Látom nem érted még mindig a lényeget. Két helyre fizettél két féle járulékot. Az egyik ment azonnali folyósításra, a másik a MNYP-re. A MNYP megszűnt, de ehhez képest ugyanannyit vonnak le úgy, hogy most már törvényi kötelezettség sincs arra, hogy arra költség, amit beszednek. Ha az MNYP-s részt megkapom és én gazdálkodom vele, akkor egy szavam sem lenne. Csak kurvára nem ez van...
Az örökölhetőség az már csak hab a tortán...
Kicsit zavaró, hogy lassan divat szellemi hadirokkantnak lenni a HTKA-n, meg úgy nagy átlagban. Ilyenkor érzem azt, hogy egy kevés értelmes kemény magot leszámítva egy csapat idiótának írom én a HT összefoglalót vagy bármit. Minek? Azért, hogy semmit se fogjatok fel belőle...?
Az én szerény ismereteim szerint a legnagyobb gond az volt a magán nyp-vel,hogy abból állt,hogy a T. járulékfizető befizette a járulékát(egy zárójelet az is megér,hogy ezt sem választhatta,hanem eszi,nem eszi módban vezették be horn elvtársék),majd a magán nyp-k kemény munkával berakták a bankba,mert akkora volt az alapkamat,hogy felesleges volt/lett volna bármit csinálni vele,kockázat mentesen csengetett az MNB,a közösből.Talán ez miatt(is) lehetett a magán nyp-k működése kiugróan magas,ami-szerintem-méltán szúrta a szemét mindenkinek,hiszen mi fizettük,a közösből.Vagyis csak magánnak hívták,de a közösből lett fizetve(mint megannyi ide települt magán cég,ami állami feladatot lát el)
Nem vagyok biztos benn,de mintha most is lenne lehetőség magán nyp-be fizetni.
Az én,és a nejem megtakarítása is éppen úgy járt,mint a tied,szóval szolidaritást vállalunk veled.