Bezzeg amikor én mondtam akkor simán dilettáns hülye vírustagadó etc voltam !
És te honnan tudod, hogy lipidburokba van burkolva? Mert mondták? Kik, akik előállították és ne adja Isten, van valami mögöttes szándékuk? Mert aztán tőlük igaz infókat kapunk az biztos. Mint az egész vírus-hírveréssel a médiában (ma, felületről fertőz, holnap ja nem, levegőből, holnapután, ja nem, csak ha rád köhögnek, stb., aztán árt neki a nap, nemárt neki - és ezt egyszerre is ha kellett több forrásból, ellentmondóan) . Össze vissza hazudoztak, zavartak mindenkit. Ezek után 100x is megvizsgálok egy kérdést, mielőtt a választ kialakítom. Csoda, hogy ennyi szkeptikus van? Mintha ez is lett volna a céljuk. Minden esetre nekem nem kell az mRNS alapú kotyvalékok (adja magának Gates bácsi&Co.). Kínai vagy Orosz, de inkább a hagyományos elölt vírusos Kínai. Eddig is ezeket az oltásokat kaptam és nem lett semmi bajom. Az mRNS alapút még csak most próbálgatják tömegesen.
Nos igértem mára.
1. Amiről szó van, hogy a dns replikáció hibajavításának emlősökben is megtalálták az rns-dns irányú lehetöségét.
Ez érdekes, de nem RNSről DNSre átírás. Hanem RNSről DNSre javítás. Nagyon fontos különbség. Ezért nem is dőlt meg a centrális dogma. A repair amihez kapcsolják, az bázis javító mechanizmus, azaz 1-1 bázis javításáról szól. Nem pedig egész láncok dnsbe integrálásáról.
Azok amúgy ki is buknának a későbbi checkpointokon.
Nem tudom ennél többet mit írjak, magát a replikació mechanizmusát leírhatnám, de nem izgi.
Szóval akkor ugorjunk a vakcinákhoz:
Alapvetően lassan fel lehetne már fogni, hogy két mechanizmus van csak, amire ha a sannofi vakcinája jó lesz 4 féle utat társitottak.
Az orosz/az ugyanúgy mrns alapú mint a modetna/pfizer.
Csak a bejuttatási mód más.
Ezek után ha az egyik működik, és nem integrálódik a genomba, akkor a másik is.
De, és itt jön a de: az mrns nem megy vissza a sejtmagba, annyira nem, hogy nem is nagyon van (na jó, azt hiszem nincs is, de bevallom nem nyálaztam át ezért a teljes jegyzeteim) importin rendszer rá. Sőt arra van rendszer, hogy kiszűrje a nem megfelelően érett mrnseket, és még a citoplazmába jutás előtt elbontsa. Na ezért hülyeség ezen aggódni.
Az meg, hogy nincs lipidbe csomagolva nonszensz. Még polya farokkal, es guanin cappal is percekben mérhető egy mrns száll féléletideje ha nincs extrém módon védve. Na akkor szted? Persze, elvileg a lipidre rá lehetne rakni olyan felszini markereket, amik akár a nukleáris transzportba is bevonják. Csak gyakorlatban megint ott vagyunk, hogy oké, és? Az ott egy olyan mrns lesz, amit hibás/nem sajátként ismer fel a sejt, és elbont. És ezzel NEM tudsz mit kezdeni.
Akkor már sokkal egyszerűbb lenne ráhibridizáltatni a reverz transzkriptázt, és valamelyik inkaláló vírus mechanizmusát, vaaagy alapból dnst bejuttatni pl transzpozonon.