K21 NIFV / AS21 Redback (Dél-Korea)

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 880
67 930
113
Dél-Korea 2009-ben bemutatott, új generációs IFV harcjárműve.

Pár kép:
nifv_l5.jpg

nifv_l7.jpg

k21-3-jpg.16196

southkoreank21ifv.jpg

Az IFV-k jó része alappáncélzattal úszik, még a Bradley M2/3 is.

Találtam a járműről gyári PDF-et:
http://www.doosandst.com/kr/pdf/products/maneuver/maneuver.pdf

Ez meg olyan, minthogyha a K-21 alvázán lenne egy légvédelmi rendszer:
http://www.doosandst.com/kr/pdf/products/antiaircraft/antiaircraft2.pdf

Az IFV-k jó része alappáncélzattal úszik, még a Bradley M2/3 is.

Na igen, de az általad betett videóban pont azt írják, hogy pl. a BMP-3 az úszóképességhez szükséges alacsony tömeg miatt a frontpáncélt kivéve jóval gyengébben védett, mint a K21.

A BMP-3 inkább támadásra lett tervezve, inkább egy könnyű harckocsi, mitn IFV. A K21-nél meg felfújható kötényezés van így gondolom növelhették a páncélzatot.

Az M2/3 Bradley sem úszóképes alapból ha jól tudom. Ott is van valami trükk:
DA-SC-85-11316.JPG

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/DA-SC-85-11316.JPG

Szóval szerintem csak a BMP-3-nak van komolyan vehető úszóképességes. A többi is képes folyókon átkelni trükkökkel, viszont a BMP-3 tervezésénél az orosz tengerészgyalogság igényeit is figyelembe vették. Ez azt jelenti, hogy a BMP-3-al (ha jól emlékszem) 50 km-t is meg lehet tenni <b>tengeren!</b>
Lényegében egy IFV+könnyűtank+partraszálló jármű keverék a BMP-3. Legalábbis nekem ez jött le.

A BMP-3 inkább támadásra lett tervezve, inkább egy könnyű harckocsi, mitn IFV. A K21-nél meg felfújható kötényezés van így gondolom növelhették a páncélzatot.

A felfújható kötény szerintem egy nagyon jó ötlet, mert még a jelentős tömegcsökkenést eredményező kerámia/kompozit páncél ellenére is elég nehéz lett, jóval nehezebb, mint a BMP-3 és így is sikerült úszóképessé tenni.

Az M2/3 Bradley sem úszóképes alapból ha jól tudom. Ott is van valami trükk:
DA-SC-85-11316.JPG

Szóval szerintem csak a BMP-3-nak van komolyan vehető úszóképességes. A többi is képes folyókon átkelni trükkökkel, viszont a BMP-3 tervezésénél az orosz tengerészgyalogság igényeit is figyelembe vették. Ez azt jelenti, hogy a BMP-3-al (ha jól emlékszem) 50 km-t is meg lehet tenni <b>tengeren!</b>
Lényegében egy IFV+könnyűtank+partraszálló jármű keverék a BMP-3. Legalábbis nekem ez jött le.

Hát, kb. úgy lehet a sorrend, hogy első a BMP-3 az úszóképesség szempontjából, aztán jön a K21, aminél csak ki kell várni, hogy felfújódjon a cucc, aztán már mehet is bele és utána a többi úszóképessé tehető IFV, amiknél már komolyabban mókolni kell, hogy mélyvízbe mehessenek.

• Tetszik
Reactions: tong djagbu
Ahogy nézem könnyű tank verziója is van a K21-nek, mégpedig 120 mm-s ágyúval:
http://www.military-today.com/tanks/k21_with_xc8.htm

• Tetszik
Reactions: tong djagbu
Szerintem ennek a cuccnak teljesen másfajta 40mm-es lőszere van, mint a CV9040-nek.

Szemre látszik, hogy a CV9040-en az L70-es Bofors löveg vastagabb és szemre picit hosszabb is.

Elképzelhető, hogy ez a koreai cucc CTA lőszert használ? Azoknak van kb. ilyen csöve.

A koreaiak kijöttek a K21 továbbfejlesztett változatával
AS21 Redback
09850184-f1dc-4980-88a9-979f50a9264d-original.jpeg

A Hanwha Defense Systems elsősorban az Ausztrál Land 400 Phase 3 tenderen akar vele nevezni
Újdonságok:
- nagyobb (nehezebb…) és erősebben védett test;
- 8+3 fős személyzet;
- a torony és a jármű mérete lehetővé teszik hogy a vásárló szabadon dönthessen az alkalmazott szenzorokról, aktív védelemről, stb…

Redback a Lynx ellenfele az ausztrál tenderen.

Footage of Redback infantry fighting vehicle undergoing tests of its active suspension system in South Korea in late 2019. Hanwha is bidding the Redback into the Australian Army's Land 400 Phase 3 program.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Új koreai nyuszibusz (Hanwha Redback) Ausztrál tenderre:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

42 tonna, 30 mm gépágyú, 65km/h sebesség. Ha nyernek 400 db-ot kell leszállítani.
Ellenfél a Lynx.

• Tetszik
Reactions: Luthero and Ocses