Közös Felelősség Hadművelet
"Folyamatosan kezdik tájékoztatni a héten a járások polgármestereit az országos tesztelés folyamatáról. A hadsereg képviselői először a járási elöljárókkal találkoznak, velük egyeztetik a hadművelet egyes pontjait. A mintavételi komissziónak információink szerint nyolc tagból kell majd állnia, a csapat vezetője a hadsereg tagja lesz."
..
"A keddi nap folyamán a szlovákiai települések polgármesterei is egyelőre a kormányfői sajtótájékoztatóból értesültek az országos tesztelés körüli információkról. Portálunk értesülése szerint
a nyolc tagból álló mintavételi komissziót a hadsereg képviselői fogják vezetni, minden tesztelési helyen egy hivatásos katona tartózkodik majd, aki a „hadműveletet” irányítja, az ő felelősségük lesz a tesztek eljuttatása a kijelölt helyre, és időközönként jelentést tesznek majd a tesztelés folyamatáról. Értesülésünkre jutott, hogy a Galántai járás elöljáróját, Ján Duranskýt a keddi nap folyamán keresték fel a szeredi katonaság képviselői, hogy megismertessék vele a „Közös felelősség” hadművelet tervezetét."
https://ma7.sk/aktualis/katonai-muvelet-lesz-az-orszagos-teszteles
A full teszt egy politikai fa..ság. Sok a beteg, gondolom halnak is meg, nehéz megfogni, pedig jöttek korábban, hogy milyen népsűrűség. stb. Hogy azt higgyék csinálnak valamit a szokásos semmin kívül, kitalálták ezt a baromságot, de nem kötelező. Ajánlott kötelező. Hány ilyenem volt munkám során, és sose lettem se több, se kevesebb, ha nem vállaltam el! Ugyanez ott is. Megcsinálnak valamilyen barom tesztet (PCRt kizárt, ekkora kapacitásuk nincs), és lesz valami tesztjük ami több lesz, mint volt, de hogy bármire is elég lesz? A karantén, a WHO stb. szabályok napról napra változnak. Ami tegnap még oké volt, mára nem és fordítva. A karantén napok száma is csökkent. Ezt így nem lehet megfogni. A suli szünettel időt fognak nyerni, a napi esetszám picit vagy nagyon csökkenni fog, de ennyi. A srácok jó hordozók. Ezt esetleg ki lehet kapni és kisebb számot fogunk kapni. Ez tuti így lesz. Ameddig tart a suliszünet. Egy hét múlva, pedig vissza minden. Páran ennek hatására elkezdik majd verni az asztalt, pl. hazai ellenzék, főleg ha a kormány elgondolkozik rajta, hogy digitális oktatás, zárják be a sulikat. Lesz akiknek jó lesz, és lesz akiknek rossz. Én nem bánnám, de én csak egy egyén vagyok, a többségnek és a gyerekeknek nem lenne jó. Hogy az esetszám ua körülmények között mitől lesz kevesebb a januári csúcstól, ahogy mondják, nem tudom. De ha a sulibezárással csökken, a leállítással csökken, felőlem legyen. Vírus szkeptikus nem vagyok. A helyzetemben elkapni nem lenne jó. De sodródom az árral én is, mert mást nem lehet tenni. Az tuti, hogy ha terhes nő lennék és lenne vakcina, nem oltatnám be magam. Szóval ha lesz vakcina, ha nem, ez egy kurva nagy lutri. Az influenzában 1918 és utána sokan meghaltak, de annyian, mint az I. VH után már nem. Ez is ilyen vírus, sok mindenre megtanítja az embereket, de azért átesni rajta nem kellene, mert nem kellemes. Jó lenne, ha lenne rá készítmény, ami ha elkaptad kiüti. Ennyi. De ha van vakcina, ami le van tesztelve és hatásos forever, felőlem az is jó. De a hülyeség, hogy a teszttesztteszt majd valamit is érni fog, főleg egy tranzit ország esetében, na hagyjatok már!