Irányított energiájú fegyverek (elektromágneses impulzus, mikrohullám, HPEM, EMP..)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
48 431
92 564
113
US Army Puts $43M Bet On Next Gen Leonidas High Power Microwave Counter Drone Tech...

Epirus’ CEO says successful tests of the company’s Gen II system capable of rapidly taking down swarms of drones could lead to an official program of record.

Along with illustrating how Epirus’ HPM concept works, Lowery made what should be considered a noteworthy claim:
“We found that electromagnetic interference can be smart … It can figure out pathways into hardened areas if you get the carrier frequency pulses right. If everything is dialed in right, you can even penetrate what you might think to be a hardened, non-susceptible drone.”
The ability to disrupt and down even electromagnetically shielded drones (or ground robots, uncrewed surface vessels, etc.) would present U.S. adversaries with a steep challenge if IFPC-HPM-type systems proliferate.
LeoFamily_w-LeoPod_Oct_2023.jpg

In simple terms, the system consists of a phased-array antenna, supporting computer processing equipment, command-control links, a user interface, a trailer, and a transmitter. The heart of the transmitter consists of Line Replaceable Amplifier Modules (LRAMs), rectangular boxes which can scale in number to meet size, weight, and power requirements or desired range output.

The IFPC-HPM has about 150 LRAMs. Lowery explains that most of the system’s high-value electronics are in the LRAMs. Upgrades would be sent primarily to these modules as well. As a rule of thumb, the system’s size and range scale linearly with the number of LRAMs. For example, a 10 LRAM system would have 10 times less range than a 100-element system.

The IFPC-HPM GEN I is a close-range system used as a last line of defense. The GEN II version of the system increases the range to over double that of the first generation system. Expanding on the theme, Lowery gave an intriguing example when discussing the scalability and range.

If increased range were desired, Epirus could make a “25 LRAM by 25 LRAM” system, which would total 625 elements. Such a system, he said, would give roughly three times the range of the Gen II system. Lowery quickly added that “this is all theoretical” and that Epirus is not selling any 625-element systems today.
Leonidas-mobile.jpg

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 508
50 342
113
US ARMY teszteli a LEONIDAS rendszert...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 508
50 342
113

Leonidas: New U.S. Microwave Weapon Instantly Destroys 49 Drones​

According to Axios, whose journalists were the sole media representatives at the tests, the system successfully disabled 49 quadcopters simultaneously – the largest swarm Leonidas has ever encountered. Upon activation, all the drones dropped almost instantly.

According to the manufacturer, the second-generation systems (Generation II) significantly outperform their predecessors: the effective combat range has more than doubled – up to 2 km – and power output has increased by approximately 30%. Thanks to built-in batteries, the system can operate autonomously for up to 30 minutes without external power.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: endre and jani22

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
17 502
21 335
113

Leonidas: New U.S. Microwave Weapon Instantly Destroys 49 Drones​

According to Axios, whose journalists were the sole media representatives at the tests, the system successfully disabled 49 quadcopters simultaneously – the largest swarm Leonidas has ever encountered. Upon activation, all the drones dropped almost instantly.

According to the manufacturer, the second-generation systems (Generation II) significantly outperform their predecessors: the effective combat range has more than doubled – up to 2 km – and power output has increased by approximately 30%. Thanks to built-in batteries, the system can operate autonomously for up to 30 minutes without external power.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
17 502
21 335
113
Csodálom hogy nem jelent még meg hasonló Ukrajnában - a videó elég meggyőző.

Itt egy rendőrségi dronzavarás kínából .

Ha az erre képes akkor a hurrcan 3000 sem lehet gyenge

GbsYtAnasAADX4o-1024x576-1.webp

Persze a valóságban mit tud az csak ott derülne ki...
Ki tudja ! lebegő dronok ellen elmennek de ha körözve rajban repülnek szétszórtan nagy sebességgel akkor már baj lehet

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
25 508
50 342
113

Itt egy rendőrségi dronzavarás kínából .

Ha az erre képes akkor a hurrcan 3000 sem lehet gyenge

GbsYtAnasAADX4o-1024x576-1.webp

Ki tudja ! lebegő dronok ellen elmennek de ha körözve rajban repülnek szétszórtan nagy sebességgel akkor már baj lehet
Meg a katonai drónok "EW állóbbak"...

• Tetszik
Reactions: Roni

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
13 171
28 480
113

Leonidas: Új amerikai mikrohullámú fegyver azonnal megsemmisít 49 drónt​

Az Axios szerint , amelynek újságírói voltak az egyetlen médiaképviselők a teszteken, a rendszer sikeresen 49 quadkoptert hatástalanított egyszerre – ez volt a legnagyobb raj, amellyel Leonidas valaha találkozott. Aktiváláskor az összes drón szinte azonnal lezuhant.

A gyártó szerint a második generációs (II. generációs) rendszerek jelentősen felülmúlják elődeiket: a hatékony harci hatótávolság több mint kétszeresére nőtt – akár 2 km-re –, a teljesítmény pedig körülbelül 30%-kal nőtt. A beépített akkumulátoroknak köszönhetően a rendszer akár 30 percig is képes önállóan működni külső tápellátás nélkül.

Ősz van, hullanak a drónok.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
13 171
28 480
113