Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 639
55 537
113
Rendkívüli osztrák intézkedések:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...nnak-a-rendkivuli-osztrak-bejelentesek-419351
..
Két tiroli települést (Patznauntal és St. Anton am Arlberg) két hétre karantén alá helyeznek, és azok a külföldiek, akik itt tartózkodnak, el kell hagyniuk a térséget.
..
Határellenőrzést vezetnek be Svájccal szemben.
..
Az éttermek, bárok, kávézók csak hétfőn délután 3-ig lehetnek nyitva, akkortól be kell zárniuk nekik is.

Radikálisabbat vártam. Remélem, hogy elèg lesz...
 
T

Törölt tag 2361

Guest
0717be0601f64774f137da01936cb7bc.jpg

Szlovák járványügyi helyzet - pillanatkép :)

ez biztos nem a virus miatt van.

vagy a csavo csak kiflit akar enni?

en ha keszulnek nem kiflit vennek nagy csomagban hanem sok minden mast (rizst,konzervet,lisztet stb)
 
T

Törölt tag 008

Guest
Ha karantén alá helyeznek egy települést akkor árulja el már nekem valaki mi szarert küldik haza a külföldieket?? Azért hogy otthon tovább fertozzenek mindenkit?? Ennek mi az értelme?? Ha karantén akkor mindenki ott marad amíg ki nem derül ki a beteg és ki nem...
Ha karantén alá helyeznek egy települést akkor az önkormányzatnak kell gondoskodnia a lakosság ellátásáról. Nyilván nem akarják a külföldieket eltartani ergo elzavarják.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egy Facebookra ma feltöltött videó szerint a magyar-osztrák határon egy kamionosnak azt tanácsolta egy magyar rendőr, hogy hallgassa el, hogy Olaszországban volt, ha nem akar karanténba kerülni. A videó elején a sofőr egyből jelzi: azért veszi fel a jelenetet, hogy a nyilvánossá tegye, milyen ellenőrzés folyik a határon. „Rendőrautót látok, de vöröskeresztes autót vagy egészségügyi szakembereket nem látok” – kezdi a szövegét, mielőtt még a rendőrök elérnék a kamionját.
Magyar rendőr az osztrák határon: „Nem szabad megmondani, hogy Olaszban volt”

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy aki arra gyanakszik, hogy koronavírusos (magas láz, erős, száraz köhögés, légzési nehézségek), az telefonon keresse az orvosát, ne rohanjon le a háziorvosi rendelőbe, mert komoly fennakadásokat okozhat az egészségügyi ellátásban. Itt van Kótaj példája. A Nyíregyházától 10 kilométerre lévő településen találtak egy koronavírusos beteget. Ez nem szóbeszéd, nem ismerős mondta, aki hallotta megbízható helyről, hanem igazoltan. És amitől igazán tanulságos a kótaji eset. A háziorvos és az asszisztense is karanténba került két hétre, mivel nem megfelelő védőfelszerelésben látták el a beteget. Ilyen ugyanis nincs a háziorvosoknak, azokat csak azoknak biztosítja a kormány és/vagy az operatív törzs, akik elméletben közeli kapcsolatba kerülnek a koronás betegekkel (kijelölt kórházak kijelölt részlegei, gyanús eseteket szállító mentősök).
Kótajban is felbukkant a koronavírus, és megmutatta, hogyan rombolhatja a háziorvosi rendszert

„Nem kell félni, itt vagyunk, eltökéltek vagyunk, végezzük a dolgunkat. De a tegnapi orvosellenes EMMI-nyilatkozat után csak annyit tudtunk reagálni, hogy kinyalhatják” - mondta egy vidéki intenzív osztály orvosa, mikor arról kérdeztük, mit üzenne a kormánynak a koronavírus-helyzettel kapcsolatban. Az általunk megkérdezett orvosok mindannyian arról számoltak be, hogy nem kapnak elegendő számú és minőségű védőfelszerelést a fertőzés ellen. „Az Orvosi Kamara még enyhén fogalmazott” - mondták többen is a Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerdai és csütörtöki közleményeiről, amikben arról számoltak be, hogy sok helyen nem állnak rendelkezésre azok a szükséges eszközök, amelyek az orvosok, ápolók, nővérek biztonságát szavatolhatnák egy koronavírusos beteggel való találkozáskor.
Tartalékok nélkül néz szembe az eleve kifacsart magyar egészségügy a koronavírussal
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 384
113

