Valóban? Neked ilyet mondott?De nem én találtam ki hanem Darvin !
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Valóban? Neked ilyet mondott?De nem én találtam ki hanem Darvin !
Nem, dehogy, ez egy náci torzítás.Az evolúció alap törvénye : az erős túlél a gyenge elbukik !
Szerinted a jónép ezt tudja?Ezek közül csak ő szakértő, érdemes a kattintásvadász cím után elolvasni mit mond. És főleg azt mikor.
Ez így van a természetben, de ezt az emberi civilizáció (hogy ideiglenesen vagy vêgleg azt majd az idő eldönti), már ezt nagymértékben kijàtszotta, lásd gyógyászat védőoltások stb......De nem én találtam ki hanem Darvin !
Nem, de szerintem tudod mi volt a véleményem arról, hogy Őfelsége idején hol lenne mind a két oldal médiamunkás seregeSzerinted a jónép ezt tudja?
Nem is akarlak, te azok közzé tartozol akik a komoly kétségeik ellenére beoltatták magukat, csak arra próbáltam utalni, hogy egy nagyobb átoltottság milyen előnyökkel járna..Nem engem kell meggyőzni ! Én megtettem mit megkívánt a haza és a Dúcsém ! A maradékot kellene de ahhoz meg konzekvens kommunikáció kéne az egész világon és felelősség vállalás a kormányok részéről !
A lezárásnak és a korlátozásnak az az oka, hogy az oltások nem tudják hatékonyan megakadályozni a vírus fertőzésének a terjedését. Miért, mert az oltások kifejlesztése óta már a 4.-5. mutációja fertőz, amelyik tüskefehérjéje, már nem azonos az eredeti wuhani verzióval. Az ajánlott átoltottsági százalékot annak idején 60-80%ra becsülték, meg ugye feltételezték, hogy 10-15% automatikusan amúgyis átesik a betegségben és természetes védettséget szerez. Ergo, bekövetkezik az un. nyájimmunitás, amiről a vírusnak elfelejtettek szólni. A vírus meg gondolt egyet oszt mutálódott, fityiszt mutatva az elképzeléseknek.Ebben egyetértünk, de nem mindegy mennyi ember kerül be az intenzív osztályokra a kórházba, ne felejtsd el, hogy ez az oka minden lezárásának korlátozásnak, ha a magyar népesség 80-90%-a be lenne oltva akkor az EÜ rendszer nem lenne túlterhelve...
Ők így buliznakAzért kora este felé kerekedett egy kis vidám verekedés.
A rendőrség nagyon visszafogta magát és próbàlta a helyzetet deeszkalàlni. Csak borsszpréjt hasznàltak alkalmanként. Még pajzs se volt náluk mindenhol. De a java még jöhet, amikor kisebb, radikàlis csoportok elvàlnak a tömegtől.
Állitólag 38000 tüntető volt.
Értelmezés kérdése ez tény !Nem, dehogy, ez egy náci torzítás.
Az evolúció alapja, hogy az él túl, aki képes alkalmaszkodni a kornyezete változásainak.
Ezért mi nem a dínók leszármazotjai vagyunk, hanem az apró emlosoké.
Egyáltalán nem játszotta ki. Esetleg a természetes szelekciót. De még az is kérdéses. Az evolúció ugyanis csak egy irány nélküli véletlen eseménysor. És ennek a védőoltás is része.Ez így van a természetben, de ezt az emberi civilizáció (hogy ideiglenesen vagy vêgleg azt majd az idő eldönti), már ezt nagymértékben kijàtszotta, lásd gyógyászat védőoltások stb......
Nevess csak.
