K2 Black Panther (Dél-Korea)

Nem mondtam, hogy tandem fejes. A Cikk sem beszél tandem fejesről. Az RPG-7VL 550 mm HEAT-ot tud. A Kontakt-1 simán megfogja.
hát nemigen van értelme már nem tandem fejest csinálni, nem is nagyon csinálnak.
De a phoenix 4 amennyire tudom tandem, de jó lenne ennek utánanézni.

K2 páncélzata szemből hogy viszonyul az Leo2A7-hez képest?
Van köztük vagy 10+ tonna különbség - valahol ez meg kell jelenjen védettségben...

hát nemigen van értelme már nem tandem fejest csinálni, nem is nagyon csinálnak.
De a phoenix 4 amennyire tudom tandem, de jó lenne ennek utánanézni.

Én a cikkből indultam ki, nem írtak tandemet. De meglepne ha nem az lenne.
Nem vagyok otthon az Észak-Koreai rakétákban.

K2 páncélzata szemből hogy viszonyul az Leo2A7-hez képest?

Erre senki nem fog tudni érdemben válaszolni, szerintem.
Ha abból indulok ki, hogy milyen cikkeket olvastam, akkor az A7-es jobban páncélozott szemből.
Nem lenne ez annyira meglepő. De a K2 páncélzata sem szar, csak ha igaz a fentebb betett cikk, akkor egy 20 évvel ezelőtti top szint. Az se kevés amúgy.

Én a cikkből indultam ki, nem írtak tandemet. De meglepne ha nem az lenne.
Nem vagyok otthon az Észak-Koreai rakétákban.
Hát most ahogy utánéztem a phoenix család Fagot továbbfejlesztésen alapszik és a phoenix 3-ig nem tandemfejes. Az utána következő már nagy valószínűséggel az.

• Tetszik
Reactions: endre and fip7
Akkor oldalról kevés az ERA :)
Egyébként egy nagyobb átütésű ATGM-et oldalról akkor sem fog meg az ERA minden esetben ha nem tandemfejes.
Inkább mondanám azt, hogy van olyan eset amikor megfogja, de szerintem nagyobb eséllyel megy át úgy is. De elsősorban nem is az ATGM-ek miatt hanem az eldobható gyalogsági pct eszközök kisebb teljesítményű könnyebb verzióit (AT 4, RGW 60, LAW, M72, CG gyengébb gránátjai) hivatott megfogni.

• Tetszik
Reactions: endre and Ocses
Egyébként egy nagyobb átütésű ATGM-et oldalról akkor sem fog meg az ERA minden esetben ha nem tandemfejes.
Inkább mondanám azt, hogy van olyan eset amikor megfogja, de szerintem nagyobb eséllyel megy át úgy is. De elsősorban nem is az ATGM-ek miatt hanem az eldobható gyalogsági pct eszközök kisebb teljesítményű könnyebb verzióit (AT 4, RGW 60, LAW, M72, CG gyengébb gránátjai) hivatott megfogni.

Persze, csak én konkrétan a cikkben szereplő 600-800 mm-s átütésre reagáltam. Ez ma már nem számít soknak szimpla robbanófejtől.
Ezt egy mai ERA le tudja kezelni.

Ezt egy mai ERA le tudja kezelni.
Inkább van olyan ERA aminek már van valamennyi esélye, hogy oldalról tudja kezelni. De kell alá egy adag páncél is, hogy a maradékot megfogja és a legtöbb esetben nincs alatta. Megtörténhet, de inkább számítok arra, hogy beüti, mint hogy nem.

• Tetszik
Reactions: endre and fip7
Inkább van olyan ERA aminek már van valamennyi esélye, hogy oldalról tudja kezelni. De kell alá egy adag páncél is, hogy a maradékot megfogja és a legtöbb esetben nincs alatta. Megtörténhet, de inkább számítok arra, hogy beüti, mint hogy nem.

Abból a szempontból mindegy is, hogy már csak tandem HEAT-ot gyárt kb. 20 éve mindenki is. Szóval kicsi az esély arra amiről most elmélkedünk.

• Tetszik
Reactions: krisss
Hát most ahogy utánéztem a phoenix család Fagot továbbfejlesztésen alapszik és a phoenix 3-ig nem tandemfejes. Az utána következő már nagy valószínűséggel az.
Utána olvasva a dél-koreai forrásokban és hivatkozásokban elég nagy katyvasz ez az észak-koreai rakétacsalád a különböző generáció képességei között...

Pl...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Leszámítva az észak-koreai propaganda anyagokat csak minimális tényszerű információval rendelkeznek a dél-koreaiak is erről a páncéltörő rakétáról...

Utána olvasva a dél-koreai forrásokban és hivatkozásokban elég nagy katyvasz ez az észak-koreai rakétacsalád a különböző generáció képességei között...

Pl...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Leszámítva az észak-koreai propaganda anyagokat csak minimális tényszerű információval rendelkeznek a dél-koreaiak is erről a páncéltörő rakétáról...

A phoenix 3-ig voltak exportálva az arab világba és afrikába. Az újabbak kérdésesek.

• Tetszik
Reactions: Wilson
Abból a szempontból mindegy is, hogy már csak tandem HEAT-ot gyárt kb. 20 éve mindenki is. Szóval kicsi az esély arra amiről most elmélkedünk.
Igen de főleg fagot és konkursz és ezek koppintásaiból bőven akad még a világ harcterein.

• Tetszik
Reactions: fip7
Igen de főleg fagot és konkursz és ezek koppintásaiból bőven akad még a világ harcterein.

Az biztos. De már csak az üzemidő miatt is 10 év múlva abból se nagyon lesz hagyományos robbanó fejes.
Szerintem az oroszok 30 éve a Konkurs-M-et gyártják. Irán egy ideje szintén azt gyártja.
Bár ahogyan nézem az Észak-Koreaiakat lehet ők még hagyomány tisztelőek :D

• Tetszik
A phoenix 3-ig voltak exportálva az arab világba és afrikába. Az újabbak kérdésesek.
Igen ez így van lásd Hamász ,közel-keleti polgárháborúk....

external/1.bp.bl...
external/pbs.twi...

Bár ahogy elnézem sokszor a különböző Főnix generációk beazonosítása is problémás...

A Főnix 5 esetében egyes dél-koreai elemzések szerint egyértelműen egy Kornet másolat más dél-koreai elemzések szerint viszont a hőirányzék alakja a 9M113 Konkurshoz hasonlít, nem pedig a 9K135 Kornethez.. Ami azért érdekes mivel a Főnix 2 egyértelműen az orosz Fagot továbbfejlesztett másolata.
A Főnix 1 pedig egy egy továbbfejlesztett Suseongpo ami az orosz Maljutka észak-koreai másolata...

• Tetszik
Miért gondolja bárki azt, hogy ez nem egy kiválóan védett tank?
Ami pirossal van keretezve az mind páncél ezen a szerencsétlenen.
f-U8zgaeaa-H2.jpg

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus
a törökök meg vettek egy K2-es harckocsiváz licencet Koreából. Az Altay lényegében egy K2-es!

Tudtommal az Altay önálló dizájn, csak félreértés kering a kettőt rokonítva.

- a páncélzati csomagot [Korean Special Armor Plate (KSAP)],

- a löveget,

- és a meghajtást, a Hyundai Doosan Infracore DV27K-t

kölcsönözték, nem pedig a komplett teknőt és társait.