomszédot? Míg a szomszéd egy műhold fellövéséért szankciókat kap? Kettős mérce. Nem vagyok DK ellen, sőt, nagyon szeretem az ott gyártott elektrónikai termékeket, de a kettős mércét utálom.
   
 3. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  En ugy tudom hogy az uj 800 km es fegyver egy robotrepulogep es nem egy ballisztikus raketa lesz.

   

  Joker

  A kerdes alapjan nekem az jon le hogy neked nem tunt fel hogy a harcias szomszedja orba szajba fejleszti a novelt hatotavolsagu rakitait meg a nuki fegyveret.

  Tobbet kene HTKA-t olvasnod :)

   

   

   
   
 4. drone

  drone New Member

  <a title="joker profiljának megtekintése" href="http://htka.hu/kerekasztal/tagok/joker/">joker</a>

  http://media.salon.com/2012/04/north-korea-missile-carrier.jpeg.jpg

  Nem akarok tippelni, talán valami szakértő megmondja, de szerintem a fenti linken demonstrált rakéta hatótávja, amennyiben működőképes, olyan 5-6000 km lehet. Szerintem erre a fenti válaszlépés még jóindulatúnak is mondható.
   
 5. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Nem tom de nekem a ez valahogy genetikailag egy NIKE raketa leszarmazottjanak tunik.

   

   
   
 6. huleaks

  huleaks New Member

  Ugyanezért az északiakat meg el akarák dádázni. Érdekes világot élünk. Persze tudom, észak koreában kommunizmus, diktatura van , meg különben sem emberek lakják.

  Egyiknek lehet a másiknak meg nem.
   
 7. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  @drone  ezek a rakéták egy parádén lettek bevillantva, nyugati szakértők pedig meg is állapították hogy makettek.

  @Kuruc valóban hasonló elrendezésű a rakéta eleje, de a hasonlóság ott sztem meg is áll.

  Az északi rakétatechnológia lehet, hogy már képes a világűrt elérni, de katonai felhasználásra alkalmatlan jelenlegi formájában. A nukiról meg az a véleményem hogy Aki képes előállítani, az jogosult a birtoklására. É-Korea sem olyan hülye hogy megpróbálja bevetni.
   
 8. joker

  joker Well-Known Member

  Szia Kuruc71!

  Kicsit másként látjuk a dolgokat, de nem baj. A "harcias szomszédja" háborúban áll vele, szóval ilyenkor nem szokatlan a harciasság. Az a rakéta, ami ÉK-nak van vagy volt mielőtt fellőtte, az műhold felbocsátására alkalmas elsősorban és nem hadászati célra. Kissé sarkított példával: könnyebb radarból mikróhullámú sütőt készíteni, mint mikróhullámú sütőből radart. De tegyük fel, hogy mégis hadakozni akar és pont DK a célpont. Minek elcseszni felfoghatatlan pénzeket ICBM fejlesztésre, ha 20km-re a határtól ott van Szöul, mint elsőszámú célpont?
   
 9. chimera

  chimera New Member

  Joker ÉK a ballisztikus rakétával MINDENKIT fenyeget nem csak DK-t! DK rakétája csak északot fenyegeti .
   
 10. joker

  joker Well-Known Member

  chimera

  Az nem egy hadászati célra alkalmas rakéta. Jelenleg semmiképpen sem az, és ha az lenne sem fenyegettek vele még senkit. Ezt a "mindenkit fenyeget" dolgot el kéne már felejteni. Elsősorban mert nem igaz, és emiatt rohadt irritáló. Komolyan érzed valós esélyét annak, hogy ÉK ráteszi a jelenleg nem működő, de majd talán működő atombombáját a nemrég kilőtt rakétájának hadászati célra is alkalmas változatára, kilövi keresztül a fél világon, miközben az n+1 rakétapajzs nem csinál semmit, és eltalál vele téged meg a várost, ahol laksz, miközben nyugodtan nézted az R** Klubot?
   
 11. joker

  joker Well-Known Member

  UI.: DK rakétája is ezzel a 800 km-es hatótávval el tudná érni ÉK-n kívül Japánt, Kínában pár nagyvárost és egy kis szerencsével Tájvánt, ha éppen a történet valami miatt úgy alakul.
   
 12. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  joker

   

   

  Az EK rezsimnek  barmit meger akar csak egy ev tuleles. Ez a barmit annyira igaz hogy eleg megnezni az orszagukat a lakossagot hogy mire kepesek mennyi ember halala rabszolgamunkaja sem draga nekik csak hogy fentartsak az uralmukat.

  Volt alkalmam meg tavaly meghallgatni egy  DK szakertot aki sok mindent mondot de csak egy dolgot emelnek ki.

  " Ha azt hiszitek hogy EK val lehet europai nyugati modon targyalni vagy ezen logika alapjan kiszamithato akkor nem is tevedhettek nagyobbat. Annak a rendszernek egy celja van az pedig a tuleles. Ezert pedig barmire hajlando. BARMIRE.

