J-10 Firebird / Vigorous Dragon (Csengdu, Kína)

Bevallom látok a képen 2db. J-10.est, és H-6 bombázót, és egy Szu-27 klónt, amely nem tudom melyik változat ilyen távolságról.A kép szerintem valahogy belső Ázsiában készült, Kínában, ott ilyen sivatagos az éghajlat..
valami támpont??

Figyeld a hátteret:

224618qrzie3x9ep6eebez.jpg
A háttérben nekem egy extra van: H-6-ból a szárny alatti függesztmények pozíciójából következtetve valószínűleg tankert csináltak, ami nem a klasszikus szovjet szárnyvég-szárnyvég módszerrel hanem kiereszthető kosaras tömlővel tölti a gépeket.

A H-6-oson nem újdonság az utántöltő pod. típusjele Xian HY-6DU. Még a wikin is olvasható volt már. A J-10-eken szerintem PL-12 rakéta van, ezeket már láttam régebben is pld Farnobourh-ban.
Nem igazán kivehető, hogy milyen rakéta van a Szu-27 klónon.. Lehet akár póttartály is szerintem..

A H-6-oson nem újdonság az utántöltő pod. típusjele Xian HY-6DU. Még a wikin is olvasható volt már. A J-10-eken szerintem PL-12 rakéta van, ezeket már láttam régebben is pld Farnobourh-ban.
Nem igazán kivehető, hogy milyen rakéta van a Szu-27 klónon.. Lehet akár póttartály is szerintem..
Távoli a kép, nem lehet látni egyértelműen semmit, csak következtetni, de póttartálynak szerintem kevés a keresztmetszete.

Igen pótosnak karcsú. Vezérsikok viszont talán csak hátul vannak, bár a fejrész mögött is lehet. Levegő-föld rakéta?? nagysága alapján talán inkább lehetne..

Szerbusztok!
No tisztelt sasszemű barátaim. Igen jól láttátok. J-16-os multirole gépen a PL-XX rakétát hordozták a sivatagi repteres felvételen (meg a komment felettin is). Amelyet az AIM-120D körüli paraméterekkel gondolnak a szakértők kb. 145 km-es hatótávval. Szerintem a Vympel K-100 volt az alapja.
Forrás: AFM 2017/2 és van egy viszonylag jó minőségű kép is hozzá. Érdekes hogy csak a végén van rolleron és sehol máshol irányító vezérsík stb.

• Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Van arról bármilyen hír, hogy a J-10-esek hogy szerepelnek a gyakorló légi harcokban a J-11-esek ellen?

Mintha olvastam volna valamit erről. Minden évben tartanak egy hatalmas hadgyakorlatot, amin kb 200 gép vesz rész. A legeredményesebb vadászpilóta meg kap egy aranyozott sisakot. Ha jól emlékszem láttam J-10 és J-11 pilótán is.
Ha jól emlékszem a régebbi J-8B gépek olyan 1-10 arányt képesek produkálni közeli légiharcban az új gépekkel szemben csak azt nem tudom, hogy ez egész pontosan mit is jelent? Csak gépágyúzást vagy IR rakétákat is?

• Tetszik
Reactions: arbalest