őőő tandem fejes ATGM-et ekkora átütéssel oldalról? De nemám..
Nem mondtam, hogy tandem fejes. A Cikk sem beszél tandem fejesről. Az RPG-7VL 550 mm HEAT-ot tud. A Kontakt-1 simán megfogja.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
őőő tandem fejes ATGM-et ekkora átütéssel oldalról? De nemám..
hát nemigen van értelme már nem tandem fejest csinálni, nem is nagyon csinálnak.Nem mondtam, hogy tandem fejes. A Cikk sem beszél tandem fejesről. Az RPG-7VL 550 mm HEAT-ot tud. A Kontakt-1 simán megfogja.
Gyengébb, az tuti, pontos becsléshez adatok kellenének amik nem állank rendelkezésreK2 páncélzata szemből hogy viszonyul az Leo2A7-hez képest?
Van köztük vagy 10+ tonna különbség - valahol ez meg kell jelenjen védettségben...
hát nemigen van értelme már nem tandem fejest csinálni, nem is nagyon csinálnak.
De a phoenix 4 amennyire tudom tandem, de jó lenne ennek utánanézni.
K2 páncélzata szemből hogy viszonyul az Leo2A7-hez képest?
Hát most ahogy utánéztem a phoenix család Fagot továbbfejlesztésen alapszik és a phoenix 3-ig nem tandemfejes. Az utána következő már nagy valószínűséggel az.Én a cikkből indultam ki, nem írtak tandemet. De meglepne ha nem az lenne.
Nem vagyok otthon az Észak-Koreai rakétákban.
Hát most ahogy utánéztem a phoenix család Fagot továbbfejlesztésen alapszik és a phoenix 3-ig nem tandemfejes. Az utána következő már nagy valószínűséggel az.
Egyébként egy nagyobb átütésű ATGM-et oldalról akkor sem fog meg az ERA minden esetben ha nem tandemfejes.Akkor oldalról kevés az ERA
Egyébként egy nagyobb átütésű ATGM-et oldalról akkor sem fog meg az ERA minden esetben ha nem tandemfejes.
Inkább mondanám azt, hogy van olyan eset amikor megfogja, de szerintem nagyobb eséllyel megy át úgy is. De elsősorban nem is az ATGM-ek miatt hanem az eldobható gyalogsági pct eszközök kisebb teljesítményű könnyebb verzióit (AT 4, RGW 60, LAW, M72, CG gyengébb gránátjai) hivatott megfogni.
Inkább van olyan ERA aminek már van valamennyi esélye, hogy oldalról tudja kezelni. De kell alá egy adag páncél is, hogy a maradékot megfogja és a legtöbb esetben nincs alatta. Megtörténhet, de inkább számítok arra, hogy beüti, mint hogy nem.Ezt egy mai ERA le tudja kezelni.
Inkább van olyan ERA aminek már van valamennyi esélye, hogy oldalról tudja kezelni. De kell alá egy adag páncél is, hogy a maradékot megfogja és a legtöbb esetben nincs alatta. Megtörténhet, de inkább számítok arra, hogy beüti, mint hogy nem.
Utána olvasva a dél-koreai forrásokban és hivatkozásokban elég nagy katyvasz ez az észak-koreai rakétacsalád a különböző generáció képességei között...Hát most ahogy utánéztem a phoenix család Fagot továbbfejlesztésen alapszik és a phoenix 3-ig nem tandemfejes. Az utána következő már nagy valószínűséggel az.
A phoenix 3-ig voltak exportálva az arab világba és afrikába. Az újabbak kérdésesek.Utána olvasva a dél-koreai forrásokban és hivatkozásokban elég nagy katyvasz ez az észak-koreai rakétacsalád a különböző generáció képességei között...
Pl...
Leszámítva az észak-koreai propaganda anyagokat csak minimális tényszerű információval rendelkeznek a dél-koreaiak is erről a páncéltörő rakétáról...
Igen de főleg fagot és konkursz és ezek koppintásaiból bőven akad még a világ harcterein.Abból a szempontból mindegy is, hogy már csak tandem HEAT-ot gyárt kb. 20 éve mindenki is. Szóval kicsi az esély arra amiről most elmélkedünk.
Igen de főleg fagot és konkursz és ezek koppintásaiból bőven akad még a világ harcterein.
Igen ez így van lásd Hamász ,közel-keleti polgárháborúk....A phoenix 3-ig voltak exportálva az arab világba és afrikába. Az újabbak kérdésesek.
Jah csak ez nem a jelenlegi k2 hanem az export verzióMiért gondolja bárki azt, hogy ez nem egy kiválóan védett tank?
Ami pirossal van keretezve az mind páncél ezen a szerencsétlenen.
Ez igaz.Jah csak ez nem a jelenlegi k2 hanem az export verzió
a törökök meg vettek egy K2-es harckocsiváz licencet Koreából. Az Altay lényegében egy K2-es!