Egy:
Merkely: egy oltás is elég lehet a fertőzésen átesetteknél
A koronavírus-fertőzésen három hónapja bizonyítottan átesetteknél egy vakcina elégséges a védettség kialakulásához - hangsúlyozta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön a Kossuth rádió Napközben című műsorának új, Vírusinfó néven indult rovatában, amelyben a hallgatók a...www.portfolio.hu
Szlávik: egy oltás nem elég a koronavírus elleni védettséghez
Az oltások megvédenek a súlyos fertőzéstől és a koronavírus okozta haláltól, amennyiben valaki mind a két oltását megkapta és a második után már eltelt 1-2 hét – mondta el Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológusa az M1-nek adott interjú során a 444 tudósítása szerint.www.portfolio.hu
Kettő:
Pfizer:Minden, amit a vakcinákról tudni akart, de sosem merte megkérdezni
Itt az Index vakcinakisokosa. Ki gyártja, ki engedélyezte, ki alkalmazza, ki kaphatja, kinek tilos?index.hu
Moderna:
- Két adag szükséges, az oltási protokoll március 1-jei változásával 35 nap különbséggel adják be az első és a második adagot.
Astra Zeneca:
- Két adag szükséges a védettséghez, 28 nap különbséggel.
Sinopharm:
- Két adag szükséges, 4–12 hét különbséggel beadva. Magyarországon az oltási protokoll március 1-jei változásával – ellenkező döntésig – 12 hét különbséggel alkalmazzák idehaza a vakcinát.
- Két adag szükséges a védettséghez, 21–28 nap időközzel történő beadással. Magyarországon 28 nap különbséget tartanak a két oltás beadása között.
"Teljesen csak az védett, aki megkapta mindkét oltását. Aki a Pfizerből megkapta a második oltást már másnap védett lehet" – mondta nemrég Duda Ernő virológus.Pfizer-BioNTech oltás: eddig tart a védettség
Oltás után mikortól véd a Pfizer és a Moderna első vakcinája? Mennyi időnek kell eltelnie a teljes védettségig? Mennyire vagyunk védettek a második oltás után? Összeszedtük a védettségről elérhető nemzetközi adatokat.www.egeszsegkalauz.hu
Három:
Duda Ernő: A harmadik oltás évekre védettséget adhatna a Covid ellen
A professzor biztos benne, hogy kell emlékeztető oltás, sőt sokaknál újra kell kezdeni az immunizálást.index.hu
Harmadik oltásra is szükség lehet a kínai vakcinából
Bizonyos esetekben szükség lehet a harmadik dózisra.index.hu
Harmadik oltás Magyarországon: kinek, mikor és milyen vakcina legyen az újabb adag?
Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a harmadik oltás beadatását, akár már négy hónappal a második után. Ezért Falus András immunológust, Rusvai Miklós virológust és Dobson Szabolcs szakgyógyszerészt arról kérdeztük, hogy milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a harmadik oltás...www.portfolio.hu
Négy:
Koronavírus: sokaknak negyedik oltásra is szükségük lesz
Akinek egyáltalán nem alakult ki védettség a szervezetében az első két oltás hatására, arra úgy kell tekinteni, mintha egy oltást sem kapott volna – mondta Duda Ernő virológus az ATV-nek. Szavai alapján tehát nemcsak a harmadik, de a negyedik oltásra is szükség lehet.www.portfolio.hu
Bajban a Szputnyikkal és Sinopharmmal oltottak: csak negyedik adag után utazhatnak szabadon
Hiába kapnak a sinopharmosok és a szputnyikosok harmadik oltásként egy nyugati vakcinát, az uniós vakcinaigazolványra csak azok jogosultak, akik két adag, az EMA által elfogadott vakcinát kaptak. Bár az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete lapunkkal azt közölte, hogy a rendszer...www.portfolio.hu
Kellhet negyedik oltás is annak, akinek az első kettő nem működött?