Na persze..., haha... (Brazíliában sincs személyvédelem, elhárítás se!)
..
Ahogy telnek a napok az egész úgy kezd egy abszurd tömeghipnózisba fordulni...
..
Kétóránként tartson mindenki szünetet, nyisson ablakot, levegőzzön és gondolja végig higgadtan, hogy mi lehet az,
amit el akarnak takarni előlünk a hisztéria szervezői!
Vagy minek lehet ez a fedőhadművelete, amihez az kell, hogy majdnem minden le legyen zárva!

(A titkosszolgálatok amúgy csak a II. világháború óta annyi piszkosságnak és kiszabadult bajnak falaztak, hogy azt talán összeszámolni sem lehetne, úgy egyébként...!)
 
  • Tetszik
Reactions: kaktusz and b4l4g3
T

Törölt tag 2361

Guest
Hol volt a nulladik beteged?'A kínai hivatalnok szerint az amerikaiak megfertőzhették Wuhant a Katonai Világjátékon és az USA-nak tisztáznia kéne magát.
https://www.rt.com/news/482990-china-coronavirus-us-come-clean/

marhasag.

ha gyartasz egy virust akko ellenszert igy gyartasz mielott utnak inditod..

aztan meg szepen basztatod az egesz vilagot hogy nalad az ellenszer is gyerunk, perkalni csak le nekem egy csomo mani mani manit ha nem akartok betegek lenni...

az amcsiknak nem hogy ellenszeruk nincs, hanem meg a teszteket is elhulyeskedtek, a tozsdejuk romokban van, betegek mindenfele az orszagban, egy csomo celeb virusus.. lehet az elnok is..

epp ugy festenek mindha ok talaltak ki a virust.

a kinaik meg biztos nem azt mondjak a nepnek otthon hogy gyerekek ezt most elkurtuk..mindig jobb ettol a legnagyobb ellenfeldre rakenyni...
 
  • Tetszik
Reactions: ornagy

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 354
84 670
113
Kisebb az esely szerintem meg mindig, mint az ilyen esetben:

1. gyerek iskola
2. szulok dolgoznak, megfertozodnek
3. szulo megfertozi a gyereket, az megy iskolaba
4. iskolaban megfertozi a tobbi gyereket
5. tobbi gyerek haza, megfertozi a tobbi szulot, nagymamat, mindenkit...

ez a valtozat rosszabb szerintem, de vitatkozni nem akarok ezen.

Nem vitatkozva, csak máshogy megközelítve.

Értelek, de mondd ezt egy érettségi előtt állónak! Vagy a szülőnek, akinek választania kell, hogy meló vagy gyerek! De mondjuk meglépik, mint amit a volt lopstopos strabag demokrata Kuncze is mond: https://mandiner.hu/cikk/20200313_miert_nem_kormanyoz

"Azt is mondják, hogy vannak családok, ahol nincs, aki vigyázzon a gyerekre. Ja! Vannak! Nyáron is. Akkor is meg lehet szervezni az őrzésüket. Most is lehetne. Ausztriában például ezt teszik."
Oké, és ki vigyáz a gyerekekre nyáron? Vagy most is táborba kerülnek, hogy adjunk egy pofont a szarnak? Esetleg ismét nagyi, hogy ezt übereljük?

Vagy anyuka nem kap fizut és otthon marad? Akkor ha állami alkalmazott lesz a nő, természetesen a kormány lesz a ludas, fizessen (lásd most a pedagógusokat), ha multi cég, és nem ad, akkor meg? Ilyen a piac? Vagy ismét a mindenki által szidott kormány oldja meg a multik helyzetét is, hogy a G média a bajban azonnal hátba támadja? Annak ellenére, hogy bár nem akarta bezárni az iskolákat, mégis azzal jöhessenek miután lefolyt a vírus, hogy minek zárták be az iskolákat?

