Annyi van mint a szemét. Csak műtős, egyszerű a nagy része. Ami Ffp2/3, az nyilván jóval kevesebb mint ami a teljes lakosságnnak kéne. Millió számra hordják a gépek kínából naponta a felszerelést. Műtőst simán kötelezővé lehetne tenni, de minek? Nem tudja hordani az emberek 80+%-a!
Értsétek meg! A műtős maszkot, főleg ha az megkötős, nem gumis!!! a legjobb sima körülmények között használni, mert könnyű levenni JÓL, és könnyű tisztítani. Mellett a varrott szintén hasonló. De egy ffp1-2 sokkal macerásabb. Többet ártunk vele alapesetben, mint egy sima maszkkal. Mi nem órákat utazunk, vagy egészségügy vagyunk, hanem bemegyünk melózni, vásárolunk, járunk az utcán. Erre a műtősnél jobb nem kell. Sokkal könnyebb megfertőződni durvább maszk hibás viselésével, tisztításával, mint lekapni a fülről a madzagos műtőst. A gumis már ott is bekavar, hisz a gumi vagy beleesik a súlya miatt a maszkba, vagy hozzáér a maszk külsejéhez. Az ffp1-2 dettó. A hátsó fejen átkötő gumi mindig beleesik a belsejébe, és amikor kiveszed, akaratlanul is hozzáérsz, és kialakulhat egy kapkodás, hogy megfogod a külsejét, a külsejéhez is hozzáért a gumi, stb. Utána ha nem tudod zacsiba tenni, majd fertőtlenítővel a kezded azonnal megmosni, meg lehet gyorsan szopni. Ezért mondta MC, hogy az használja, aki tudja is mit csinál!
Mindhárom maszkot próbáltam, adtam anyáméknak, informatikus tesónak, orvos tesónak, orvos anyósnak, legjobb barátnak, stb., és először mindenki bénázott. Az idősebbek később is, az informatikus tesóm volt a legbénább. Vidéki egyetemi barátom - egyszerű földműves - elsőre ugyan szintén bénázott egyet, de másodjára azonnal tudta mit ne. És ekkor még nem is volt élesben a cucc náluk, csak amikor odaadtam, kíváncsi voltam megfertőződnek-e. Anyám pl. két sarki bolt után visszaállt a műtősre, mert amikor egészségügyben dolgozott, hozzá volt szokva mit hogyan kell, az ffp1 neki nem jött be. Stb. Szóval ez egy külön történet.