De kevés, gyenge... Aztán a nyugati csúcs Apache jellemzően visz ha fullra van rakva 2*4 hellfire-t meg 2 blokk hydrát, esetleg mehet a tőrőre stinger, de az ritka. Az kajak, ez ami a képen van szar...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
De kevés, gyenge... Aztán a nyugati csúcs Apache jellemzően visz ha fullra van rakva 2*4 hellfire-t meg 2 blokk hydrát, esetleg mehet a tőrőre stinger, de az ritka. Az kajak, ez ami a képen van szar...
Ez bevetese valogatja.Az,hogy a 305 egymagaban elfoglal egy pilont,a variacios lehetosegeket csokkenti.Nem írtam 2*5 öt, mert 4-es vagy hatosával viszi az ATGM-et.
Tehát hogy megtaláltad a kákán a csomót, és beszéljünk a lényegről, mire nem elég mondjuk valós bevetésen - nem fotózásra karácsonyfa versenyre! - 2 LMUR mellé akár csak a 6 db Vikhr, 20 db 80 mm és 4 db Igla, a gépágyú mellé?!
Még ez is sok...
Juj.Jah, a Vikhr kb messzebbre megy, gyorsabb mint a Hellfire, és nem csak ATGM, mivel közelségi gyújtós, helik és drónok ellen is alkalmazható multifunkciós cucc, a 80mm NIR is pusztítóbb mint a Hydra, a gépágyú is a legjobb páncélátütéssel rendelkezik a helik közt, van már hozzá LMUR is, Igla is hozza a kötelezőt, mit szeretnél még rá, hogy ELÉG JÓ legyen a fegyverzete, atombombát ?!
Várj várj várj, technikai jellemzőkben egy háborúban használatos PUSZTÍTÁS céljára használt eszköznek tudtad hogy a hatótávolságon túl fontos paramétere a harci része, ami meg is határozza eléggé azt az aprócska, de nem elhanyagolható momentumát, hogy mekkorát lehet vele PUSZTÍTANI?Ez bevetese valogatja.Az,hogy a 305 egymagaban elfoglal egy pilont,a variacios lehetosegeket csokkenti.
Sz,hogy nyugati megfeleloje joval kisebb,az meg a technologiai jellemzoit.
Szoval ertem en,hohy muszkafansag-de azert van egy olyan is,jogy valosag.
a legmodernebb és legfejlettebb csatahelikopter jelenleg és még jó sokáig szerény véleményem szerint.De kevés, gyenge... Aztán a nyugati csúcs Apache jellemzően visz ha fullra van rakva 2*4 hellfire-t meg 2 blokk hydrát, esetleg mehet a tőrőre stinger, de az ritka. Az kajak, ez ami a képen van szar...
Ha korszerűnek akarják megtartani, ahogy múlik az idő folyamatosan kell is majd új szenzorokat, önvédelmi rendszereket és persze fegyvereket is integrálni. Az a tűzerő amivel rendelkezik, parádés kb, s az önvédelmi rendszerei is sokat fejlődtek a háború múlásával.a legmodernebb és legfejlettebb csatahelikopter jelenleg és még jó sokáig szerény véleményem szerint.
+fegyverzetet mindig lehet integrálni, upgradelni elektronikát meg miegyebet...de nyugati farokrotorosból soha nem lesz katapultálós, hazarepülős Ka-52 ami konvencionális hadviselésben kiválóan is megállta a helyét.
Én a heliről értelmezhető stand off képesség miatt tettem egy kategóriába a kettőt.Milyen alpon vontok egyenlőségek 305-ös gyártmány és bármelyik Spike közé?
Mert a BTR attól még nem lesz T-80, hogy kb hasonló a hatótávilsága...
Nem vihet egyszerre 2 305+2 NIR+2X5 Vikhr inditot.Mint ahogy a Super Cobra se vihet a totovegen NIR blokkot.Egyebkent az Apachoz is van torovegi iker Stinger indító,csak nem hasznaljak.
Es ha mar ott zartunk,mennyi a 305 hatotavolsaga?
Leginkább a szándék... A 102 kg LMUR biztos hogy nem tömeg/fizikai méret miatt van egyesével azon a pilonon, ami elvisz helyette.6x60 kg Vikhrt is, bármikor, nagyobb kiterjedésben...Mire gondolsz korlátként? Súly? Fizikai méret? Vagy valami gyakorlati dolog?
Hát ez elég nagy botorság. A szerencsétlen 305-ös gyártmánynak 25kg a harci része a 105kg-s tömegéből...Én a heliről értelmezhető stand off képesség miatt tettem egy kategóriába a kettőt.
Miért szerencsétlen a 305-ös, fejtsd már ki légyszíves !Hát ez elég nagy botorság. A szerencsétlen 305-ös gyártmánynak 25kg a harci része a 105kg-s tömegéből...
Ezek marhára nem egy kategóriájú fegyverek.
Nem azt írtam, hogy szar a tűzereje, hanem hogy nem világverő. Máshol is vannak hasonló képességű fegyverek.Pont a fegyverzete/tűzereje az ami kivaló, ne vicceljetek már...
Meg a Vityebszk.
Nem azt írtam, hogy szar a tűzereje, hanem hogy nem világverő. Máshol is vannak hasonló képességű fegyverek.
Ezt most komolyan írtad?Miért szerencsétlen a 305-ös, fejtsd már ki légyszíves !
Kevesled a 25 kg-os harci részt, nem rombol vajon elég nagyot ?!
Persze, tele smiley val...Ezt most komolyan írtad?
Leginkább a szándék... A 102 kg LMUR biztos hogy nem tömeg/fizikai méret miatt van egyesével azon a pilonon, ami elvisz helyette.6x60 kg Vikhrt is, bármikor, nagyobb kiterjedésben...
Azt meg azért előlegezzük már meg az oroszoknak, hogy tudnak ha akarnak dupla/tripla indítót összehozni... Súlyban mehetne a 3 is a hat Vikhr helyére/pilon, az a helyzet.
Igen, jól jött le.Nekem az jött le, hogy a 3-3 pilon közül a külsőkre csak (Dupla) Igla-t raknak. A két belső az amelyikre komolyabb megy. LMUR (elvileg kettesével is mehet), NIR vagy hatosával Vikhr (vagy hatosával Ataka).
Hullottak,mint a legyek.a legmodernebb és legfejlettebb csatahelikopter jelenleg és még jó sokáig szerény véleményem szerint.
+fegyverzetet mindig lehet integrálni, upgradelni elektronikát meg miegyebet...de nyugati farokrotorosból soha nem lesz katapultálós, hazarepülős Ka-52 ami konvencionális hadviselésben kiválóan is megállta a helyét.