A Rotem K1E1 harmadik tételét szállította…
Sud coreenii nu se dezmint la capitolul seriozitate si continua sa modernizeze si mai vechile tancuri Rotem K1. Posibil ca programul de modernizare a K1 a fost accelerat si de necesitatea de a intarzia anumite loturi de K2 destinate armatei nationale din cauza comenzilor externe… Astfel, agentia...
www.rumaniamilitary.ro
Így a dél-koreai hadsereg beszerzési ügynöksége, a DAPA bejelentette a K1E1 harckocsi változat modernizálása harmadik ütemének a befejezését, a számának megadása nélkül, valószínűleg zászlóalj szinten. Az ehhez a tételhez tartozó pénzeszközöket 2022 szeptemberében allokálták.
Mind az 1000 darab K1 harckocsi K1E1 szabványra való korszerűsítését 2026-ig tervezik, a park korszerűsítésének folyamatát 2014-ben kezdték meg. A dél-koreai hadsereg leltárában 484 db K1A1/K1A2 harckocsi, 100 db K2, 597 db K1A1/K1A2 harckocsi található. régebbiek M48A5 és 40 T-80U.
Így a K1 harckocsik kompatibilisek lesznek a modern elektronika integrálása révén a meglévő K1A2, K2 tankok és K21 MLI flottával. A szabványos K1E1 korlátozottabb frissítésnek tűnik, mint a K1A, és úgy tűnik, hogy megtartja a KM68A1 105 mm-es kaliberű fegyvert (az amerikai M68-tól licencelt), 47 lövésnyi lőszertartalékkal.
míg a K1A1/A2 120 mm-es KM256-os kaliberrel van felszerelve (az amerikai M256/L44 engedélye), az összesített lövéstartalék mindössze 32 lövésre csökken. Lehetséges, hogy a K1E1 csaknem 2 tonnával könnyebb marad, mint a K1A, ha nem kap jelentős kiegészítő páncélt, megőrizve az 51,5 tonnás tömeget.
A források továbbra is emlegetik a K1E1 páncélzatának fejlesztését (az áthatolók elülső védelmét 500-ról 600 mm-re ekvivalens homogén hengerelt acél páncélzatra növelve), ami azt jelenti, hogy a K1A-hoz képest a tömegkülönbséget a tömegkülönbség adja meg. a 105 és 120 mm-es fegyvertartókat.
A felújítás a tapadás javítását is megemlíti, esetleg a motor teljesítményének 1200 Cp-ről 1320 Cp-re történő növelésével, de ez a szempont nem igazolódik.
A Rotem K1 mindkét változatban amerikai eredetű fegyvereket használ, bizonyos integrációs erőfeszítéssel képes az M1 Abrams által használt legtöbb tartót használni. Ugyanakkor olcsóbb, gyors és megbízható megoldás lehet a gyors ellátáshoz, hogy megteremtse a szárazföldi haderő gerincét,
később és fokozatosan kiegészülhet a bonyolultabb és modernebb Rotem K2 Black Pantherrel, amely a lengyel és esetleg a norvég támogatási program révén debütál Európában. Pontosan ezt teszik jelenleg a dél-koreaiak, harckocsijuk modernizálása érdekében.
Többször említettem, hogy infrastruktúránk állapotát, de országunk keleti részén a telek és a közlekedési infrastruktúra helyzetét is figyelembe véve a 60 tonnánál nagyobb tömegű mastondonok vásárlása ellenjavallt, bár kívánatos a személyzet részéről. védelmi szempontból.
Még ha szárazföldi erőink kacérkodnak is a Leopard 2 vagy az Abrams megvásárlásának gondolatával... akkor is mérlegre kell tenni, ha nem a MApN által megkövetelt 276 aggregátumból álló flotta nagyobb része inkább a mérethatárok közé essen. itt létező,
stratégiailag talán csak egy-két nehézzászlóaljat helyez el a Románia területén állomásozó amerikai haderővel együtt az átjárhatóság érdekében.