Mint amikor a klímát követelték a 3as metrón Trolldai és barátai 1szfban lementek és megmutatták mennyi C van még így is a metróban, majd beszopta mindenki, és október megnyerése után Baranyi azt mondja, hogy a "metró klimatizálásának kérdése ócska, demagóg, populista kérdés, amit csak fideszesek vetnek fel"?

De oké, legyünk felelősek!

És akkor itt van a VOLT, FŐPOLGÁRMESTERNEK IS JELÖLT TISZTIFŐORVOS, igazi ballib mindenhezértő, aki meg ilyeneket mond: https://badog.blogstar.hu/2020/03/12/cipesz-a-kaptafanal-/91687/

„Felesleges hiba lenne az iskolabezárás”

De legyen. Zárják be. Elfogadom.

100%, hogy így nem lesz megbetegedés?
Ez a vírus tényleg olyan, amilyennek a média mutatja be, vagy tényleg lehet ilyen is, és olyan is, mint minden az életben? Kidurranhat a kereked az úton, meg nem is. Rádeshet egy cserép, meg nem is. Jégdarab szúrhat át a háztetőről, meg nem is.

Én se vitatkoznék, ha teszem azt november lenne. Tényleg azt mondanám, OKÉ. Állítsuk meg, ez is egy módszer. De már március közepe van! Már február végén is értelmetlen volt az egész, szerintem. Egy illúzió.

A lányomék osztálytársa olasz. El nem tudom mondani milyen gyomorgörccsel engedtem el február óta a suliba ..., mégis, ha azt nézem mi lenne, ha nem lenne suliban, vele lennék itthon egész hónapokat, akkor mit ennénk? Miből?

Csak jelzem aki még nem próbálta, két gyerek mellett otthonról dolgozni nem egy leányálom még úgy sem, hogy van udvar, és saját szoba. Viszont komolyan, itthon van betegen, és jelenleg is visít, mert üldözik a macskát, mert az nem akarja felvenni a világítós nyakörvet ... (Ez megy lassan másfél órája.) :) Szóval, értem én, hogy jó ötletNEK tűnik, nem fognak fertőzni, ha egyáltalán fertőznének, hurrá, de miből élünk majd meg? Valószínűleg több gyerek fog születni. :) De ezen kívül valóban nem kapják el a már reggel 7kor a buszokon utazó, valahová mindig nagyon siető idősek? Tényleg, őket kikerüli a vírus, mint a zozók a Z Világháborúban a halálos betegeket?
 
B

b4l4g3

Guest
marhasag.

ha gyartasz egy virust akko ellenszert igy gyartasz mielott utnak inditod..

aztan meg szepen basztatod az egesz vilagot hogy nalad az ellenszer is gyerunk, perkalni csak le nekem egy csomo mani mani manit ha nem akartok betegek lenni...

az amcsiknak nem hogy ellenszeruk nincs, hanem meg a teszteket is elhulyeskedtek, a tozsdejuk romokban van, betegek mindenfele az orszagban, egy csomo celeb virusus.. lehet az elnok is..

epp ugy festenek mindha ok talaltak ki a virust.
ha már konteo legyen kövér, ott a "deep state" is...
és aki hasznot húz belőle azzal, hogy felvasarolja a világot 3 szem babért, pont lexarja ki hullik el, mivel ha volt egy csöpp esze saját magát bebiztositotta ez ellen a xar ellen... az emberi gonoszság határtalan.
de ez csak egy konteo
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 354
84 670
113
De legyen. Zárják be. Elfogadom.
Ha itt világjárvány söpört végig és tényleg ennyire komoly ez a Koronavírus, akkor már rég megfertőződött az, aki valaha is kimozdult otthonról, miután tavaly október óta lehet jelen köztünk! Ha tényleg NEM irányítottan terjedt (most hagyjuk az összeesküvés elméleteket), és valaki behozta Kínából, túlélt egy átszállással legalább 6 órás repülőutat, vagy egy több hetes hajóutat, stb!

