Ahogy látom a CEU-n belül is van vagy 5 szak.
Ok, és aki 2 db diplomát kap UGYANARRA a szakra, az beiratkozott UGYANARRA a szakra a Közép-Európai Egyetemre ÉS a CEU-ra is?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ahogy látom a CEU-n belül is van vagy 5 szak.
Szerintem ez olyasmi mint egy honosítás.Ok, és aki 2 db diplomát kap UGYANARRA a szakra, az beiratkozott UGYANARRA a szakra a Közép-Európai Egyetemre ÉS a CEU-ra is?
Szerintem ez olyasmi mint egy honosítás.
Emlékszem egy ismerősömre, aki orvosit végzett és Angliába ment ki. De ez még jó régen volt EU csatlakozás előtt. A diplomákat még nem ismerték el autómatikusan. A diploma honosítása meg elég macerás volt, mert több különbözeti vizsgát is le kellett tennie. A végén meg kapott Angliában is egy diplomaféleséget.Mert ugye most már kezded keverni a dolgokat, nem arról van szó, hogy 2 KÜLÖNBÖZŐ szakot végez el valaki a CEU-n és úgy kap 2 db diplomát, hanem arról, hogy EGY szakot végez, és arra kap 2 db diplomát!
Emlékszem egy ismerősömre, aki orvosit végzett és Angliába ment ki. De ez még jó régen volt EU csatlakozás előtt. A diplomákat még nem ismerték el autómatikusan. A diploma honosítása meg elég macerás volt, mert több különbözeti vizsgát is le kellett tennie. A végén meg kapott Angliában is egy diplomaféleséget.
Szerintem valami ilyesmi lehet.
De létezik Magyarországon. A képzésben nem a földrajzi hely a lényeges, hanem maga a képzés.És mit honosítanak, amikor az adott szak NEM LÉTEZIK az USA-ban???
Gondolom igen.Rendben van, de egy létező angliai egyetem létező szakjának a diplomáját kapta meg, nem?
Gondolom igen.
De létezik Magyarországon. A képzésben nem a földrajzi hely a lényeges, hanem maga a képzés.
Ha a BME-t elteleportálnád Amerikába diákokkal együtt, de minden maradna a régiben, attól amerikai egyetem lenne?
GOBALIZÁCIÓÓÓÓ
De miért fontos neked a földrajzi elhelyezkedés?Na. Ez a különbség a CEU-hoz képest. A CEU ugyan létezik az USA-ban, de a szak, amiről itt amerikai diplomát adnak ki, ott nem létezik.
Én ezt mindig is így tudtam. Mi ebben a meglepő?Na most ezzel tulajdonképp azt mondtad ki, hogy a CEU nem magyar, hanem amerikai egyetem, hiszen nem a földrajzi hely a lényeges, hanem a származás
Én ezt mindig is így tudtam. Mi ebben a meglepő?
De miért fontos neked a földrajzi elhelyezkedés?
Én egy épületben elvégzem az "amerikai orvosit" de valamiért kéne a "magyar orvosi" is. Átmegyek a mási épületbe és elvégzem még a plusz tantárgyakat és leteszem a különbözeti vizsgákat. Aztán lesz magyar orvosim is.
Az "amerikai orvosi" képzése "amerikaiul" zajlik és amerikai módszer szerint tanítják stb.
Mikor kulfoldre mesz a magyar bizonyitvanyaid indexeid onmagukban nem sokat ernek. Viszont minden fejlettebb orszagban van egy iroda szervezet ami a honositassal foglalkozik. Van kulon a szakmai szakmunkas es van kulon a diploma honositasnak.És mit honosítanak, amikor az adott szak NEM LÉTEZIK az USA-ban???
Mikor kulfoldre mesz a magyar bizonyitvanyaid indexeid onmagukban nem sokat ernek. Viszont minden fejlettebb orszagban van egy iroda szervezet ami a honositassal foglalkozik. Van kulon a szakmai szakmunkas es van kulon a diploma honositasnak.
...
Nem kell a szoveg. Ha nem hagyod ki a politikusok nem politizalo csaladtagjait az ervelesedbol az teged minosit. Ha o "princesz" akkor te paraszt vagy?Ez nem vád. Ha azt írtam volna, hogy mondjuk "csokikát loptak a benzinkútnál" az ugyebár támadás lenne és becsületsértés. De én azt írtam, hogy olyan európában működő egyetemen végeznek amely amerikai diplomát ad. Ez csak annyit árul el, hogy nekik is fontos az amerikánus diploma és nem tatják ördögtő valónak.