M
molnibalage
Guest
Lényegében egy kicsit átbalanszolt Sztrela-10-es.
Szingapúri M113 6 db Igla indítóval, FN MAG 7,62 mm géppuskával és német gyártmányú lokátorral.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lényegében egy kicsit átbalanszolt Sztrela-10-es.
Szingapúri M113 6 db Igla indítóval, FN MAG 7,62 mm géppuskával és német gyártmányú lokátorral.
Finn Igla-1E "B export változat":
Az elavult cuccok fenntartása. A modern angol flotta úgy kezdődött, hogy valamikor a XIX. században az amiralitás első lordja leselejteztette a flotta 2/3át. Azt mondta, támadáshoz gyengék, meneküléshez lassúk.Micsoda?
Miért ne tudná? Nem érdekli az infravörös vezérlésű rakétát a célpont radar-keresztmetszete.Az sa-24,ha berepül a hmz-jébe egy lopakodó gép,elvileg le tudja szedni?
Tudom,nem szabadna olyan alacsonyan repülniük,ezért vannak az sbd-k,stb,de bármilyen okkal ott van egy F22/F35,Pak-Fa,akkor képes leszedni?
Miért ne tudná? Nem érdekli az infravörös vezérlésű rakétát a célpont radar-keresztmetszete.
Közelről semmiféle nehézség szint egy stealth gép követésében.
Infracsapdák,egyéb csalik,zavarók?
Az attól függ...
...stb.
- mennyi infra csali, mikor oldva?
- milyen az adott csali típusa? (teflon vagy pirofórikus)
- mi az Igla alváltozata?
Persze, ezek játszanak, de ezek nem steatlh gépen is vannak, szóval ugyanaz a szitu.Infracsapdák,egyéb csalik,zavarók?
Az “imaging seeker” azt jelenti? IR rakétánál.Képalkotós MANPAD még nincs, IR SHORAD-ban nem vagyok biztos. Én nem tudok ilyenről, de ettől még lehet.
Képalkotós érzékelő, mint AIM-9X, IRIS-T és ASRAAM-nál.Az “imaging seeker” azt jelenti? IR rakétánál.
Gondolom a nyugati gépeken nem a pilóta oldja a csalikat sacc/kb-ra rácsapva a gombra,hanem a gép felismeri a fenyegetést,látja az indítást,követi a rakétát,és a szerinte leg optimálisabb időben oldja a csalikat,azt amelyiket a laghatásosabbnak ítéli,ill amelyik van a gépen.
Képalkotós MANPAD még nincs, IR SHORAD-ban nem vagyok biztos. Én nem tudok ilyenről, de ettől még lehet.
Kína cuccokat bevallom nem ismerem.Dehogy nincs. Kínai QW-4,
Ezt sem tudtam.francia Mistral 3
Ezt sem., japán Type 91 Kai.
Csak manuálisan és/vagy félautomatán. A rakétát maga a csali így nem érdekli. Amúgy ez azért mókás, mert ez így rávezetőállomásos SAM.Közvetetten képalkotó infra vezérlésű az RBS 70 NG és a Starstreak, mert ugyan lézer vezetősugarasak, de azt képalkotó infra optikán keresztül tartják célon.
Ezeknél az optikai kiegészítő, főleg a Tornál, ahol a több célcsatorna csak radarral van.OSA-1T, Tor-M2,
NATO szerint 25 km alatt SHORAD.T-38 Stilet, Pancir. Bár az utóbbi kettő már véleményes mennyire kis hatótávolságú, a maguk 20 km hatótávjával.
Ez ok. A képalkotós IR érzékelő angol fordításáról érdeklődtem. IR imaging seeker?Képalkotós érzékelő, mint AIM-9X, IRIS-T és ASRAAM-nál.
Lásd Haditechnikai Összefoglaló.
Ezt rosszul tudod.A rakétaindítás érzékelők a rakéta működő hajtóművét észlelik, de az optikai érzékelők a pontos távolságot eleve nem tudják mérni. Ráadásul egy MANPAD hajtóműve pár másodpercig működik. Szóval lézeres vakítás/eltérítés, az észlelt irányra alapozva,
Ezt rosszul tudod.
A DIRCM rendszerek multispektrális (IR / UV) érzékelői végig kōvetik a rakétát a rakéta motor kiégése után is.
A DIRCM a pár wattos vékony lézer sugárral pontosan az IR rakéta szenzorát célozza és igyekszik azt elvakítani.
A mostani MANPAD ok ellen még működik a módszer, de pl. az Iris-T ellen már nem.
Aha....Szerintem pedig te tudod rosszul:
Aha....
Csak egy gyors screenshot egy anyagból
Ez az ábra hol mondja azt, hogy ez nem a hajtómű működésének szakaszában történik? Ugyanis a lézerrel akkor kell megfogni a rakétát. Ha működő hajtóművel nem sikerül, akkor kiégett hajtóművel már esély sincs.
Hát akkor nézd meg ezt....Ez az ábra hol mondja azt, hogy ez nem a hajtómű működésének szakaszában történik? Ugyanis a lézerrel akkor kell megfogni a rakétát. Ha működő hajtóművel nem sikerül, akkor kiégett hajtóművel már esély sincs.