A gyár 15,8km-t ad meg,de ne os torodj vele...
Vannak nagyon jo orosz cuccok,amiket szovesen látnak az MH hadrendjeben.305 pont nem ilyen.Spike LR2.teljesitmenyet adja,csak joval nagyobb meretben.
De a torokoknek is van hasonlo rakettajuk,de a bol elfer 5 db rgy pilonon.
Ok, ismét felteszem a kérdést, mire nem elég az a hatótáv egy helikopterről? Mekkora a harci része egy spike LR.2 nek, meg mekkora az LMUR-nak? Melyik a gyorsabb? Melyiknek van nagyobb romboló ereje?
Rögtön nem annyira lesznek egy kategóriában, ugye, máris az NLOS kategóriája lesz, csak úgy hogy rombó erőben/tűzerőben veri azt is...
Király ez az autóskártya mentalitás, csak ha kirántunk egy szempontrendszert, rántsunk ki gyorsan egy másikat is, mert pl. szerintem meg mikor egy radar/Iris-T vagy NASAMS vezérlő/radar a célpont - s ezek nem harckocsira vannak optimalizálva, 15 km plusz lőtávval, hanem erre amit fentebb írok! - akkor fontos az hogy tutira kikúrja tropára azt a SAM vezetési pontot/radart!
Minden másra ott a Vikhr/Ataka.
Szóval szerintem meg nem véletlenül használják egyébként sikerrel valós összhaderőnemi környezetben ezt a rakétát az oroszok, szerintem mi is tudnánk hasznosan használni, de úgy kb bárki, mert egy a valós harcok visszajelzései alapján fejlesztett/módosított és bevállt helikopter fedélzeti cucc.
Értem hogy szerinted gagyi, ezt is elraktam mint infót egy polcra.