Ha valakinél nem működött megfelelően az első két oltás, annak lehet, hogy elég a harmadik oltás, de lehet, hogy kell negyedik is. Harmadik oltásnak nem szabad Sinopharmot adni mRNS-vakcinával oltottaknak, állítja Falus András immunológus.www.szabadeuropa.hu
És mikorra már félelmetesen védettek lettek ettől a sok szartól világszerte:
Elérte az ötödik járványhullám Izraelt, az oltás ellenére is sokaknak kell orvosi segítség
Tíz fertőzött tizenötnek adja tovább a vírust Izraelben, ahol megjelent a delta variáns is. Az orvosi kezelésre szoruló fertőzöttek 20 százaléka kapott védőoltást korábban.hvg.huIzrael két vállra fektette a vírust, de nem volt olcsó
A lakosság 60 százalékát már legalább egyszer beoltották, közel járnak a nyájimmunitáshoz.index.huMikor jöhet az oltások következő köre? - WEBBeteg
Izrael megkezdte az előkészületeket a COVID-19 elleni vakcinázás újabb körére, amelyben - várakozásaik szerint - már a gyerekeket is be fogják tudni...www.webbeteg.huPéldátlan sikersztori: Izraelben megállította a brit vírusvariánst a villámgyors vakcináció
Az ambiciózus és fegyelmezett oltási kampány Benjamin Netanjahu miniszterelnök beoltásával kezdődött, és mára már minden második izraeli megkapta a vakcinát. Az ország mostanra ott tart, hogy az oltásigazolással, rendelkezők számára visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, de a sikerért...qubit.huIzraeli adatok szerint kevésbé hatékony a Pfizer-vakcina a koronavírus delta variánsa ellen
Ez esetben kevésbé akadályozza meg a fertőződést, de alig alakul ki súlyos megbetegedés.magyarnarancs.huÍgy vált Izrael az oltások egyik mintaállamává
Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök harmincszor kereste fel telefonon Albert Bourlát, a Pfizer elnök-vezérigazgatóját, hogy megállapodjanak a vakcinák leszállításáról.…muhely.bme.huKoronavírus: novemberben tetőzhet a negyedik hullám - Házipatika
Vattay Gábor fizikus szerint ez látható a számokból.www.hazipatika.comEgyre nagyobb a baj a világ egyik legátoltottabb országában - Liner.hu
Annak ellenére, hogy Izrael a világ egyik legátoltottabb országa, egyre inkább kezdi megvetni a lábát az Indiában érzékelt delta variáns.liner.huKevésbé véd egy adagnyi Pfizer-vakcina, mint eddig hitték
Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mennyire volt hatékony Izraelben az első dózis védettsége, de tény, hogy az országban hétfőn új rekordra, 10 ezer főre nőtt az új napi esetek száma.maszol.roIzrael példája azt mutatja, hogy az oltással hamar meg lehet fékezni a vírust | Mandiner
Az oltás első dózisa után két héttel már harmadával csökkent a fertőződés mértéke az oltottak korosztályában.mandiner.hu
Sok laposföldes.
Az emberek ennek a végtelen faszságnak az olvasásával, hallgatásával tájékozódtak. Amihez hetente maguknak is hazudni kellett a szakértőknek és 'szakértőknek', az biztos rendben levő dolog?Egyáltalán nem játszotta ki. Esetleg a természetes szelekciót. De még az is kérdéses. Az evolúció ugyanis csak egy irány nélküli véletlen eseménysor. És ennek a védőoltás is része.
