Járványok, fertőzések (humán)

Van még leyebb?

• Dühítő
  • Tetszik
Reactions: Pogány and merleg
Pont én is ezt akartam betenni.
Azért laikusként, néhány kérdésem, hozzáfűzni valóm lenne.

Egyáltalán nem taglalják, hogy ez a nagy szám milyen megbontású korcsoportonként.
Az elhunytak egészségesek voltak vagy jó pár krónikus betegségben szenvedtek (tudjuk, hogy Németországban mindenki egészséges egyes csoportok szerint)?
Az elhunytak egyáltalán kaptak-e Covid ellen vakcinát?
Átestek-e a Covidon?
Nem tudom kivenni a cikkből, hogy amúgy mi is az elhalálozások oka?

Már nem emlékszek pontosan az évre. Olyan 2015-2016 környékén volt Mo-n influenza járvány, kb. ~25%-al emelkedett azon a télen és tavasszal az elhunytak száma. Minden szenzáció nélkül tudomásul vette mindenki, hogy sajnos ez van. A temetkezési vállalkozók kaszáltak.

A cikk alatt a hozzászólásokat szerintem nem is érdemes elolvasni. Ismét előjött, hogy a mindenhez is jobban értők népe vagyunk. Annyit azért érdemes megjegyezni, a 2 év tapasztalata alapján, hogy egyértelműen nehéz kijelenteni, hogy egy Covid megbetegedés hogyan fog lezajlani. Elhunyt olyan 30 éves ismerősöm, aki maga volt a megtestesült egészség. Megmaradt olyan 80 valahány éves ismerősöm, akibe amúgy csak hálni jár a lélek, többszörös krónikus betegségben szenved. Kétszer is beleesett a Covidba, mindkétszer viszonylag könnyen átvészelte. Elhunytak olyan ismerőseim, akik megkapták a vakcinát, de elhunytak olyanok is akik teljesen vakcina ellenesek voltak.

Az Amerikai Energetikai Hivatal egy új jelentés szerint arra jutott, hogy a Covid-19 járvány egy kínai laborbaleset következménye. Eddig ők is más véleményen voltak és csak az FBI feltételezte, hogy laborból származik a vírus és nem természetesen jött létre.

Ez a Pfizer hatása?
Oltásellenes körökben biztosan. :)

De szerintem inkább az játszott közre, hogy az emberek kezdenek belefásulni a folyamatos védekezésbe. Ráadásul decemberben már terjed az influenza, az RSV, meg még vagy tucatnyi nyavaja, ami az utóbbi 2-3 évben nem tudott, így magasabb mortalitással jártak/járnak.

Oltásellenes körökben biztosan. :)

De szerintem inkább az játszott közre, hogy az emberek kezdenek belefásulni a folyamatos védekezésbe. Ráadásul decemberben már terjed az influenza, az RSV, meg még vagy tucatnyi nyavaja, ami az utóbbi 2-3 évben nem tudott, így magasabb mortalitással jártak/járnak.
Én arra gondoltam, hogy nálunk magas a kínai és orosz oltás aránya, ezért lehet alacsonyabb ez a mostani halálozási ráta.

Az amerikai energiaügyi minisztérium arra a következtetésre jutott, hogy a Covid-járvány nagy valószínűséggel egy laboratóriumi szivárgás miatt alakult ki – derül ki a Fehér Háznak és a kongresszus kulcsfontosságú tagjainak nemrég átadott titkosszolgálati jelentésből.
Forrás: https://kuruc.info/r/64/255774/

Szerintem ez a bejelentés aligha független a politikától, hogy pont most. Persze ettől lehet igaz is.