Az osztrák gépek Trance 1 Block 5-ös verziók, csak részleges levegő-föld képességekkel. Ausztria egyetlen fegyvert rendszeresített hozzájuk, az IRIS-T-t.
Emel, persze, a lehetőség meglenne, hogy tuningolják őket, de ez mennyibe kerülne? Alapból drága gép, plusz a korszerűsítés. Olcsóbban is lehet venni gépeket, amik már alapból rendelkeznek a csapásmérő képességgel, akár Nyugaton, akár Keleten keres az ügyfél. Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy Ausztriának esélye sincs eladni ezeket a gépeket, ha esetleg így döntenének. Legfeljebb annyira nyomott áron, ami már abszurd, és amit szerintem soha nem tudnának megmagyarázni a lakosságnak. (A gépeket elvileg 114 millió Euroért vették darabonként. Mit tudom én, 20-30-40 millióért talán el tudnák őket adni, de ezt lenyomni a lakosság torkán... És esetleg ilyen esetben még mindig csak elsősorban légiharc képességekkel rendelkeznének. Ehhez a pénzhez jönne hozzá a gépek korszerűsítése, esetleges nagyjavítása. Szerintem az árcimke mindjárt ott járna, amennyiből már kulcsrakész F-16-ost, F/A-18-ast, Szu-30-ast, J-10-est (pláne JF-17-est) lehet venni, sőt, talán még felette is járna.)