Nem ebben tévedsz az oltásoknak nem az az elsődleges feladata, hogy hatékonyan akadályozza meg a járvány terjedését hanem az, hogy akit beoltattak ne kerüljenek kórházba és annak ellenére, hogy most nem az eredeti hanem a jóval agresszívabb delta variáns fertőz a vakcinák biztosítják azt a védelmet az oltottaknak amit a vakcina gyártók ígértek.A lezárások és korlátozásokkal az az oka, hogy a rendelkezésre álló ingyenes oltások ellenére, nagyon sok ember még nem oltatta be magát.Az meg, hogy a vírus mutálódik egy természetes folyamat az orvos tudomány ezért sem egy egzakt tudomány,de ha tetszik vagy nem a leghatékonyabb fegyverünk a betegségek ellen..A lezárásnak és a korlátozásnak az az oka, hogy az oltások nem tudják hatékonyan megakadályozni a vírus fertőzésének a terjedését. Miért, mert az oltások kifejlesztése óta már a 4.-5. mutációja fertőz, amelyik tüskefehérjéje, már nem azonos az eredeti wuhani verzióval. Az ajánlott átoltottsági százalékot annak idején 60-80%ra becsülték, meg ugye feltételezték, hogy 10-15% automatikusan amúgyis átesik a betegségben és természetes védettséget szerez. Ergo, bekövetkezik az un. nyájimmunitás, amiről a vírusnak elfelejtettek szólni. A vírus meg gondolt egyet oszt mutálódott, fityiszt mutatva az elképzeléseknek.
A felelősségteljes szülő megvédi a gyerekét a betegségtől, ennek az egyik lehetséges eszköze a védőoltás. Ha csak nem teljesen lyukas a memóriád, akkor emlékszel rá, hogy leírtam: ha lenne gyerekem, akkor sem változna a szakmai véleményem. Sőt az unokatesóm szüleit is én csesztettem, hogy oltassák végre be.Amíg nincs sajátod addig fogalmad sincs mi az a szülői felelősség ! Tehát olyanról beszélsz amiről pont semmit se tudsz ! Erre mondják a kibicnek semmi sem drága ! Az látom nem jött le , hogy tünet nélkül átesett a Covidon és olyan magas az ellenanyag szintje mint egyik oltástól se lenne !
Lehet túl magas elvárásaim voltak veled szemben, amikor azt feltételeztem, hogy ezen a gyök kettes IQ-jú marhaságon sikerült túltenned magad...Attól , hogy egy gyógyszer gyártó cég "ügynöke" azt írja , hogy...
Félreértesz én arra céloztam,hogy az orvostudománynak és egyébb civilizációs vívmányainknak hála sok olyan ember él ma akik korábban az ogre által idézet "törvény" következtében már nem élne...Egyáltalán nem játszotta ki. Esetleg a természetes szelekciót. De még az is kérdéses. Az evolúció ugyanis csak egy irány nélküli véletlen eseménysor. És ennek a védőoltás is része.
És jó sokan meg is haltak miattuk és rengetegen élethosszig szenvednek az egyéb vívmányoktól, szóval azért nem csillámunikornisos a látkép.Félreértesz én arra céloztam,hogy az orvostudománynak és egyébb civilizációs vívmányainknak hála sok olyan ember él ma akik korábban az ogre által idézet "törvény" következtében már nem élne...
Jól látod ! Pont ez az oka a túlnépesedésnek is ! És amikor ez az egész őrület elkezdődött kikre volt veszélyes ? Hát csak a nyuggerekre és gyengékre ! Az gyógyszeripar beavatkozásának eredményeképpen pedig már mindenki célkeresztbe van ! Ezért mondom az egyén felelősségét !Félreértesz én arra céloztam,hogy az orvostudománynak és egyébb civilizációs vívmányainknak hála sok olyan ember él ma akik korábban az ogre által idézet "törvény" következtében már nem élne...
Nem ebben igazad van de csak össze kell hasonlítani a pl mostani gyermek halandóságot a 150 évvel ezelőttivel, vagy mondok màs példát milyen jó nem belehalni egy baktérium fertőzésbe mert van antibiotikumunk.És jó sokan meg is haltak miattuk és rengetegen élethosszig szenvednek az egyéb vívmányoktól, szóval azért nem csillámunikornisos a látkép.
Ogre leírt egy eszement nagy baromságot sokadszor. Nem érdemes vele foglalkozni.Félreértesz én arra céloztam,hogy az orvostudománynak és egyébb civilizációs vívmányainknak hála sok olyan ember él ma akik korábban az ogre által idézet "törvény" következtében már nem élne...