1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Ha ennyire sok az enyhe tüneteket mutató, akkor hogy tudták a kínaiak megelőzni, hogy több Vuhan, illetve Hupej legyen?
  Ennyire hatékonyan le tudták zárni időben, illetve más tartományokban ennyire hatásosak voltak a vuhaninál kevésbé szigorú intézkedések?
   
  Lelkeslaikus likes this.
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 3. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Neztem egy ilyet is, az is elkelt!
   
 5. monster

  monster Well-Known Member

  Meg alapvetően nem szabad kihagyni a számításból, hogy egyelőre azért van ott a halálozási ráta, ahol, mert még úgy-ahogy van kapacitás a kórházban ellátni a betegeket. Az olaszoknál ez már erősen a határon billeg. Ha hagyják szabadon felfutni a dolgot, akkor a betegek többségével nem tudnának foglalkozni sem a kórházakban, az némiképp megtolná a halálozási rátát is. A szkeptikusok véleménye eszerint az, hogy az influenzásokat eddig nem hordták kórházba, hagyták otthon meghalni, ezért nem terhelődött túl a rendszer?
   
 6. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Ha van hozzá értő, jogi végzettségű itt, akkor attól kérdezném: Ez nem tartozik -ha nem, miért nem- valami büntetőjogi kategóriába? Pl.: mint a karantén megszegésekor is járó testi sértés? Nem azért, mert momentumos, vagy bármelyik párt tagja, vagy képviselője; hanem mert felelőtlen, másokra is veszélyt jelentett, tudatosan, hisz az információk birtokában volt és nem is arról van szó, hogy pl. ott dolgozott és haza akart jönni, hanem akkor és oda ment "kiruccanni" ahol már ismerten fertőző betegség volt, majd meg volt az esélye, hogy a vírust széles körben terjessze. A felesége meg az atomerőműbe ment be, ha jól emlékszem, az meg nem a közérdekű üzem működésének megzavarása? -amit akár gondatlanságból is el lehet követni.
   
  fip7, blitzkrieg, b4l4g3 and 2 others like this.
 7. blogen

  blogen Well-Known Member

  A karanténjeikben volt a válasz. Kína leállt, amint szembesültek azzal (ez Leung érdeme is), hogy milyen súlyos a helyzet az enyhe tüneteket mutató fertőzők tömege miatt!
   
 8. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Attól, hogy a ballib megérdemelten megbukott még nem fogok örülni egy tolvajbandának.
   
  blogen likes this.
 9. blogen

  blogen Well-Known Member

  A szkeptikusoknak igazuk van, csak Olaszországban átlag negyvenezer halottja van egy évben az influenzának, ami kiugróan durva, de ugyanaz áll mögötte: a népesség példátlan elöregedése, a 65 évnél idősebbek aránya harminc százalékos. Csakhogy ez a negyvenezer influenza halott nem része a statisztikáknak, elég ránézni erre az egyesített olasz influenza és koronavírus kimutatásra.
   
 10. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  A zárt bukó az jól, alul körbe rá lehet ragasztani egy szűrőrészt is. Persze nem komolyan írom. :)
   
 11. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  tindalos and Nemerson like this.
 12. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Úgy van ! Na meg nem szereti a vírus a meleget, szárazat, és a nyári UV-tól is megmurdel hamar, úgy hogy szorítani kéne vissza júniusig biztosan, de utána is óvetosnak kell még lenni.
   
  Nemerson likes this.
 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Valami olyasmit olvastam, hogy 30 fokon elégy gyorsan kiszárad. Persz ősszel visszatérhet, de addig valamit csak kitalálnak.
   
  Leonidas and Nemerson like this.
 14. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  A cseh és a szlovák kormány már milliószámra veszi a maszkokat Kínából, nálunk még csak ígéret van rá

  https://444.hu/2020/03/21/a-cseh-es...szkokat-kinabol-nalunk-meg-csak-igeret-van-ra

  Nem baj, Pintérnéék 20 ezret gyártanak naponta...

  Pénteken már a második gép szállt le Csehországban, 1,1 millió darab – FFP2 kategóriájú részecskeszűrővel ellátott – szájmaszkkal a fedélzetén. Ez a típus jóval nagyobb védelmet nyújt a koronavírus ellen, mint a sima sebészmaszk, a csehek elsősorban azok között az egészségügyi dolgozók között osztják szét, akik nem kerülnek közvetlen kapcsolatba a fertőzöttekkel. (Magyarországon közben a háziorvosok FFP1-es maszkot kapnak, ami lényegében semmit sem ér vírusok ellen.) Érkeznek majd Kínából Csehországba a legjobb védelmet nyújtó FFP3 típusú maszkból is. Az első szállítmányban volt 100 ezer gyorsteszt is, ami kevesebb, mint fél óra alatt kimutatja a vírust. Összesen 10 millió különféle maszkot vettek a kínaiaktól, ennek a fele a lakosságé lesz.  500 nap múlva nekünk is meglesz a 10 milló..

  Gulyás Gergely is arról beszélt, hogy „1 millió 200 ezer szájmaszk ma is rendelkezésre áll”, gondoskodnak ezeknek a gyógyszertárakba eljuttatásáról, további napi 25 ezer maszkot készül  Szóval már napi 25 0000. Az igen.
   
  blogen likes this.
 15. blogen

  blogen Well-Known Member

  Khm, annyira nem szereti, hogy a világ három nagy gócpontja közül az egyik a közép-keleti, aminél szárazabb és melegebb nincs. Fölösleges ebben reménykedni!
   
  antigonosz and luperator like this.
 16. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

  Ebbe inkább ne menjünk bele.
   
  b4l4g3 likes this.
 17. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Elhiszem, hogy nem szeretnél.
   
 18. milagro

  milagro Well-Known Member

  Egyik magatartás sem merít ki Btk. tényállást. Akkor ráadásul még nem volt különleges jogrend, az csak március 12. éjféltől lépett hatályba!
  Szimplán felelőtlen, hanyag balf@sz a feleségével együtt!
   
  bartinieffektus and phaidros like this.
 19. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 20. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Úgy van, jól olvastad. A nyár olyan lesz neki mint a hóembernek, de ahogy az sem olvad könnyen, pláne ha jól be volt hűtve meg jegesítve, ez sem fogja könnyen adni magát, de akkor már úrrá lehetünk rajta. Közben meg dolgoznak ezerrel a vakcinákon, és több ígéretes és valóban hatásos antivirális tesztje is folyik. Az a mákunk, hogy jön a nyár. Ha ez október elején kezdődik európában, akkor itt reszeltek mindennek. Karácsonykor hipersebességre kapcsolt volna a terjedés.
   
  blitzkrieg likes this.

Ezen oldal megosztása