1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[Kantin] Magyarország

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - silurusglanis által indítva @ 2016. január 10..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member


  Ez tudnád linkelni? Vagy arra gondolsz, amit az M1 propagabanda letolt, amikor egy indexes cikkből kiragadtak egy mondatot? Na, az a kommentátor is ahogy beszél kb. olyan, hogy nyílik a nem létező bicskám a zsebben... ÉK-ban biztos büszkék lennének rá...

  Ez félig igaz, de tagadhatatlanul fájdalmas, amiket akár fővárosi akár vidéki emberekkel készült interjúkban láthatsz. Olyan ostoba emberek vannak, hogy én semmit sem mernék rájuk bízni.


  Igen, az ellenzék is vérostoba, mert megéhelhetési politizálás van. Szél bernike pl. dolgozott valaha versenyszférában...? Vagy az aspiránsok és múltbeliek többsége?

  Maradjunk annyiban, hogy nem csak az ellenzék van elszakava a valóságtól..

  Megvan még az a komment, amikor valamelyik naracsos pubi nyilatkozta, hogy mennyiből lehet szerinte megélni? Vagy kedvenc lézeres jánosunk, ahogy annyit érsz, amennyid van? Én, ha azt az embert csak meglátom azon szoktam töprengeni, hogy bal vagy jobb kézzel kéne a szívlapátot markoni, amikor valaki agyonbassza majd egy szép napon...

  Ez részben igaz. Csak mert kb. semmivel sem lehet meggyőzni egy részüket, a narancsosság nekik már vallás közeli élmény. Észérvek nem játszanak...
   
  fishbed likes this.
 2. fip7

  fip7 Well-Known Member

  molnibalage

  "Ez tudnád linkelni? Vagy arra gondolsz, amit az M1 propagabanda letolt, amikor egy indexes cikkből kiragadtak egy mondatot? Na, az a kommentátor is ahogy beszél kb. olyan, hogy nyílik a nem létező bicskám a zsebben... ÉK-ban biztos büszkék lennének rá..."

  Gondolhatod, hogy szó szerint nem lett kimondva, hogy tukkó bunkók, de ez nagyon átjött. És nem az M1-en láttam, hanem élőben Kálmán Olgánál a HírTV-n. :D
  Nem tudom, hogy youtube-on fönn van-e. Majd este ha több időm lesz rákeresek.

  "Ez félig igaz, de tagadhatatlanul fájdalmas, amiket akár fővárosi akár vidéki emberekkel készült interjúkban láthatsz. Olyan ostoba emberek vannak, hogy én semmit sem mernék rájuk bízni."

  Én sem, de ez az általános választójoggal jár :D

  "Megvan még az a komment, amikor valamelyik naracsos pubi nyilatkozta, hogy mennyiből lehet szerinte megélni? Vagy kedvenc lézeres jánosunk, ahogy annyit érsz, amennyid van?"

  Ezek is sokat mondó megnyilvánulások voltak.... Sajnos a legtöbb helyen arrogáns bunkók ülnek pozícióban :(

  "Csak mert kb. semmivel sem lehet meggyőzni egy részüket, a narancsosság nekik már vallás közeli élmény. Észérvek nem játszanak..."

  Ezt te csak gondolod. Egyáltalán nem így van. Akiket én ismerek azok nagy része pragmatikus okokból szavazott a kormányra, vagy akár a kormány ellen.
  Az ország túlnyomó többsége nem szektás. Csak hát sokkal egyszerűbb hülyének nézni a másik oldalt, mint megérteni őket.
   
 3. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Molni

  Ezt már linkelték előttem is, de érdemes végig hallgatni. Szerintem nagyon jól benne van a lényeg:
   
  szpg9, zeal and ghostface like this.
 4. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Már volt,és ez a tipikus példája az összefüggéseiböl kiragadott dologgal való érvalésnek.Más intézményrendszerhez más választási-mandátumelosztási szisztéma illik.Eggyik felsorolt országban sincs ilen központositott,monolit államstruktúra,mint nálunk.
   
  beta likes this.
 5. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Látom csak balfék sztereotípikában tudsz gondolkozni, pont úgy, ahogy a sok gyökér vidék vs Bp. vonalon gondolkodik... Mindenki M1 híradós, origós, aki nem ért veled egyet. Rákosi tolt kb. ilyen szintá hozzállást...