Eredménye: már tavaly valaki annyit érzett meg belőle, hogy ez egy kemény influenza. (Lásd a "ropi naplóját" aki elkapta és leírta mit élt át anélkül, hogy tudta volna mit kapott el!)

De mégis, valakit meg valami miatt most ér el (ki tudja hányadszor jár körbe, ha egyáltalán körbe jár?), és bár ő is kemény influenzának érzi meg, mégis, a hype miatt inkább retteg, hibáztat, és végigszemeteli a netet a félelmeivel. És ezután - ahogy a vírus mesterséges előállítói akarták - már mindenki fél, retteg, és éppen szétcseszi mégjobban a helyi egészségügyet. (Érdekes módon valahogy ott nem omlott össze a helyzet, ahol állami az egész, kevés a privát szereplő, nem kell koordinálni, új törvényt hozni, hogy ne legyen gond, de ebbe ne menjünk bele, mert öe szaga lehet ...).

Egyébként meg olyan ez a vírus, mintha nem is ölni akarna, nem is a fertőzés a fontos, hanem olyan, mintha egy weboldal ellen indítanának egyszerre több helyről támadást. A lényeg, hogy kiüssék, megbénítsák, esetünkben támadni lehessen az adott kormányt (főleg ha az nem balos), az egészségügyet (vajon a stadionok helyett miért lett itthon az oktatásegészségügy téma hirtelen, valami ősi sugallattól, miközben arra ment ki a játék, hogy privatizálják azt?). És aki nem áll be, a játékszabályok ugyanazok, mint a migráció és a globális felmelegedés kapcsán:

Aki nem áll be a sorba, azt megungabungázzuk verbálisan és virtuálisan, eltöröljük, vagy ha nem megy, lefizetjük.

Jelenleg egyszerre megy a három fajta letámadás. De mindhárom esetben a média mondja meg, hogy mi a helyes lépés, nem pedig a kormányok. És itthon is ezt szeretnék elérni. Ha balos a kormány, migráció párti, nem támadják, még ha olyan hülye is mint az olasz. Ha viszont nem, akkor igen. Méghozzá minden erővel. Furcsa? Nem. De akkor így is kell kezelni az egészet. Valahogy olyan ez itthon, mint az "én mondom meg, ki a náci, még akkor is, ha a korábbi alakulat az is volt, de mára már kinőtte". Most az a "náci", aki nem áll be a sorba, és nem úgy csinál valamit, ahogy mi - a média - sugalljuk és vágyvezérelt függetlenobjektív újságírás keretében szajkózzuk.

Mindeközben pedig a gazdasági piacot megszerzik azok (Kína, Korea), akik már túl vannak a járvány nehezén. Remek lesz. Itthon is. És akkor ne felejtkezzünk el arról, hogy mennyire támadták a kormány keleti nyitás politikáját, és most ha tényleg ekkora visszaesés lesz, az EU még inkább szophatja le Kína tökét, míg mi mivel haverok vagyunk, lehet, hogy megússzuk egy sima " te ne vetkőzz le, nem kell semmit tenned, jó csaj vagy, elég ha kirakod a ciciket"-tel. És ha mi megússzuk a szopást, megússzuk az olasz állapotokat, sebaj! Majd jön a hazai média, megint lehet majd támadni a kormányfőt, hogy vajon a Koronavírus első évfordulóján miért megy el Peking főterére ahová MINDIG, MINDEN VEZETŐ - 1989 ide v oda - és ünnepel a téren, bezzeg 1989ben a tankok átmetek a srácon szinten. Csak, hogy belekössünk. Mert megint unorthodox módon nem azt teszi, mint amit javasoltak neki 2011ben is ...

De oké, szarjuk le a gazdaságot, a politikai érdekeket, és koncentráljunk a lakosság egészségügyi állapotára.