  Ha ennek az az ara hogy a lakossag felet ki kell vegezni mert nincs eleg etel akkor megteszik ha pedig az az ara hogy csatlakoznak kinahoz akkor az."

   

  Szerintem a nuki raketat arra hasznalnak fel hogy zsaroljanak. Kilonek elsore egy lakatlan terulet fele a Csendes oceanon hogy demonstraljak a kepesseget es utanna igy probalnanak meg zsarolni. a helyzet az hogy nem lehet nyugati fejjel megerteni oket.

   

   
   
 13. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  De most miért joker? Alig pár dolog hiányzik csak...

  Először is egy 100%-osan működő atomtöltet, aztán annak egy rakétafejrészbe is beépíthető verziója, aztán egy megbízható és katonai célokra is alkalmas hordozóeszköz.

  Én speciel nagyon szeretem a kurucosan szólva hivatásos rettegő stílusú cikkeket olvasni, mert rávilágít arra hogy az adott témában mennyire buta emberek is írják (lásd origo vagy index). Mintha a jelen helyzetben elképzelhető lenne az, hogy Északon hetekig babrálnak az indítóállványon egy rakétát és azt elindítják feltűnés nélkül...
   
 14. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Erdekesseg meg !

   

   

  Japan megkinalta oroszorszagot hogy meglegedne a negy vitatott szigetbol harommal es utanna mehetne a bekeszerzodes.

   

  Ezzel parhuzamosan a japok teto ala hoztak egy kolcsonos tengereszeti egyuttmukodesi szerzodest a Filippinokkal.

  Ugy nez ki a japok komolynak latjak a problemat es komolyan is kezelik.

   

   
   
 15. joker

  joker Well-Known Member

  Kuruc71

  Ha bevetnék valaki ellen az atomot, akkor nagyon jól tudod, hogy nincs egy év túlélés nekik, hanem max egy óra. Fenntartom, amit már egyszer a fórumba leírtam, hogy nincs olyan ember ezen a világon, aki pártatlan szemlélő, és objektíven átlátja az ÉK-i belső helyzetet töviről hegyire. Elhiszem, hogy egy DK-i szakértő jobban lát dolgokat nálam, de van egy álláspontja és az nem pártatlan. Kérdezz meg egy ÉK-i szakértőt is ha lesz alkalmad (mondjuk ilyennel elbeszélgetni biztosan sokkal nehezebb és ritkább alkalom), valószínűleg másként tárná eléd a helyzetet.

  Tény, hogy ÉK egy szar hely, föleg innen nézve, Ausztráliából nézbe meg méginkább, de vannak Afrikában sokkal szarabb helyek. És nem csak ÉK-val nehéz tárgyalni, hanem ezt el lehet mondani egész Ázsiáról. A kiszámíthatóság alatt meg nemigazán értem, hogy mire gondolsz. Mutass rá, hogy melyik ország kiszámítható és melyik politikusai megbízható, talpig becsületes emberek.
   
 16. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 17. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  @duck

   Persze hogy makettek. Dísszemlére nem szokás igazi rakétákat vinni. A fegyver amúgy létezik. Az oroszoktól vették. Korábban tengeralattjárón szolgált.
   
 18. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Megkeresem majd a cikket, de ez nem a Musudan. Ezt a fotót Kim Ir Szen születésének 100. évfordulójára rendezett parádén készítették és utána nyilatkozta több szakértő azt hogy a  rakéta létezésére semmiféle bizonyíték nincs, az valószínűleg  csak egy fake makett.
   
 19. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Mint a kép neve is mutatja: north-korea-missile-carrier, itt a hordozóeszközön van a hangúly. Van nekik egy TEL járműkük, de rakéta még lehet, hogy nincs.
   
 20. waggon

  waggon New Member

  Joker, az afrikai párhuzam mentalitásban megállja a helyét, de egyébként még aszfaltozott utakkal sem rendelkező, szervezetlen országocskák gyülevészhadáról beszélünk, ahol úgyis mindegy melyik elnök mit üvöltözik, mert 3 évente van egy puccs és jön másik. Ráadásul a tehetősebbje is csak aknavetőkkel vagy ósdi repülőkkel meg T55-ösökkel tud átlövöldözni a szomszéd törzs területére, a csoróbbja meg éppen csak nem katapultba rakott oroszlánokkal.

  ÉK ellenben fenntart egy a szomszédokhoz képest technikailag ugyan gyengus, de egyébként fegyelmezett, hűséges és marha nagy, milliós hadsereget. Formálisan is hadban áll a szomszédjával, állandóan az elpusztításával és/vagy bekebelezésével fenyegetőzik, időnként átlő a határon, plusz DK ellentétben, ami a rakétájába csak tnt-t tud tenni, ezek atomot is. Plusz átláthatatlan, vakhitű, a realitásokkal, pl megtorlás, csak módjával számoló ideológia mozgatja. Nem azért de egy ilyen szomszédtól jobb félni, mint megijedni:)
   

Ezen oldal megosztása