  Te hülyéztél le először minden vidékit, mert nem nyalják be a soros matekot, hanem belenéznek a saját pénztárcájukba.
   
  rappali_, antigonosz, zeal and 2 others like this.
 6. beta

  beta Well-Known Member

  Ha a fehérek és a négerek el akarják dönteni, hogy melyikük a jobb futó, akkor versenyt kell rendezni, ahol mindkét félre ugyanazok a szabályok az érvényesek. Logikus, nem? Csak hogy ha a szabályok szerint rövid távon kell eldönteni, hogy ki a jobb, akkor a négerek nyernek. Ha meg hossz táv az azonos feltétel része, akkor meg a fehérek nyernek.

  A közbeszerzések során is úgy szoktak általában csalni, hogy ugyan általános feltételeket határoznak meg, azokat mégis egy konkrét cég tudja legjobban teljesíteni.

  Nem elég az azonos szabályok, hanem azoknak igazságosnak is kell lenniük.
   
  szpg9 likes this.
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Fonokasszonyom most épp azon tapsikol hogy a lánya osztálya 5000 Ft/fő költségén egy hétig Erdélyben lesz mert nyertek valami határtalanul nevű pályázaton. Nagyon a nyelvemen van hogy beszóljak neki milyen jó hogy ezt is megfizeti nekik az állam nem úgy mint Fleto idejében, mert nagy Mszp-s.
   
 8. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Gyerekek jöttök itt azzal a dumaval hogy a hülye videkieket meg csaladosokat megvették pár tízezer forinttal. Persze azt nem mondjátok hogy nem mentünk csődbe aemellett. A szocik semmit sem adtak, mégis államcsődbe jutottunk velük. Én nem vagyok mazohista, mondjak le egy csomó mindenről és szavazzak az Egyuttre? Mert azok kik is? Tényleg ha már ez a Pest - vidék dolog feljött, miért kellene a Momentuma, Egyuttre, Kutyapartra, DK-ra, Lmp-re szavazni? Miért volna bármelyik is jobb nekem? Hogy akkor nem a Mészáros nyerne a pályázatokat hanem valami külföldi cég, vagy a Simicska? Aztán Szél Berninek meg a Gulyás Marcinak tejelne vissza? Vagy miért? Valaki mondja meg nekem hogy miért DK, Momentum, LMP?
   
  bartinieffektus, fip7 and kiskrumpli like this.
 9. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  És mi lenne,ha olyan világ lehetne,ahol nem OV vagy Fleto szemszögéböl nézznéd.Hanem azt várnád el,mint adófizető,hogy tisztessége,ellenőrizhető és számonkérhető pályázatokon döljenek el a közbeszerzések.Ha a képviselő a választókörzetét képviselné.és nem a pártját.Különben nagyon magas most az adóztatás.27% ÁFA,különadók,amiket döntően a bérből élők fizetnek.A válalkozó a klozetpapirrol is visszaigényli,politikus meg költségkeretből fizetteti-az adófizetővel.Túl kéne lépni a kormány-ellenzék körön.A rendszer maga rossz.A jobbágy akkoris jobbágy marad,ha a másik földesúr bandériuma győz.Ezt a familiáris rendszert kéne már leváltani.
   
 10. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Na erről mesélj már nekem, milyen külön adókat fizetünk? Az én fizetési papíromon nincs ilyen, de 1 éve ezt hallom a ballibtől.
  Légyszi tételesen listázva, adónem/adómérték. Köszi.
   
 11. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Közvetett adókkal operál a kormány.Mint végzett közgazdász,elmagyaráznád nékünk,egyszerű halandóknak,hogy az miértis nem jelenik meg a bérlapon?És miért is a bérbőlélőket érinti hátrányossabban?Közben kikereshated azt is,hogy hányféle különadó van,ami nem jelenik meg a bérlapodon.De mindjárt hozzáveheted az illetéki kört is
   
 12. beta

  beta Well-Known Member

  Hát ebben van igazság. Sokat segítene a dolgon, ha a Fidesz nem vágatna ki minden fát, nem betonoztatná le a parkokat, nem rombolná le a folyópartokat és fejlesztené a tömegközlekedést.

  Most is.

  Amíg ez a kormány van, addig továbbra is csak a küzdés marad számukra, más nem. Az előre gondolkodás épp azt jelentené, hogy rájöjjenek, hogy az ami most van az nem vezet sehová. De nem őket szidom, bár a nyilvánvaló hülyeséget illene felismerniük. Ugyanakkor a kiszolgáltatottabb embert könnyebb megvezetni. Ezért is maradnak kiszolgáltatott helyzetben a vidékiek.
   
  szpg9 likes this.
 13. emel

  emel Well-Known Member

  OKÉ!!! És kitől várod ezt, hogyan kellene ezt megoldani, MI MIT TEGYÜNK EZ ÜGYBEN?!!! Jöhet az "újratervezés" ...
   
  blitzkrieg likes this.
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Linkeld a hsz-t, de ha nem sikerült linkelni, akkor hazudtál és viselni fogod következményeit. Kurvára elegem van abból, hogy folyamatosan olyan dolgokat adnak a számba egyesek, amit soha nem mondtam. Ez már túl van az irritáló szinten.
   
