Csak mert neked sikerult nyereseget elerned, ez meg nem valtoztat a tenyen, hogy a tulnyomo tobbseg szamara veszteseggel zarulnak a tokepiacokon a befektetesi kiserletek.
Ez ugyanaz. Csak mert neked sikerult nyereseget elerned, ez meg nem valtoztat a tenyen, hogy a tulnyomo tobbseg szamara veszteseggel zarul a rulettezes.
Nem igy ertettem, de nem is ez a lenyeg. Kabitod magad a kis profittal, de ezzel szemben csak annyi a garantalt a szerzodesben, hogy a biztosito kiveszi a fix hasznat a rendszerbol. Illetve a jelenlegi nyugdijasok ellatasaban sem veszel reszt.
A francia pelda kulon aktualis, mert egy allami vallalat, az Engie (ex-GDF- Suez), eppen most pereli tobb szaz mrd-ra a magyar allamot elmaradt haszon cimen. Felmondhatod a liberalis szoveget, miszerint minden allami ceg rossz. Lehet elmeleti vitat folytatni az allami szerepvallalasrol. De ezzel szemben az a valosag, hogy a nyugati allami cegek huzzak le magyarorszagot es ehhez egy kis reteg az orszagban nagyon szivesen asszisztal. Szomoru.
A jelen gazdasag termeli ki a jelenlegi nyugdijasok penzet. A te befizetett penzed a mostani nyugdijasokhoz megy. A befizetesed aranyaban pedig jogosultta valsz nyugdijra. Nem is igertek mast.
Hagyd mar ezt az "
elveszem a gyerekeimtol" dumat! A nyugdijpenztari befizeteseid vajon mibol fizetned? Es ott a jelenlegi nyugdijasoktol is elvenned a penzt. Amit persze valahonnan, leginkabb hitelbol, potolni fog az allam. Es annak evtizedes kamataival terhelt osszege pedig a gyermekeidre fog harulni.
A masik pedig, hogy ennyire elore tervezni eletkort es ellatast felelotlenseg. Mi van ha evtizedekkel tovabb elsz, mint amit a szerzodesben tippeltel? Akkor oldja meg az allam, ugye?
Hagyd mar ezt a hulyeseget! Olyan nincs, hogy a ruletten mindenki nyer. Jol kiszamithato haszna kizarolag a jatekszevezonek van. Masnak csak akkor, ha veletlenul beleesik a szorasba.
Milyen linket szeretnel? Olyat amiben azt irjak le, hogy biztosito tarsasagokhoz kerult a a nyugdij intezese, vagy olyat amiben a visszavetelrol van szo. Nem ertem mi a tortenetben a szamodra a kerdeses resz? (En azt hittem te idosebb vagy es ezt a tortenetet szemelyesen elted meg.) Vagy szazadszorra is kezdjuk elolrol a temat?
Sajnalom, de a masok fele tartozo kotelezettseged nem tudhatod le annyival, hogy majd rulettezel a nekik jaro penzzel, aztan vagy bejon, vagy nem. Es nem kenyszeritheted a kockazatvallalast masokra. Szerintem a jogaidat kevered a kotelezettsegeiddel.
Azert itt felmondtad a kotelezot rendesen.
Nem keves csusztatast sikerult osszehoznod ebben a par sorban.
A muszlim migransok befogadasat tovabbra sem latom indokoltnak. Vagy megprobalsz meggyozni? Sok sikert!