K
kamm
Guest
Nem a kepre irtam, altalaban az F kapcsan...Nincs a képeken F változat... az első még a gyárban van kb. félkész állapotban.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem a kepre irtam, altalaban az F kapcsan...Nincs a képeken F változat... az első még a gyárban van kb. félkész állapotban.
Irgalmatlan méretű kamu!"Sweden is currently unable to provide Ukraine with Gripen fighter jets because it does not have enough," Jonson said in an interview with the public broadcaster SVT. , May 9.
The Swedish Air Force [Svenska Flygvapnet] currently has “only” 96 Gripen C/Ds, which will also be modernized between 2023 and 2029. This implies that part of the fleet will have to be immobilized in order to carry out this operation.
Moreover, according to the latest annual report of the Swedish Armed Forces, combat aviation has been affected by problems with the supply of spare parts... This has affected its activity, which has fallen from 11,727 to 10 '364 flight hours between 2021 and 2022. What's more, the Svenska Flygvapnet is also short of pilots…
Pont akartam "posztolni".Másikn"hírportál"Eléggé úgy fest, hogy Gripen megy Ukrajnába. Még idén kiderül mit tud az EW rendszere az orosz légvédelem ellen...
Még nem biztos, de ne lepődjünk meg ha így lesz...
Ukrainian pilots will be able to test-fly Swedish-made Gripen jets – defense minister
Ukrainian pilots will be able to undergo training on the Swedish-made Jas 39 Gripen fighter aircraft, Swedish Defense Minister Pal Jonson has said. — Ukrinform.www.ukrinform.net
Eközben egy párhuzamos univerzumban:Eléggé úgy fest, hogy Gripen megy Ukrajnába. Még idén kiderül mit tud az EW rendszere az orosz légvédelem ellen...
Ukrainian pilots will be able to test-fly Swedish-made Gripen jets – defense minister
Ukrainian pilots will be able to undergo training on the Swedish-made Jas 39 Gripen fighter aircraft, Swedish Defense Minister Pal Jonson has said. — Ukrinform.www.ukrinform.net
Ez a cikk úgy ahogy van egy kalap sz.......Röhögni jókat lehet rajtaEközben egy párhuzamos univerzumban:
Miért annyira fontosak Ukrajnának a vadászgépek?
A nagyhatalmak egyelőre vonakodnak az F–16-os vadászgépek Ukrajnába szállításától.index.hu
"Szakértők szerint azonban műszakilag a legjobb repülőgép vitathatatlanul a svéd Gripen, amelyet a Magyar Honvédség is alkalmaz."
Emberek! Beköszöntött a Kánaán! Miénk a földkerekség legjobb vadászgépe!
Ha mi mondjuk, akkor mondhatjuk úgy, hogy nincs számunkra jobb. Mert ez igaz. És reménykedjünk egyúttal, hogy se Szu-57-essel, se F-22-essel szemben ne kelljen vele harcolnunk.
Hoppá! Én még ilyen fegyverzeti konfigurációt még nem is láttam.
A videóban látható Gripen NG demo gépet kb. 6 éve mutogatják ezzel a konfigurációval. De már előtte is voltak róla rajzok.Hoppá! Én még ilyen fegyverzeti konfigurációt még nem is láttam.
A törzs alá hogyan tettek fel 2db GBU-12-t?
Lehet, de az ukran temaban linkelt evtizedes gyakorlattal rendelkező F-16 es F-15 maintenance engineer vilagosan leírta, miert lehetetlen F-16 ilyen hagyományos, nyílt háborús körülmények között üzemeltetni. Ezzel szemben a Gripennel ez sokkal kevésbé probléma, ezt mi évek óta mondjuk, csak itt az amerikai gépek rettenthetetlen rajongói sosem hitték el, hogy ez is szempont, pedig teljesen logikus (és az ukranoknal úgy sem for menni, hogy 5x akkora az ország...)Ez a cikk úgy ahogy van egy kalap sz.......Röhögni jókat lehet rajta
2011-es fotó...A videóban látható Gripen NG demo gépet kb. 6 éve mutogatják ezzel a konfigurációval. De már előtte is voltak róla rajzok.
En is linkeltem mindenféle egzotikus konzolt, amit arultak cegek a Gripen pylonokhoz...A videóban látható Gripen NG demo gépet kb. 6 éve mutogatják ezzel a konfigurációval. De már előtte is voltak róla rajzok.
Meglepődnék.. Egy tucat Gripen nem csinál nyarat.. Üzemeltetni lehetséges szerintem, a kérdés milyen fegyverzetet kap. Taurussal - amit nem adnak szerintem - lehetséges támadógép lenne, és megfelelő védelme is lenne AIM-120-al és a real-time NATO és svéd adatrendszerekkel. De az orosz légierő óriási mennyiségi fölényben van.Eléggé úgy fest, hogy Gripen megy Ukrajnába. Még idén kiderül mit tud az EW rendszere az orosz légvédelem ellen...
Az ukrán légierő szerint 4 századnyi gép már komolyan hatással lehet a hadműveleteikre és lokálisan tudnának légifölényt kivívni egy-egy fontosabb frontszakasz felett. A HARM rakéták és az irányított bombák hatékonyabb bevetését is ettől várják, mert akkor nem kell a földön beprogramozni őket hanem amint érzékelik a célt, már mehet is rá a rakéta.Meglepődnék.. Egy tucat Gripen nem csinál nyarat.. Üzemeltetni lehetséges szerintem, a kérdés milyen fegyverzetet kap. Taurussal - amit nem adnak szerintem - lehetséges támadógép lenne, és megfelelő védelme is lenne AIM-120-al és a real-time NATO és svéd adatrendszerekkel. De az orosz légierő óriási mennyiségi fölényben van.