 15. beta

  beta Well-Known Member

  A nemzeti tőkésréteg egy fontos dolog egy ország életében. De azok versenyhelyzetben keletkeznek. Orbán strómanjai és oligarchái meg munka nélkül jutnak a vagyonhoz, piacon életképtelen emberek, így a legelső megmérettetésen el fognak bukni a vagyonnal együtt. Ráadásul a társadalom sose fogja megbocsátani nekik, hogy őket meglopva jutottak vagyonhoz.

  Droidnemzetté meg most váltunk.
   
 16. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  :eek:

  A világ összes híres (hírhedt) pénzes embere mások átverésével/meglopásával vált azzá aki.
   
  zsolti, fip7 and tonyo like this.
 17. fip7

  fip7 Well-Known Member

  beta

  Nem tud kiemelkedni saját tőkés réteg "tisztességes" piaci versenyben. Mert:
  1. A rendszerváltáskor azok lettek a tőkések akik előtte párttitkárok, gyárigazgatók meg TSZ elnökök voltak. És hát egy jelentős részük nem a tudása hanem a nyelve miatt került oda ahova. Ez volt az ősbűn, itt már elcsuklott ez az egész folyamat.
  2. Benne vagyunk egy EU-s piacban, ahol a magyar vs. német tőke mértéke között úgy 3 nagyságrend különbség van alsó hangon. Nehéz úgy tisztességesen versenyezni, hogy bármit csinálsz a másik alád ígér dömping áron addig amíg be nem csődölsz vagy el nem adod nekik a cégedet.
  (ismerek rá 2 példát is a közvetlen környezetemből)

  Ezek után egyértelmű, hogy csak úgy lehet kitermelni egy nemzeti tőkés réteget, ha nem tisztességes a verseny és csalsz. Az egyetlen bajom ezzel csak az, hogy valószínűleg ezek sem tehetségesebbek, mint anno a TSZ elnökök voltak, itt is a nyelv dominál nem az ész.... És ami igazán nagy baj szerintem, hogy arrogánsak is mellé. De úgy ítélték meg a politikai vezetőink, hogy jobb egy ilyen silány új nemzeti tőkés réteg annál, mintha egyáltalán nem lenne semmi.
  Az én kis kft-m nem fog/tud versenyezni a Strabaggal :D:D:D
   
 18. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Roni:
  Roninál a vidéki emberek voltak a mondat alanyai, akiket te legyök2-ztél.
   
 19. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Ehhez nem kell közgazdász diploma. Általános iskola 1 osztály olvasás és asszem 6. a százalék számítás.
  mszpszdsz alatt úgy számoltuk a nettót, hogy 52% a liberálbolsevikoké és 48% ami a bérlapról a zsebbe vándorol.
  Most direkt megnéztem a legfrissebb fizetési papírom. 66,5% ment a számlámra. Sima bérből, semmi extra adókedvezmény.
  52% vs 33,5% elvonás.

  Az ÁFA 2%-al nagyobb mint az mszpszdsz alatt ráadásul lassan a laposTV és az ájfón kivétel mindennek kedvezményes ÁFÁja van.
  Csomó dolog illetékmentes lett.Különadó? Hát, az autóra fizetek évente 12 000 ft adót, de azt az mszpnek is kellett. Ezen kívül semmi.
  Mesélj, te mit fizetsz még?
   
  blitzkrieg and zeal like this.
 20. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Gondolkozzunk,vitázzunk,érveljünk,és valahogy ki fog kristályosodjon a megoldás.Hacsak a tizede igaz annak,amit itt némeik ember állit magárol,terjedni fog.Nem létezik,hogy mindenki csak szemellenzővel jár.Én azt mondom,hogy az átkosbol ittmaradt intézményrendszer az ország bajainak az alapja.Szerintem a francia félelnöki,kétkamarás rendszer mintájára kéne reformálni az állami intézményrendszert.De szerintem szinte minden közösségi rendszerünk reformra szorul.Gyakorlatilag újrakéne nyitni a 89es kerekasztaltárgyalásokat.És ha elég sokan beszélnek róla,tán még közügy is lesz belőle
   

Ezen oldal megosztása