Most hozzam elő azt, amit Hassler mondott a Halál ötven órájában? Tudjátok, "Mit nyerünk azon, amit vesztünk?".

Tényleg, ez egy olyan járvány akar lenni, amit tavaly novemberben fedeztek fel, Kínában január óta áll a bál, és előtte, ameddig nem állt, mi történt? A vírus helyben topogott januárig? Megvárta a karantént, és amikor lezárták, hirtelen akkor nagy erővel kitört és úgy söpört végig a világon? Ezt komolyan elhisszük? Nem lehet, hogy a hype hatására megneveztük a fényre kijött valamit, ami ha nem hypeoljuk fel, simán lepergett volna, mint egyfajta influenza? Minden fasza. A név tökéletes a korona alak miatt. Mintha Virág elvtársék írója írta volna, bolly vagy hollywoodi recept alapján!

Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de januárig hol volt a hype? Hol van az az emberek hirtelen eldőlnek, újfajta vírus Kínában cikkek? Hány ilyen olasz, spanyol, magyar beteget láttatok? Akik megfertőződtek itthon, az irániak, még azok is székeket dobálnak ki az ablakon, nem pedig eldőlnek, mint egy zsák.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 354
84 670
113
A Fertőzésben egy valóban durva vírus mészárolt. De ez most mi? Azért szétcseszni mindent, hogy felszálljunk egy szerintem már elsüllyedt hajóra a víz alatt, csak azért, hogy vizesek legyünk? Én azt látom, hogy a média teljes pályás letámadásban van, meg se próbálja értelmesen kezelni a helyzetet, indulatok nélkül, és a legősibb emberi tulajdonságot korbácsolja fel: a félelmünket, megspékelve jókora kormányellenes propagandával, de csak itthon. Ennek ellenére itthon jól csinálja. Migrik, klímaváltozás, Koronavírus. És ki jár megint jól? Akié a média. Ha már az ellenzékünk ekkora BF. Kell egy mentor, aki terelgeti őket.

Tényleg nézzétek meg a Fertőzést! Az abban lévő vírus 135 nap alatt! iszonyat pusztítást végez.

A filmben van egy nevesincs blogger, aki miután leszarja a nyomtatott média, nem kapja fel a hírét, milliós, majd tízmilliós követőtáborra tesz szert az indulatok felkorbácsolásából, ámításból, a hypeból, és mint kiderül, defektes a fazon és csak kaszálni akar a járványon. Csak jogai vannak karakter tipikus esete.

Tényleg durva a filmbéli vírus, mégis, amit reklámoz nem más, mint hogy a kormány nem az emberekkel van (dehogynem, mindent megtesz értük, de lemaradásban van), és saját magát kivételezett helyzetbe hozzá (ténylegeztcsináljademiértnecsinálnáaztőfizetiacehetésövéafelelősség, meg te megmentenéd-e a nejed, ha tudnád, hogy mi lesz másnap?). És mégis, bár baromi durva a vírus, (mint vírus, semmivel nem durvább, mint a Koronavírus, csak a filmben halálosabb, mert másra hat, tényleg öl, de terjedésben hasonlónak tűnik), hasonló módon érintkezéssel, cseppfertőzéssel terjed, szintén nagyon agresszív módon.

Esetünkben viszont a média olyan szintű vérengző fenevadat kreált ebből a Koronavírusból, méghozzá az észlelést követő 3. hónap után (gondolkozzatok el rajta, hogy kit össze nem fertőzhetett egy olyan vírus, amilyen tulajdonságokkal azt naponta a média leírta és kelti a rémhírét a mai napig is), ami ellen csak a 3. hónap után kezdtünk el értelmesen védekezni? Mert a filmbéli már több, mint másfél milliárd embert fertőzött 135 nap után úgy, hogy már a 3. napon rájöttek, hogy mekkora szemétláda vírussal van dolguk. A Koronavírus ugyanolyan agresszívan támadt, mint a filmbéli, és bár nem ölt úgy, nem arra tervezték, sőt, még tizenketted részt se annyira véres, mégis, ellene csak a 4. hónap környékén kezdenek el karanténnal védekezni, mint az első értelmes kínai intézkedés? Az agresszivitása viszont ugyanolyan, mint a filmben, vagy hasonló.

