Jak-28 / Yak-28 Brewer (Jakovlev, Szovjetunió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 824
2 548
113
Anadir, keress rá Google Maps-en.
Van ott egy Il-76-os, egy Mi-26-os, pár Minyó, MiG-31 és néhány Tu-22M3-as.
Itt egy régi kép, de a jobbakat az aviaforum dobja ki:

1606812213_171-polkpvo-su-15-tm.jpgMég Tu-114-es is járt oda:


De találtam egy mégjobb helyet, a Burevesztnyik szigetet, a Szahalin félsziget alatt:
647586_5579c85e9b7050fac6f35bd15b9cec62.jpg


647587_5c7f808f27a6f3f85515ac5c18642901.jpg

Vagy ez a szép bázis Alikel, a csodálatos Norilszk mellett:


Anadirban szálltak le a B-52vel a Bombázó című könyvben, vagy rosszul emlékszem?
 
 • Imádom
Reactions: svajcibeka

Galcom

Well-Known Member
2010. július 2.
969
3 403
93
;)Anadirban szálltak le a B-52vel a Bombázó című könyvben, vagy rosszul emlékszem?

DE! Micsoda memória! ;)
Igaz a valóságban egészen 1993-ig, többek között aktív vadászrepülő ezred települt itt Szu-15-össel. De a maga korában remek volt a könyv.


Egyébként a képeken régebbi és jóval kisebb Jak-25M elfogóvadászok vannak.

Ott fent a jobb felső srarokban. Mit kellett azért tenni, hogy valaki ott védhesse Oroszország anyácskát?

Az északi területeken, 2-3 évente rotálták a személyzetet. Pénz ugyan nem volt több, de a hetvenes évektől igyekeztek élhető körülményeket teremteni a katonacsaládoknak.

Clipboard01.jpg


C03.jpg

C02.jpg

C04.jpg