Indiai APC beszerzési program

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 308
54 737
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/szarazfoldi-haditechnikai-eszkozok-kozbeszerzesei/indiai-apc-beszerzesi-program/" rel="nofollow">piratvitorla</a>

Nekem is ez jött le a cikkből. Ha nem is teljesen, de mintha a BMP-3-ra lenne kiírva a tender...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 308
54 737
113
<a title="" href="http://htka.hu/forum/szarazfoldi-haditechnikai-eszkozok-kozbeszerzesei/indiai-apc-beszerzesi-program/" rel="nofollow">Mackensen</a>

Lehetséges.
De vajon mire gondolt a költő amikor a verset írta? 
sf-kiss.gif
 Szóval várjuk ki a végét, lehet meglepetés lesz. 
 

piratvitorla

Member
2013. március 4.
292
1
18
A szárazföldi technikánál azért más a helyzet... nincs elmaradásban a nyugatihoz képest, másrészt azért már komolyan bizonyított. a BMP-3-ast ha jól tudom a gazdag arab államok is nagy számban rendszeresítették, pedig ők bármit megvehettek volna...

A másik érdekesség a rendelkezésre álló keret viszonylagos szűkössége...

Talán helyi licencgyártás is szóba jöhet? Hiszen hosszabb távon a 3-asokat is cserélni fogják...
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 257
13 620
113
Az Arjun tank kálváriájáról hallottál már?

:))
 
W

Wilson

Guest
Valakik majd biztos megépítik nekik, ha van sok pénzük és türelmesek. Vagy lejjebb adnak az igényekből. :)
Jaja már akkor furcsán néztem kicsit amikor a követelmények között azt olvastam,hogy az alapból stanag 5-ös elülső páncélzatot a későbbiekben stanag 6-os szintre kell majd hozni de igazán a lézerfegyvernél kerekedett el a szemem:)
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 910
73 299
113
India clears acquisition of Futuristic Infantry Combat Vehicle...

The MoD added that the FICV should be amphibious and equip a manned turret with the future combat system (FCS), and fire-and-forget top-attack anti-tank guided missiles (ATGMs). The FICV must be inducted with an automatic cannon of at least 30 mm calibre, a co-axial machine gun, and a stabilised remote control weapon station (RCWS) with a 12.7 mm machine gun. The FICV must be equipped with active protection and laser warning systems, and it must have a carrying capacity of 11 soldiers.
 

acorn

Well-Known Member
2023. június 15.
3 653
6 490
113
Jaja már akkor furcsán néztem kicsit amikor a követelmények között azt olvastam,hogy az alapból stanag 5-ös elülső páncélzatot a későbbiekben stanag 6-os szintre kell majd hozni de igazán a lézerfegyvernél kerekedett el a szemem:)
Es mindez usszon. Erted. :cool:
 
 • Tetszik
Reactions: Wilson