Kétféle tesztelés van most a KV ellen: tesztelünk és karanténozunk, de túl rég óta elszabadult, a pánik szétcseszi az ellátórendszert, mert a rendszer nem bírja, ill. akkor tesztelünk, ha a kórisme oda illik, egyébként max. karantén vagy még az se.

Hogy melyik a jobb? Ha ennyire enyhe a vírus lefolyása, a nem pánikkeltéses, de a média mindent megtesz azért, hogy mindenki úgy érezze, hogy igen, amit szádba rágnak, az a megoldás a jobb.

Ennek ellenére be fogják szerintem is zárni az iskolákat, amit már napokkal ezelőtt írtam és jónak is tartottam, de én könnyebb helyzetben vagyok, nekem kicsik a gyerekeim, és úgyis március 6 óta itthon vannak. Tudom mi vár rám. De más szülő esetében ez nem annyira lesz egyértelműen igaz, és megint ki lesz a hibás? A média, mint a metróklíma esetében? Nem. Megint le lesz baranyisodva a média, és ezt fogja írni, HA többeknek nem tetszik majd, mint tetszik:

"az iskolabezárások kérdése ócska, demagóg, populista kérdés, amit csak fideszesek vetnek fel" ...
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 384
113
Nem vitatkozva, csak máshogy megközelítve.

Értelek, de mondd ezt egy érettségi előtt állónak! Vagy a szülőnek, akinek választania kell, hogy meló vagy gyerek! De mondjuk meglépik, mint amit a volt lopstopos strabag demokrata Kuncze is mond: https://mandiner.hu/cikk/20200313_miert_nem_kormanyoz

"Azt is mondják, hogy vannak családok, ahol nincs, aki vigyázzon a gyerekre. Ja! Vannak! Nyáron is. Akkor is meg lehet szervezni az őrzésüket. Most is lehetne. Ausztriában például ezt teszik."
Oké, és ki vigyáz a gyerekekre nyáron? Vagy most is táborba kerülnek, hogy adjunk egy pofont a szarnak? Esetleg ismét nagyi, hogy ezt übereljük?

Vagy anyuka nem kap fizut és otthon marad? Akkor ha állami alkalmazott lesz a nő, természetesen a kormány lesz a ludas, fizessen (lásd most a pedagógusokat), ha multi cég, és nem ad, akkor meg? Ilyen a piac? Vagy ismét a mindenki által szidott kormány oldja meg a multik helyzetét is, hogy a G média a bajban azonnal hátba támadja? Annak ellenére, hogy bár nem akarta bezárni az iskolákat, mégis azzal jöhessenek miután lefolyt a vírus, hogy minek zárták be az iskolákat?

Mint amikor a klímát követelték a 3as metrón Trolldai és barátai 1szfban lementek és megmutatták mennyi C van még így is a metróban, majd beszopta mindenki, és október megnyerése után Baranyi azt mondja, hogy a "metró klimatizálásának kérdése ócska, demagóg, populista kérdés, amit csak fideszesek vetnek fel"?

De oké, legyünk felelősek!

És akkor itt van a VOLT, FŐPOLGÁRMESTERNEK IS JELÖLT TISZTIFŐORVOS, igazi ballib mindenhezértő, aki meg ilyeneket mond: https://badog.blogstar.hu/2020/03/12/cipesz-a-kaptafanal-/91687/

„Felesleges hiba lenne az iskolabezárás”

De legyen. Zárják be. Elfogadom.

100%, hogy így nem lesz megbetegedés?
Ez a vírus tényleg olyan, amilyennek a média mutatja be, vagy tényleg lehet ilyen is, és olyan is, mint minden az életben? Kidurranhat a kereked az úton, meg nem is. Rádeshet egy cserép, meg nem is. Jégdarab szúrhat át a háztetőről, meg nem is.

Én se vitatkoznék, ha teszem azt november lenne. Tényleg azt mondanám, OKÉ. Állítsuk meg, ez is egy módszer. De már március közepe van! Már február végén is értelmetlen volt az egész, szerintem. Egy illúzió.

A lányomék osztálytársa olasz. El nem tudom mondani milyen gyomorgörccsel engedtem el február óta a suliba ..., mégis, ha azt nézem mi lenne, ha nem lenne suliban, vele lennék itthon egész hónapokat, akkor mit ennénk? Miből?

Csak jelzem aki még nem próbálta, két gyerek mellett otthonról dolgozni nem egy leányálom még úgy sem, hogy van udvar, és saját szoba. Viszont komolyan, itthon van betegen, és jelenleg is visít, mert üldözik a macskát, mert az nem akarja felvenni a világítós nyakörvet ... (Ez megy lassan másfél órája.) :) Szóval, értem én, hogy jó ötletNEK tűnik, nem fognak fertőzni, ha egyáltalán fertőznének, hurrá, de miből élünk majd meg? Valószínűleg több gyerek fog születni. :) De ezen kívül valóban nem kapják el a már reggel 7kor a buszokon utazó, valahová mindig nagyon siető idősek? Tényleg, őket kikerüli a vírus, mint a zozók a Z Világháborúban a halálos betegeket?

Ennyike!
Úgy felültették valakik az egész világot, mint a sz@rt!
..
Busmanok a szavannán szerintetek mit szólnak ehhez...!??
Nnnna!
.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 384
113
Tényleg, ez egy olyan járvány akar lenni, amit tavaly novemberben fedeztek fel, Kínában január óta áll a bál, és előtte, ameddig nem állt, mi történt? A vírus helyben topogott januárig? Megvárta a karantént, és amikor lezárták, hirtelen akkor nagy erővel kitört és úgy söpört végig a világon? Ezt komolyan elhisszük? Nem lehet, hogy a hype hatására megneveztük a fényre kijött valamit, ami ha nem hypeoljuk fel, simán lepergett volna, mint egyfajta influenza? Minden fasza. A név tökéletes a korona alak miatt. Mintha Virág elvtársék írója írta volna, bolly vagy hollywoodi recept alapján!

Nálam ez most csillagos Jeles! ;)
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 257
20 461
113
Magyar rendőr az osztrák határon: „Nem szabad megmondani, hogy Olaszban volt”
A szabályok a vészhelyzet kihirdetésétől érvényesek. Arra vonatkozik aki olaszból jön, nem arra aki korábban járt ott.
Maga az egész jelenet furcsa, mert nem látszik, hogy bárkinek a menetokmányait megnézték volna. Márpedig a teherforgalom nem bemondásra megy, azt lehet ellenőrizni.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 028
113
Bezzeg a Feri! Na, ő aztán valaki! Ő a magyar politika Kardos doktora, de az Orbán, áh, az nem tud semmit! Bezzeg a kicsi!
Te már beteg vagy, lázálmaid vannak?!! Itt ugyanis eddig senki sem emlegetett semmiféle Ferit!?? Már úgy értem, hogy rajtad kívül ... így nem nagyon értem, kivel vitatkozol, kinek válaszolgatsz "Ferizve"?!!
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 661
5 443
113
Nem vitatkozva, csak máshogy megközelítve.

Értelek, de mondd ezt egy érettségi előtt állónak! Vagy a szülőnek, akinek választania kell, hogy meló vagy gyerek! De mondjuk meglépik, mint amit a volt lopstopos strabag demokrata Kuncze is mond: https://mandiner.hu/cikk/20200313_miert_nem_kormanyoz

"Azt is mondják, hogy vannak családok, ahol nincs, aki vigyázzon a gyerekre. Ja! Vannak! Nyáron is. Akkor is meg lehet szervezni az őrzésüket. Most is lehetne. Ausztriában például ezt teszik."
Oké, és ki vigyáz a gyerekekre nyáron? Vagy most is táborba kerülnek, hogy adjunk egy pofont a szarnak? Esetleg ismét nagyi, hogy ezt übereljük?

Vagy anyuka nem kap fizut és otthon marad? Akkor ha állami alkalmazott lesz a nő, természetesen a kormány lesz a ludas, fizessen (lásd most a pedagógusokat), ha multi cég, és nem ad, akkor meg? Ilyen a piac? Vagy ismét a mindenki által szidott kormány oldja meg a multik helyzetét is, hogy a G média a bajban azonnal hátba támadja? Annak ellenére, hogy bár nem akarta bezárni az iskolákat, mégis azzal jöhessenek miután lefolyt a vírus, hogy minek zárták be az iskolákat?

Mint amikor a klímát követelték a 3as metrón Trolldai és barátai 1szfban lementek és megmutatták mennyi C van még így is a metróban, majd beszopta mindenki, és október megnyerése után Baranyi azt mondja, hogy a "metró klimatizálásának kérdése ócska, demagóg, populista kérdés, amit csak fideszesek vetnek fel"?

De oké, legyünk felelősek!

És akkor itt van a VOLT, FŐPOLGÁRMESTERNEK IS JELÖLT TISZTIFŐORVOS, igazi ballib mindenhezértő, aki meg ilyeneket mond: https://badog.blogstar.hu/2020/03/12/cipesz-a-kaptafanal-/91687/

„Felesleges hiba lenne az iskolabezárás”

De legyen. Zárják be. Elfogadom.

100%, hogy így nem lesz megbetegedés?
Ez a vírus tényleg olyan, amilyennek a média mutatja be, vagy tényleg lehet ilyen is, és olyan is, mint minden az életben? Kidurranhat a kereked az úton, meg nem is. Rádeshet egy cserép, meg nem is. Jégdarab szúrhat át a háztetőről, meg nem is.

Én se vitatkoznék, ha teszem azt november lenne. Tényleg azt mondanám, OKÉ. Állítsuk meg, ez is egy módszer. De már március közepe van! Már február végén is értelmetlen volt az egész, szerintem. Egy illúzió.

A lányomék osztálytársa olasz. El nem tudom mondani milyen gyomorgörccsel engedtem el február óta a suliba ..., mégis, ha azt nézem mi lenne, ha nem lenne suliban, vele lennék itthon egész hónapokat, akkor mit ennénk? Miből?

Csak jelzem aki még nem próbálta, két gyerek mellett otthonról dolgozni nem egy leányálom még úgy sem, hogy van udvar, és saját szoba. Viszont komolyan, itthon van betegen, és jelenleg is visít, mert üldözik a macskát, mert az nem akarja felvenni a világítós nyakörvet ... (Ez megy lassan másfél órája.) :) Szóval, értem én, hogy jó ötletNEK tűnik, nem fognak fertőzni, ha egyáltalán fertőznének, hurrá, de miből élünk majd meg? Valószínűleg több gyerek fog születni. :) De ezen kívül valóban nem kapják el a már reggel 7kor a buszokon utazó, valahová mindig nagyon siető idősek? Tényleg, őket kikerüli a vírus, mint a zozók a Z Világháborúban a halálos betegeket?

Egyáltalán nem kötekedésből, de ha a szülő mondjuk otthon marad a gyerekkel, attól még nem fognak éhen halni, ne kelts te is feleslegesen még több pánikot, létezik táppénz, persze, kevesebb, mint a rendes fizu, de 1-2 hónapot ki lehet így bírni.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/techtud/2020/03/13/tisztan_lathato_az_urbol_az_olasz_ipar_leallasa/
"Nagymértékben csökkent a légszennyezés az elmúlt húsz napban Olaszország területén, amióta az egész országban leállt az élet, az ipar működése, és alig utaznak az emberek.
Az Európai Űrhivatal (ESA) műholdas felvételein jól látható, hogy a főleg járművek és ipari létesítmények által kibocsátott nitrogén-dioxid mennyisége jelentősen csökkent a légkörben..."

32028359_6f11a6249e379b672abba33ab586798a_t.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos